Μούρλια Κουλουράκια Λαδιού

Bαθμολογία: 4.45
       
 
20 ψήφοι
zoe, 15.11.07

Περιγραφή

Όταν η γιαγιά μεγαλουργεί... εμείς παχαίνουμε!
Μούρλια Κουλουράκια Λαδιού
photo: Wendy

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 ποτήρι λάδι
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ σόδα
  • 1 κ.γ μπέικιν
  • 1 κ.σ ξύσμα πορτοκάλι
  • 1 κιλό αλεύρι (ίσως πάρει λίγο παραπάνω)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κουλουράκια
Μέθοδος: Φούρνου
Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 60' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 60' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατεύουμε το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το ξύσμα.
  2. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό λεμονιού και το ρίχνουμε στο μίγμα.
  3. Ανακατεύουμε το μπέικιν με το αλεύρι και το προσθέτουμε λίγο λίγο μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
  4. Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο να πάρουν ρόδινο χρώμα (μισή ώρα περίπου)

Σχετικές συνταγές

    22 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Ginger, 20-11-07  
    Καλησπέρα! Θα ήθελα να δοκιμάσω αυτή τη συνταγή πολύ σύντομα, αλλά θα ήθελα να μάθω περίπου πόσα κουλουράκια βγάζει η μία δόση, γιατί τα μοιράζω από 'δω κι από 'κει. Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από zoe, 21-11-07  
    Ginger,είναι αναλογα με το ποτήρι που χρησιμοποιήσεις και το πόσο μεγάλα θα τα πλάσεις.Εγώ χρησιμοποιώ μεγάλες μεζούρες και μου βγαίνουν 60 -70 κομμάτια.
    #
    Σχόλιο από Ginger, 28-11-07  
    Πολύ ωραία τα κουλουράκια, αν και νομίζω τα παράψησα...Το μόνο που πρόσθεσα ήταν σουσάμι.
    #
    Σχόλιο από ΠΟΥΑΝΤΕΡΙ, 7-10-08  
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 6-2-09  
    ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΑ ΠΡΟΧΘΕΣ.ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΓΕΥΣΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑ Η ΖΥΜΗ ΒΓΗΚΕ ΠΟΛΥ ΣΦΙΧΤΗ.ΔΕΝ ΑΓΧΩΝΟΜΑΙ ΟΜΩΣ ΤΑ ΒΑΖΩ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΡΛΙΑ!!!
    #
    Σχόλιο από glykoula, 9-3-09  
    Καλημερα zoe, δεν ξερω πως να σου τα χαρακτηρησω αυτα τα κουλουρακια που μας προτεινες, δεν νομιζω οτι υπαρχουν λεξεις. Αλλα πρεπει να σου γραψω κατι,πως να στα χαρακτηρησω......ΕΞΕΡΕΤΙΚΑ-ΥΠΕΡΟΧΑ-ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΗΜΑ, δεν ξερω εχω χασει τα λογια μου. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ειναι μια συνταγη για κουλουρακια που θα την φτιαξω και θα την ξαναφτιαξω πολλες φορες αφοβα.
    Μια σημειωση ομως αν μου επιτρεπεις, εμενα δεν μαρεσει να ειναι πολυ γλυκα και αντι για 1ποτηρι ζαχαρι εβαλα 1/2 και ειναι πιο ωραια γιατι σε αφηνει να νεισεις την γευση του λεμονιου+του πορτοκαλιου, και επισης εβαλα και ξυσμα απο ενα λεμονι. Οσο για το αλευρι που λεει η ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ πηστευω οτι δεν μου πηρε ουτε 1 κιλο, βεβαια αυτο το καταλαβενεις και στο ζημωμα το ποσο χρειαζετε.
    #
    Σχόλιο από natasam, 6-7-10  
    τέλεια τα κουλουράκια...εγώ τα έφτιαξα για το γιο μου 14 μηνών γιατί δε θέλω να τρώει του εμπορίου και τα τσάκισε...και είναι και πολύ υγιεινά, μόνο λαδάκι, λίγη ζάχαρη...τέλεια. αφού τα έφτιαξα για τον μικρό αλλά τα τσακίζουμε και εμείς. ποιος ξέρει και άλλες παρόμοιες συνταγές για μπισκότα χωρίς βούτυρα κτλ;; συγχαρητήρια zoe
    #
    Σχόλιο από fanik_7, 12-4-11  
    #
    Σχόλιο από VIVIΚΑ, 15-11-11  
    Την ίδια συνταγή φτιάχνω και εγώ,μόνο που αντί για χυμό λεμονιού βάζω 1/2-1 σφηνάκι κονιάκ.Είναι εκπληκτικά.Εγώ τα ψήνω στους 170 βαθμούς για 20-25 λεπτά.Επειδή μερικές φορές η ζύμη δεν πλάθεται εύκολα και σπάει,μπορείται να τα κόψετε με κουπατ ή ποτήρι.
    #
    Σχόλιο από vaso30, 23-11-11  
    Τα κουλουρακια εγιναν πολυ ωραια!Κανω πρωτη φορα κουλουρακια γενικα και πετυχαν τελεια!Μια μονο ερωτηση ηθελα να κανω..τι λαδι βαζεις?Εγω εβαλα ελαιολαδο,μονο αυτο ειχα και εχω μια εντυπωση οτι μυριζουν λιγο λαδι..μετα την πρωτη δαγκωνια ουτε που το καταλαβαινεις φυσικα αλλα ηθελα να δω μηπως το εκανα λαθος
    #
    Σχόλιο από adamandia32, 21-12-11  
    Εγω εκανα το πρωι την συνταγη,μου φανηκε τοσο ευκολη και μαλακη και πιστευα οτι θα βγουνε τελεια,ομως αντι για λαδιου εχουνε γινει λεμονιου,ξινααααααααεχω βαλει γλασσο απο επανω και καπως το σωζω
    #
    Σχόλιο από Wendy, 13-6-12  
    Πρόσθεσα και το ξύσμα ενός λεμονιού και αντικατέστησα το μισό λάδι με φυτίνη. Εξαιρετικά.
    #
    Σχόλιο από demi deni, 12-1-13  
    Τα κουλουράκια τα έκανα σήμερα και έγιναν πολύ ωραία. Έκανα την μισή δόση με μικρότερο ποτήρι.
    Έγιναν γύρω στα 50 μικρά κουλουράκια. Τα έψησα για 20 λεπτά στους 180 και έγιναν τραγανά και πεντανόστημα.....
    #
    Σχόλιο από tsinos, 14-3-13  
    Εγώ φτιάχνω την ίδια συνταγή αλλά αντί για ξύσμα κ χυμό λεμονιού βάζω 2 βανίλιες , ένα ποτηράκι κονιάκ κ 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα κ γαρύφαλλο.Αλευρι δεν παίρνει 1 κιλό.Είναι πεντανόστιμα!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από matakia27, 19-4-13  
    Είναι απίθανα τα κουλουράκια της γιαγιάς...Τα έφτιαξα σήμερα μοσχοβόλησε όλη η γειτονιά και ήδη έχω δώσει τη συνταγή 2 φορές σε φίλες που δοκίμασαν!Τα 5 πηρουνάκια είναι λίγα...Με άριστα το 10 θα έβαζα 10΄.:-)
    #
    Σχόλιο από elemath, 30-4-13  
    Απίστευτα κουλουρακια! Πανεύκολα και γευστικότατα! Το μονο που προσθεσα ειναι μίση κουταλια κανέλα επειδή μου αρέσει πολυ κ απ‘οτι είδα πάει πολυ! Συγχαρητήριά
    #
    Σχόλιο από λεμοναδα, 22-5-13  
    Πολύ σκληρά :( Δεν ήταν καθόλου τριφτά, ενώ δεν τα δουλεψα πολύ.
    #
    Σχόλιο από tzorbi, 1-8-13  
    Συγνωμη για τη χαμηλη βαθμολογια αλλα δε μου αρεσαν καθολου. Ηταν αγευστα..δεν ξερω αν εκανα κατι λαθος. Την επομενη φορα θα βαλω κανελα και γαρυφαλο μεσα.
    #
    Σχόλιο από alicia♥, 8-9-13  
    εγω προσθεσα ξυσμα λεμονιου και αντικατεστησα τη ζαχαρη με το φυσικο γλυκαντικο στεβια.... εγιναν τελεια!!
    #
    Σχόλιο από v-forvicky, 24-2-14  
    Νοστιμότατα!!! Μου πήρε κάτι λιγότερο από κιλό αλεύρι και πριν τα ψήσω έβαλα απο πάνω κρόκο αυγού με λίγο ζάχαρη και λίγο κανέλα... και τα σκέτα υπέροχα!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    16 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Ginger, 28-11-07  
    Πολύ ωραία τα κουλουράκια, αν και νομίζω τα παράψησα...Το μόνο που πρόσθεσα ήταν σουσάμι.
    #
    Σχόλιο από ΠΟΥΑΝΤΕΡΙ, 7-10-08  
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 6-2-09  
    ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΑ ΠΡΟΧΘΕΣ.ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΓΕΥΣΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑ Η ΖΥΜΗ ΒΓΗΚΕ ΠΟΛΥ ΣΦΙΧΤΗ.ΔΕΝ ΑΓΧΩΝΟΜΑΙ ΟΜΩΣ ΤΑ ΒΑΖΩ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΡΛΙΑ!!!
    #
    Σχόλιο από glykoula, 9-3-09  
    Καλημερα zoe, δεν ξερω πως να σου τα χαρακτηρησω αυτα τα κουλουρακια που μας προτεινες, δεν νομιζω οτι υπαρχουν λεξεις. Αλλα πρεπει να σου γραψω κατι,πως να στα χαρακτηρησω......ΕΞΕΡΕΤΙΚΑ-ΥΠΕΡΟΧΑ-ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΗΜΑ, δεν ξερω εχω χασει τα λογια μου. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ειναι μια συνταγη για κουλουρακια που θα την φτιαξω και θα την ξαναφτιαξω πολλες φορες αφοβα.
    Μια σημειωση ομως αν μου επιτρεπεις, εμενα δεν μαρεσει να ειναι πολυ γλυκα και αντι για 1ποτηρι ζαχαρι εβαλα 1/2 και ειναι πιο ωραια γιατι σε αφηνει να νεισεις την γευση του λεμονιου+του πορτοκαλιου, και επισης εβαλα και ξυσμα απο ενα λεμονι. Οσο για το αλευρι που λεει η ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ πηστευω οτι δεν μου πηρε ουτε 1 κιλο, βεβαια αυτο το καταλαβενεις και στο ζημωμα το ποσο χρειαζετε.
    #
    Σχόλιο από natasam, 6-7-10  
    τέλεια τα κουλουράκια...εγώ τα έφτιαξα για το γιο μου 14 μηνών γιατί δε θέλω να τρώει του εμπορίου και τα τσάκισε...και είναι και πολύ υγιεινά, μόνο λαδάκι, λίγη ζάχαρη...τέλεια. αφού τα έφτιαξα για τον μικρό αλλά τα τσακίζουμε και εμείς. ποιος ξέρει και άλλες παρόμοιες συνταγές για μπισκότα χωρίς βούτυρα κτλ;; συγχαρητήρια zoe
    #
    Σχόλιο από fanik_7, 12-4-11  
    #
    Σχόλιο από vaso30, 23-11-11  
    Τα κουλουρακια εγιναν πολυ ωραια!Κανω πρωτη φορα κουλουρακια γενικα και πετυχαν τελεια!Μια μονο ερωτηση ηθελα να κανω..τι λαδι βαζεις?Εγω εβαλα ελαιολαδο,μονο αυτο ειχα και εχω μια εντυπωση οτι μυριζουν λιγο λαδι..μετα την πρωτη δαγκωνια ουτε που το καταλαβαινεις φυσικα αλλα ηθελα να δω μηπως το εκανα λαθος
    #
    Σχόλιο από adamandia32, 21-12-11  
    Εγω εκανα το πρωι την συνταγη,μου φανηκε τοσο ευκολη και μαλακη και πιστευα οτι θα βγουνε τελεια,ομως αντι για λαδιου εχουνε γινει λεμονιου,ξινααααααααεχω βαλει γλασσο απο επανω και καπως το σωζω
    #
    Σχόλιο από demi deni, 12-1-13  
    Τα κουλουράκια τα έκανα σήμερα και έγιναν πολύ ωραία. Έκανα την μισή δόση με μικρότερο ποτήρι.
    Έγιναν γύρω στα 50 μικρά κουλουράκια. Τα έψησα για 20 λεπτά στους 180 και έγιναν τραγανά και πεντανόστημα.....
    #
    Σχόλιο από tsinos, 14-3-13  
    Εγώ φτιάχνω την ίδια συνταγή αλλά αντί για ξύσμα κ χυμό λεμονιού βάζω 2 βανίλιες , ένα ποτηράκι κονιάκ κ 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα κ γαρύφαλλο.Αλευρι δεν παίρνει 1 κιλό.Είναι πεντανόστιμα!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από matakia27, 19-4-13  
    Είναι απίθανα τα κουλουράκια της γιαγιάς...Τα έφτιαξα σήμερα μοσχοβόλησε όλη η γειτονιά και ήδη έχω δώσει τη συνταγή 2 φορές σε φίλες που δοκίμασαν!Τα 5 πηρουνάκια είναι λίγα...Με άριστα το 10 θα έβαζα 10΄.:-)
    #
    Σχόλιο από elemath, 30-4-13  
    Απίστευτα κουλουρακια! Πανεύκολα και γευστικότατα! Το μονο που προσθεσα ειναι μίση κουταλια κανέλα επειδή μου αρέσει πολυ κ απ‘οτι είδα πάει πολυ! Συγχαρητήριά
    #
    Σχόλιο από λεμοναδα, 22-5-13  
    Πολύ σκληρά :( Δεν ήταν καθόλου τριφτά, ενώ δεν τα δουλεψα πολύ.
    #
    Σχόλιο από tzorbi, 1-8-13  
    Συγνωμη για τη χαμηλη βαθμολογια αλλα δε μου αρεσαν καθολου. Ηταν αγευστα..δεν ξερω αν εκανα κατι λαθος. Την επομενη φορα θα βαλω κανελα και γαρυφαλο μεσα.
    #
    Σχόλιο από v-forvicky, 24-2-14  
    Νοστιμότατα!!! Μου πήρε κάτι λιγότερο από κιλό αλεύρι και πριν τα ψήσω έβαλα απο πάνω κρόκο αυγού με λίγο ζάχαρη και λίγο κανέλα... και τα σκέτα υπέροχα!
    #
    Σχόλιο από melina78, 19-4-14  

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Ginger, 20-11-07  
    Καλησπέρα! Θα ήθελα να δοκιμάσω αυτή τη συνταγή πολύ σύντομα, αλλά θα ήθελα να μάθω περίπου πόσα κουλουράκια βγάζει η μία δόση, γιατί τα μοιράζω από 'δω κι από 'κει. Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από zoe, 21-11-07  
    Ginger,είναι αναλογα με το ποτήρι που χρησιμοποιήσεις και το πόσο μεγάλα θα τα πλάσεις.Εγώ χρησιμοποιώ μεγάλες μεζούρες και μου βγαίνουν 60 -70 κομμάτια.

    4 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από VIVIΚΑ, 15-11-11  
    Την ίδια συνταγή φτιάχνω και εγώ,μόνο που αντί για χυμό λεμονιού βάζω 1/2-1 σφηνάκι κονιάκ.Είναι εκπληκτικά.Εγώ τα ψήνω στους 170 βαθμούς για 20-25 λεπτά.Επειδή μερικές φορές η ζύμη δεν πλάθεται εύκολα και σπάει,μπορείται να τα κόψετε με κουπατ ή ποτήρι.
    #
    Σχόλιο από Wendy, 13-6-12  
    Πρόσθεσα και το ξύσμα ενός λεμονιού και αντικατέστησα το μισό λάδι με φυτίνη. Εξαιρετικά.
    #
    Σχόλιο από alicia♥, 8-9-13  
    εγω προσθεσα ξυσμα λεμονιου και αντικατεστησα τη ζαχαρη με το φυσικο γλυκαντικο στεβια.... εγιναν τελεια!!
    #
    Σχόλιο από lenker, 21-4-14  
    ευχαριστω πολυ για την υπεροχη συνταγη...εγω προσθεσα λιγη κανελα στο μιγμα και ζαχαρη με κανελα ανακατεμενα το εριξα απο πανω πριν ψηθουν...τα ηθελα βλεπεις λιγο πιο γλυκα!μολις τα εφτιαξα και μοσχομυρισε ολη η γειτονια...

    Σχετικά άρθρα

    Τα μυστικά του μπισκότου
    Μήπως προσπαθείτε να πετύχετε το τέλειο μπισκότ...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Μπισκότα και Ζύμη για μπισκότα στην κατάψυξη
    Φτιάξατε μήπως πάρα πολλά μπισκότα; Θέλετε να έχετ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Μπισκότα-Κεικ
    Ένα βιβλίο 45 αγαπημένων συνταγών, του/της Roulita23
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 154 αγαπημένων συνταγών, του/της NIN
    μπισκοτα
    Ένα βιβλίο 93 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 33 αγαπημένων συνταγών, του/της happy happy
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 181 αγαπημένων συνταγών, του/της anthiist