Μούρλια Κουλουράκια Λαδιού
Όταν η γιαγιά μεγαλουργεί... εμείς παχαίνουμε!
Υλικά
-
1 ποτήρι λάδι
-
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
-
1 ποτήρι ζάχαρη
-
χυμό από 1 λεμόνι
-
1 κ.γ σόδα
-
1 κ.γ μπέικιν
-
1 κ.σ ξύσμα πορτοκάλι
-
1 κιλό αλεύρι (ίσως πάρει λίγο παραπάνω)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το ξύσμα.
-
2
Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό λεμονιού και το ρίχνουμε στο μίγμα.
-
3
Ανακατεύουμε το μπέικιν με το αλεύρι και το προσθέτουμε λίγο λίγο μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
-
4
Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο να πάρουν ρόδινο χρώμα (μισή ώρα περίπου)
Σχόλια (27)