Μους Ανανάς - Λεμόνι
Πολύ εύκολη συνταγή, ελαφριά και χωνευτική, ό,τι πρέπει δηλαδή για επιδόρπιο στα καλοκαιρινά τραπέζια!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, στον πάτο της φόρμας στρώστε σαβαγιάρ βουτηγμένα σε λίγο φρέσκο γάλα.
Υλικά
-
1 κουτί γάλα εβαπορέ
-
3/4 φλυτζανιού ζάχαρη
-
1 φακελάκι ζελέ ανανάς
-
1 μικρό λεμόνι
-
τριμμένη σοκολάτα για το γαρνίρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ρίχνω το γάλα αδιάλυτο στο μπωλ που θα δουλέψω τα υλικά και το αφήνω να παγώσει στην κατάψυξη για 2 ώρες περίπου.
-
2
Εν τω μεταξύ, ετοιμάζω το ζελέ ανανά με 1 ποτήρι νερό μόνο. Αφήνω να κρυώσει, αλλά όχι να πήξει.
-
3
Αφού περάσει αυτός ο χρόνος, χτυπάω το γάλα με μίξερ ώσπου να γίνει αφράτη κρέμα. Προσθέτω τη ζάχαρη και συνεχίζω το ανακάτεμα με το μίξερ.
-
4
Στη συνέχεια ρίχνω στο μίγμα και το χυμό του λεμονιού. Τέλος προσθέτω το κρύο διάλυμα του ζελέ και ανακατεύω λίγο ακόμα.
-
5
Βάζω την κρέμα σε φόρμα με δαχτυλίδι (για τούρτες) και αφήνω στο ψυγείο να πήξει τουλάχιστον για 2-3 ώρες.
-
6
Όταν είναι να σερβίρω βγάζω το δαχτυλίδι και γαρνίρω με τριμμένη σοκολάτα.
Σχόλια (23)
Θα το φτιάξω σήμερα κιόλας!!
Φαντάζομαι πως μπορώ να το κάνω και με άλλο φρούτο!!