κύρια φωτογραφία συνταγής Μους ανανάς με γιαούρτι
ΚΥΡΙΑΚΗ!
ΚΥΡΙΑΚΗ! @cook_8474361

΄Ενα δροσερό γλυκό, ιδανικό μετά από το γεύμα. Ιδιαίτερα δροσιστικό και χωνευτικό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή την είχα βρει παλιά σε βιβλίο της Βέφας Αλεξιάδου. Με έχει βγάλει ασπροπρόσωπη πολλές φορές μετά από τραπέζι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2 Minutes
  1. 800 γραμ. κομπόστα ανανά
  2. 800 γραμ. χυμό ανανά
  3. 2 κουτιά ζελέ ανανά ή λεμόνι
  4. 1 κούπα γιαούρτι σακούλας
  5. λίγη σαντιγύ
  6. μερικά σύκα γλυκό ή γλασέ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Στραγγίστε την κομπόστα, κρατήστε μερικές φέτες ανανά για γαρνίρισμα και κόψτε τις υπόλοιπες σε κομμάτια.

  2. 2

    Μετρήστε το σιρόπι της κομπόστας και το χυμό ανανά να είναι 3 1/2 κούπες, αλλιώς συμπληρώστε με νερό.

  3. 3

    Βράστε το μισό και διαλύστε τα ζελέ.

  4. 4

    Ρίξτε το υπόλοιπο, ανακατέψτε και βάλτε το στο ψυγείο, έως ότου αρχίσει να μισοπήζει.

  5. 5

    Αδειάστε το στο μπλέντερ μαζί με το γιαούρτι και χτυπήστε το μερικά δευτερόλεπτα στη μεσαία ταχύτητα, ή 1-2 λεπτά στο μίξερ, έως ότου γίνει ομοιογενές.

  6. 6

    Αδειάστε το σε γυάλινο μπωλ, ρίξτε εδώ κι εκεί τα κομμάτια του ανανά και βάλτε το στο ψυγείο να στερεοποιηθεί.

  7. 7

    Στολίστε το με τη σαντιγύ, τις ρόδες ανανά και φυλλαράκια από το γλυκό σύκο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

Ζουζουνελ
Ζουζουνελ @cook_8455179
Δροσερο και ελαφρυ γλυκο για το καλοκαιρι!\nευχαριστουμε για την συνταγη!

Από

ΚΥΡΙΑΚΗ!
ΚΥΡΙΑΚΗ! @cook_8474361
στις