Στυμμένη Λεμονόκουπα
Στυμμένη Λεμονόκουπα @cook_8484585

Εύκολο και δροσερό γλυκάκι, κατάλληλο για απόλαυση και δίαιτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε αρωματίζουμε την μους γιαουρτιού με ξύσμα από ένα λεμόνι ή λεμονστέλο που ταιριάζει πολύ με τις φράουλες.Το γλυκό φράουλα το διατηρούμε σε αποστειρωμένα βάζα βάζοντας και το κλωνάρι βανίλιας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6-8 μερίδες
  1. Για την μους γιαούρτι
  2. 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  3. 1 φλ. τσαγιού άχνη ζάχαρη
  4. Για το γλυκό φράουλα
  5. 500 γρ. φράουλες
  6. 250 γρ. ζάχαρη
  7. 1 κλωνάρι βανίλιας
  8. προαιρετικάμπισκότα με φραγκοστάφυλο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για την μους γιαουρτιού, χτυπάω την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί.

  2. 2

    Προσθέτω σταδιακά την άχνη ζάχαρη και το γιαούρτι μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα.

  3. 3

    Την βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

  4. 4

    Για το γλυκό φράουλα, σε ένα τάπερ βάζω τις καθαρισμένες φράουλες, ολόκληρες αν είναι μικρές ή κομμένες στα δυο αν είναι μεγάλες.

  5. 5

    Προσθέτω την ζάχαρη, ανακατεύω καλά, σκεπάζω και βάζω στο ψυγείο από 1 ώρα ως και όλο το βράδυ, ανάλογα με τον χρόνο που διαθέτουμε.

  6. 6

    Βάζουμε το περιεχόμενο (οι φράουλες πρέπει να κατεβάσουν αρκετά υγρά) σε μια κατσαρόλα μαζί με το κλωνάρι βανίλιας και βράζω για 20 λεπτά σε ελαφρό σιρόπι, αλλά να μείνουν "ζωντανές" οι φράουλες.

  7. 7

    Για το σερβίρισμα, βάζω στην βάση του ποτηριού τριμμένο σε μεγάλα κομμάτια μπισκότο φραγκοστάφυλο, στην συνέχεια μους γιαουρτιού και τέλος γλυκό και σιρόπι φράουλας. Στολίζω με λίγο βασιλικό ή δυόσμο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (7)

Σουλτάνα
Σουλτάνα @cook_8463724
Καλα τελειο και με τριμμενο μπισκοτο θα ειναι ακομη καλυτερο!

Από

Στυμμένη Λεμονόκουπα
στις