Μους κακάο extra-light
Υπέροχο, εύκολο και γρήγορο μους κακάο, με ελάχιστες θερμίδες!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το ασπράδι βοηθά στο να βγαίνει πιο πολύς όγκος και πιο αφρώδες το μίγμα.Εννοείται που αν δεν το θέλετε τόσο light, μπορείτε να βάλετε κανονική ζάχαρη και, αντί για νερό, να βάλετε γάλα ή κρέμα γάλακτος χτυπημένη ελαφρά. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν μέρος ενός άλλου γλυκού (π.χ. για τάρτες) και ωραία πάνε από πάνω φράουλες ή κερασάκια, φαντασία βάλτε.Είναι πολύ εύκολο και γευστικό γλυκό, τέλειο για περιόδους δίαιτας και με απλούστατα υλικά.
Υλικά
-
3-4 γεμάτες κ.σ. κακάο
-
1 ζαχαρίνη
-
νερό
-
1 κ.σ. κάποιο λικέρ (cherry ή κουμκουάτ)
-
ξύσμα πορτοκαλιού και/ή βανίλιες (προαιρετικά)
-
1 ασπράδι από βρασμένο αυγό (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζετε απλά όλα τα υλικά σας σε ένα μπολ (ή στο μούλτι κατά προτίμηση) και μετά ρίχνετε λίγο νερό (θα υπολογίσετε εκείνη τη στιγμή), ίσα ίσα να ρουφήξει και να γίνει στην υφή όπως το μους, ενώ ταυτόχρονα χτυπάτε αργά.
-
2
Έτοιμο! Τρώγετε και κατευθείαν αν θέλετε, αλλά αν μπει στο ψυγείο για κανά 20λεπτο θα είναι πιο ωραίο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (10)