Μους Πέστροφας, πικάντικη

9 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
foodie1973
foodie1973 @cook_8499686

Γκουρμέ μους πέστροφας με πράσινα μυρωδικά, λεμόνι και τσίλι σος.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η μους πέστροφας συνοδεύεται ωραία από φρέσκο ή φρυγανισμένο ψωμάκι και νόστιμες φρυγανιές.Η συνταγή είναι από το μπλογκ μου Dailycious.gr

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8-10 άτομα
  1. 3 συσκευασμένες καπνιστές πέστροφες (συνολικά 450 γρ. περίπου)
  2. 3/4 φλ. μαγιονέζα
  3. 3/4 φλ. γιαούρτι (4%-6% λιπαρά)
  4. 1,5 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (το άσπρο μέρος μόνο)
  5. 1/2 φλ. βραστό νερό
  6. χυμός από 1,5 λεμόνια
  7. 3 κ.σ. Worcester (ή αλλιώς Worcestershire) sauce
  8. 1 κ.γλ. chili sauce ή Tabasco (προαιρετικά)
  9. αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  10. 1/2 ματσάκι άνηθου ψιλοκομμένο
  11. 1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη (10 γρ.)
  12. για γαρνιτούρα λίγη ψιλοκομμένη πράσινη και κόκκινη πιπεριά
  13. 1 μακρόστενη φόρμα (30 εκ. x 12 εκ.)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζω τις πέστροφες με προσοχή από τα μικρά κοκαλάκια ενώ παράλληλα τις μαδάω. Η διαδικασία αυτή θέλει τον χρόνο της, ενώ καλό είναι να γίνει κι ένας δεύτερος έλεγχος για κοκαλάκια που μπορεί να έχουν ξεφύγει την πρώτη φορά. Προσωπικά, προτιμώ να καθαρίζω τις πέστροφες από την προηγουμένη και να τις ξανά ελέγχω προτού ολοκληρώσω την συνταγή.

  2. 2

    Σ’ ένα μεγάλο μπολ τοποθετώ τις μαδημένες πέστροφες και προσθέτω όλα τα υλικά εκτός από το ζεστό νερό και την ζελατίνη. Ανακατεύω καλά να δέσουν τα υλικά, δοκιμάζω την γεύση και προσθέτω ότι προτιμώ καθώς μπορεί να θέλει περισσότερο λεμόνι (που του πάει πολύ και το τραβάει) ή κι άλλο chili (για τους τολμηρούς) ή ακόμη λίγο Worcester sauce (που επίσης συμπληρώνει ωραία την πέστροφα).

  3. 3

    Τέλος τοποθετώ σε ένα μπολ την σκόνη ζελατίνης και το βραστό νερό και ανακατεύω καλά να λιώσει. Προσθέτω στο μείγμα της πέστροφας κι ανακατεύω καλά.

  4. 4

    Εν τω μεταξύ, λαδώνω ελαφρώς την μακρόστενη φόρμα (προκειμένου να κολλήσει και να σταθεροποιηθεί η μεμβράνη) και τοποθετώ ένα μεγάλο κομμάτι μεμβράνης με τρόπο που να εξέχει δεξιά κι αριστερά της φόρμας.

  5. 5

    Ρίχνω το μείγμα της πέστροφας μέσα στην φόρμα και σκεπάζω από πάνω με την περισσευούμενη μεμβράνη. Τοποθετώ στο ψυγείο για 6 ώρες μέχρι να στερεοποιηθεί η μους.

  6. 6

    Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος, ξεφορμάρω την μους σε μία μακρόστενη πιατέλα και την γαρνίρω με τις ψιλοκομμένες πράσινες και κόκκινες πιπεριές, ενώ αντί για πράσινη πιπέρια μπορώ να γαρνίρω και με λίγο άνηθο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

foodie1973
foodie1973 @cook_8499686
στις