kitrinos
kitrinos @cook_8451398
,

Μους σοκολάτας, με διάσπαρτα μέσα της “σου” γεμιστά με κρέμα πατισερί και επικάλυψη με γκανάς. Η συνταγή είναι από την εκπομπή του Παρλιάρου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή του Παρλιάρου, δεν έχει γκανάς, είναι κάτι που έχω προσθέσει εγώ. Επίσης, χρησιμοποίησα κουβερτούρα γάλακτος. Η γκανάς είναι αρκετή, αλλά εγώ την έβαλα σχεδόν όλη (κράτησα μισό περίπου φλιτζάνι τσαγιού για την σαντιγι) κανοντας αν θυμαμαι καλα 4-5 στρωσεις. Αφου καλυψα μια φορα την μους, την εβαλα στο ψυγειο για 3’ για να σταθεροποιηθει η πρωτη στρωσει και ξανα εριχνα γκανας και ξανα στο ψυγειο όπως εγραψα για 4 με 5 φορες.Την γκανας που κρατησα, την εβαλα στην μιση σαντιγι που εκανα για το στολισμα της μους και την άλλη μιση την αφησα σκετη. Στην σαντιγι δεν εβαλα ζαχαρη. Τα σου τα ειχα στην κατάψυξη, από άλλη συνταγή που είχα κάνει.Η συνταγή μπορεί να φαίνεται μπελαλίδικη, αλλά αν κάνετε μια σχετική προετοιμασία, την κρεμά πατισερί, τα σου και τεμαχισμένες τις σοκολάτες από την προηγούμενη μέρα (η το πρωί, τελειώνοντας το γλυκό το βράδυ), το γλυκό είναι πολύ εύκολο. Μη ξεχνάτε, ότι μπορείτε να παραλείψετε την γκανάς, αφού είναι κάτι που πρόσθεσα κι αντί για σαντιγί να καλύψετε την μους με τρούφα η ότι άλλο σας αρέσει. Ο Παρλιάρος, βάζει γύρω γύρω στη βάση της μους φύλλα σοκολάτας και στην κορυφή τριανταφυλλάκια σοκολάτας!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 άτομα
  1. 20 σου έτοιμα η ετοιμάζεται δικά σας (συνταγές για σου θα βρείτε στο site)
  2. Υλικά για την κρέμα
  3. 350 γρ. γάλα φρέσκο
  4. 150 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  5. 80 γρ. λευκή ζάχαρη
  6. 1 βανίλια
  7. Υλικά για τη μους
  8. 600 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη
  9. 300 γρ. γάλα
  10. 400 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
  11. Υλικά για την γκανάς
  12. 300 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη
  13. 50 γρ. μελι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για την κρέμα πατισερί, ανακατεύουμε την ζάχαρη, το κορν φλάουερ και τα αυγά (1 ολόκληρο και τρεις κρόκοι).

  2. 2

    Αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα στην κατσαρόλα μαζί με την βανίλια και λιγο πριν βρασει, αδειάζουμε το 1/3 στο μείγμα (ζάχαρη-αυγά-κορν φλάουερ) ανακατεύουμε καλά και το ξανά ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.

  3. 3

    Για να μην περιμένουμε ώρες να κρυώσει, αδειάζουμε την κρέμα σ ένα ταψάκι την απλώνουμε και την σκεπάζουμε με μεμβράνη. Την βαζουμε στο ψυγειο.

  4. 4

    Για τη μους, σ' ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα.

  5. 5

    Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή.

  6. 6

    Βάζουμε το γάλα να βράσει.

  7. 7

    Μόλις βράσει το ρίχνουμε στην τεμαχισμένη κουβερτούρα και την αφήνουμε 1-2 λεπτά να μαλακώσει την σοκολάτα και στην συνέχεια την ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.

  8. 8

    Στη συνέχεια τμηματικά ρίχνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος (3-4 δόσεις) και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.

  9. 9

    Αφού έχει κρυώσει η πατισερί, την μαζεύουμε και την βάζουμε σ ένα μπολ και την χτυπάμε με το σύρμα, για να μαλακώσει.

  10. 10

    Βάζουμε κρέμα σ ένα κορνέ με μικρή διάμετρο μύτης και με αυτό (την μύτη του κορνέ δηλαδή) τρυπάμε το κάτω μέρος από τα σου, γεμίζοντας τα με κρέμα. Τα γεμίζουμε, μέχρι να αρχίζει η κρεμά να βγαίνει από τα πλαϊνά της μύτης του κορνέ.

  11. 11

    Για την γκανάς, βάζουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα σε ένα μπολ μαζί με το μέλι.

  12. 12

    Βάζουμε το κατσαρολάκι με την κρέμα γάλακτος στη φωτιά και το κατεβάζουμε λίγο πριν αρχίσει να βράζει η κρέμα. Στην αδειάζουμε στην τεμαχισμένη σοκολάτα και αφήνουμε 1-2 λεπτά να μαλακώσει η σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

  13. 13

    ΣυναρμολόγησηΣε μια φόρμα ημισφαιρική, στρώνετε σε όλο το εσωτερικό μεμβράνη (για να μπορεί να ξεφορμαριστεί εύκολα), φροντίζοντας να μένει αρκετή μεμβράνη από έξω, ώστε να μπορεί στο τέλος να την γυρίσουμε προς τα μέσα.

  14. 14

    Ρίχνουμε μια στρώση μους στο εσωτερικό και απλώνουμε σου (που έχουμε ήδη γεμίσει με την κρέμα πατισερί) ξανά ρίχνουμε μους να σκεπάσουμε τα πρώτα σου και επαναλαμβάνουμε τελειώνοντας με μους και γυρίζουμε την μεμβράνη. Βάζουμε την μους στο ψυγείο για μερικές ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί.

  15. 15

    Ετοιμάζουμε την γκανάς λίγη ώρα πριν βγάλουμε την μους από το ψυγείο (περίπου κάνα τέταρτο).

  16. 16

    Βγάζουμε την μους από το ψυγείο, και ανοίγουμε την μεμβράνη έξω από την φόρμα, ώστε να μπορούμε να αναποδογυρίσουμε την μους στη πιατέλα που θέλουμε. Τοποθετούμε την πιατέλα πάνω στη φόρμα και την γυρίζουμε ανάποδα. Ξεφορμάρει εύκολα. Αφαιρούμε προσεκτικά τις μεμβράνες.

  17. 17

    Η γκανάς, αν την έχετε κάνει πιο νωρίς, έχει ήδη αρχίσει να πήζει, αλλά παραμένει ρευστή. Με μια κουτάλα, ρίχνετε στο κέντρο της μους γκανάς κι αφήνετε να χυθεί μόνη της γύρω γύρω. Για να καλυφθεί όλη η μους, χύνοντας την γκανάς με την κουτάλα, την περιφέρεται κυκλικά στο κέντρο της μους, χωρίς να ακουμπάτε την μους με την κουτάλα. Όταν καλύψετε όλη την μους την βάζετε στο ψυγείο και σε λίγη ώρα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Αντιδράσεις

Από

kitrinos
kitrinos @cook_8451398
στις
,
Είμαι από την μοναδική πόλη της Ελλάδος, που γράφεται με δυο “ΣΣ” και προφέρεται με... τρία “Λ”…ίσως και περισσότερα!!! Και γιατί να το κρύψω άλλωστε, το γουστάρω τρελλλά!!!
Δες περισσότερα