karavour
karavour @Irini311979
Αρτέμιδα,Ελλαδά

Πολύ νόστιμη και πρωτότυπη συνταγή που ξεφεύγει από τη κλασική μους σοκολάτα. Φτιάξτε τη και θα με θυμηθείτε!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν η σαντιγύ νερουλιάσει όταν θα ανακατεύετε το μείγμα με την πραλίνα, μην πανικοβληθείτε! Έτσι την έπαθα κι εγώ, αλλά έβαλα τα μπωλ μια ώρα στην κατάψυξη και μετά στο ψυγεία και έπηξαν τέλεια, παρόλαυτα!Βρήκα τη συνταγή από ένα παλιό περιοδικό Vita, αλλά δεν περίμενα ότι θα βγεί τόσο πετυχημένη

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 Minutes
4 μπωλ περίπου
  1. 50 γρ. ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για την πραλίνα, ζεσταίνουμε ελαφρώς τα φουντούκια στο φούρνο (ή στο μικροκυμάτων).

  2. 2

    Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά. Όταν κάψει, ρίχνουμε λίγη λίγη τη ζάχαρη έτσι ώστε να αρχίσει να καραμελώνει.

  3. 3

    Όταν ρίξουμε όλη τη ζάχαρη και πάρει σκούρο ξανθό χρώμα, ρίχνουμε τα φουντούκια (πρέπει να είναι ζεστά όταν θα τα ρίξουμε στην καραμέλα, διαφορετικά θα σκληρύνει πολύ). Τα ανακατεύουμε καλά με την καραμέλα αλλά προσέχουμε να μην τα αφήσουμε πολύ και πικρίσει η καραμέλα.

  4. 4

    Τα απλώνουμε αμέσως σε μία λαδόκολλα ή σε μία επιφάνεια σιλικόνης και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

  5. 5

    Παίρνουμε τα 3/4 απ'αυτά και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πραλίνα (πηχτή κρέμα).

  6. 6

    Για τη μους, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (ή στο μικροκυμάτων). Προσθέτουμε την πραλίνα, ανακατεύουμε καλά με μία πλαστική κουτάλα. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά (όχι πολύ).

  7. 7

    Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να πήξει καλά και ενσωματώνουμε την παχύρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά.

  8. 8

    Γεμίζουμε χαμηλά ποτήρια ή μπωλ με τη μους και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον μέχρι να σταθεροποιηθεί.

  9. 9

    Κοπανίζουμε τα υπόλοιπα καραμελωμένα φουντούκια και μ'αυτά γαρνίρουμε τη μους.

Αντιδράσεις

Από

karavour
karavour @Irini311979
στις
Αρτέμιδα,Ελλαδά
Με λένε Ειρήνη και στα 25 μου συνειδητοποίησα πως έχω κληρονομήσει το γονίδιο ζαχαροπλαστικής απ'το μπαμπά!
Δες περισσότερα