Μους σοκολάτας με marshmallows

Bαθμολογία: 5
       
 
5 ψήφοι
Bambam, 19.06.09

Περιγραφή

Ένα πάρα πολύ αφράτο μους σοκολάτας.
Μους σοκολάτας με marshmallows
photo: anniokm

Τι χρειαζόμαστε:

  • 150gr μικρά marshmallows ή κομμένα σε μικρά κομματάκια
  • 50gr βούτυρο
  • 250gr κουβερτούρα ή γάλακτος
  • 60ml ζεστό νερό
  • 300ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι βανίλια σε υγρή μορφή ή 1 βανίλια
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κρέμες
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε τα marshmallows,το βούτυρο, την σοκολάτα κ το νερό σε ενα κατσαρόλι με χοντρή βάση.
  2. Βάζουμε το κατσαρόλι σε χαμηλό μάτι μέχρι να λιώσουν τα υλικά ανακατεύοντας 2-3 φορές. Κατεβάζουμε απο το μάτι. Αν το μάτι είναι δυνατό η σοκολάτα θα καεί και θα βγούνε τα έλαια της οπότε.. πέταμα! και φτου ξανά απο την αρχή. Για αυτό τα marshmallows θα πρέπει να είναι αρκετά μικρά κομματάκια γιατί αργούν να λιώσουν σε σχέση με την σοκολάτα.
  3. Χτυπάμε την κρέμα στο μίξερ με την βανίλια μέχρι να σφίξει.
  4. Μετά ρίχνουμε σιγά σιγά λίγη από την κρέμα μέσα στην σοκολάτα αφού έχει κρυώσει κι ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο αλλά απαλά για να μην φύγει ο αέρας απο την κρέμα
  5. Γεμίζουμε με το μείγμα μπωλάκια ή φλυτζανάκια εσπρεσσο και τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν και να σφίξει μέχρι να γίνει μους. Παραπάνω απο ώρα δεν θέλει ποτέ...

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσώπικα το βάζω σε μπωλάκια μικρά ή φλυντζανάκια του εσπρεσσο γιατί οτιδήποτε παραπάνω σε ποσότητα είναι πάρα πολύ για να φαγωθεί.

Τέλειο γλυκάκι μετά απο τραπέζι και πάει πάρα πολύ με ενα δυνατό εσπρέσσο

Το μους έχει πραγματικά τέλεια υφή αφού τα marshmallows που έχει μέσα παρόλο που έχουν λιώσει δημιουργούν μια φανταστική αίσθηση στο στόμα!

Η συνταγή ειναι απο το βιβλίο της Nigella Lawson.

Σχετικές συνταγές

    17 Όλα

    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 25-6-09  
    Τι είναι τα marshmallows και που μπορώ να τα βρώ?
    #
    Σχόλιο από Bambam, 25-6-09  
    Ντιναθηβα αυτα ειναι τα marshmallows φανταζομαι μπορεις να τα βρεις στο μαρκετ?Ελπιζω να μην πειραζει που εβαλα λινκ εδω:/

    Επισης το χρωμα δεν παιζει ρολο
    http://lifehackery.com/qimages/5/marshmallows.jpg
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 25-6-09  
    Αν "ξεφουσκώσουν" τα marshmallows και μετά βάλεις την σοκολάτα, "τριμμένη" ή σε νιφάδες δεν θα χεις πρόβλημα να καεί.
    Τέλεια συνταγή και πρωτότυπος τρόπος σερβιρίσματος τα φλιτζανάκια!
    #
    Σχόλιο από nastemma, 25-6-09  
    marshmallows ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ μπορεις ευκολα να βρεις στο lidl...απλα ρωτα καποιον εκει να στα δωσει αν δεν ξερεις να τα αναγνωρισεις..
    #
    Σχόλιο από zanice, 25-6-09  
    Συγνώμη αλλά συνεχίζω να μην καταλαβαίνω τι είναι τα marshmallows...με απλά λογια μπορεί κάποιος να μου το περιγράψει?
    #
    Σχόλιο από Μαριάννα Ν, 25-6-09  
    Αγαπητή zanice φαντάσου μικρά κυβάκια χρώματος παλ ροζ, κίτρινο, λευκό, χωρίς καμία ιδιαίτερα γεύση (εκτός του ότι είναι αρκετά γλυκά) που τα ζουπάς και δεν σπάνε αλλά έχουν μια υφή σαν πολύ μαλακό λάστιχο. Πωλούνται στα πλείστα σούπερμάρκετ. Στην Αμερική τα βάζουν σε ξυλάκι από σουβλάκι και τα ψήνουν στο τζάκι για 3-5 λεπτά, ή ακόμα τα ρίχνουν σε ζεστό ρόφημα σοκολάτας και τα τρώνε!!!
    #
    Σχόλιο από maria24, 26-6-09  
    αααα!εκείνα τα τύπου ζαχαρωτά που είναι σαν βαμβάκι;τώρα κατάλαβα!
    #
    Σχόλιο από zanice, 28-6-09  
    Μαριάννα ευχαριστώ πολύ, τώρα κατάλαβα.
    Ν΄άσε καλά!
    #
    Σχόλιο από anniokm, 23-7-10  
    Αγαπητή Bambam το μους είναι απίστευτο!!!!!!!!!!!!!!!!! και να φανταστείς ότι δυσκολεύτηκα να το φτιάξω και φοβόμουν ότι είχα αποτύχει και έλεγα 'τσάμπα πήγε ο κόπος μου και τα υλικά μου'...Όμως σήμερα που άνοιξα το ψυγείο να το δοκιμάσω εκπλάγηκα από τη γεύση και την υφή που έχει αυτό το μους!! Επίσης να σου πω τι μου συνέβηκε.. Εχτές που το έφτιαχνα έβαλα να τα υλικά που λες στο κατσαρολάκι και τα marshmallows μαζί σε πολύ σιγανή φωτιά, ανακάτευα συνέχεια γιατί φοβόμουν ότι θα αποτύχω και επειδή είχα την υποψία ότι έπρεπε να το είχα κάνει σε μπαιν μαρί. Λοιπόν η σοκολάτα φυσιολογικά έλιωσε πρώτη και τα μαρςμέλοους αργότερα! Έλα όμως που η σοκολάτα μου έβγαλε έλαια (όπως λες κι εσύ) και λέω 'πάει αποτύχαμε τώρα'! Τα νεύρα μου (πρέπει να σου πω κ την αλήθεια, χαχαχαχα) είχαν γίνει τσαταλάκια..!! Όχι τίποτα άλλο άλλα διάλεξα τη συνταγή σου για να πάρω και μέρος στο διαγωνισμό για το βιβλίο του Παρλιάρου..!! Λέω λοιπόν 'Αποκλείεται αυτό να σημαίνει ότι κάηκε η σοκολάτα γιατί δεν μου μυρίζει' χαχαχααχα, οπότε έπιασα και την σούρωσα...! Την έβαλα μετά μέσα στη σαντιγύ τη σταύρωσα και είπα 'άντε και ο Θεός βοηθός τώρα'!! Την άφησα όλο το βράδυ στο ψυγείο και σήμερα λοιπόν έγινε το θαύμα!! Δεν ξέρω αν αυτό που έκανα είναι το σωστό, δεν ξέρω αν κάηκε η σοκολάτα, αυτό που ξέρω όμως είναι ότι η μους αυτή είναι όνειρο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Εύχομαι να μη σε κούρασα..! Σε ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη συνταγή !!
    #
    Σχόλιο από anniokm, 23-7-10  
    Ξαναεπιστρέφω με σχόλιο γιατί μόλις το δοκίμασε ο άντρας μου και μου είπε ότι αυτό το μους είναι καλύτερο και από τα έτοιμα(τα GU αν ξέρεις αυτή τη μάρκα) που πουλάνε εδώ στην Αγγλία στα Σ/Μ!!!!!!!! Κρίμα που δεν μπορώ να τη ξαναψηφίσω! Την επόμενη φορά άμα το κάνω σε μπαιν μαρί λες να πετύχει το ίδιο??
    #
    Σχόλιο από Bambam, 24-7-10  
    Σε ευχαριστω πολυ!Ειναι και για εμενα ισως το πιο γευστικο μους!Να σου πω την αληθεια δεν νομιζω να αποτυχει αν το κανεις σε μπεν μαρι..ισως παρει περισσοτερη ωρα ομως?Προσπαθησε να βαζεις τα μαρσμαλοους σε μικρα κομματακια και πρωτα αυτα με το νερο και απο πανω την σοκολατα?Παντως σιγουρα το εσωσες!Οσο για τα Gu φυσικα και τα ξερω..αλλη κολαση απο εκει!:)
    #
    Σχόλιο από matahari, 1-11-10  
    ειναι το πιο τελειο μους που έφαγα!!! Είναι και πανευκολο!!! Τελεια συνταγή!5 πιρουνακια απ 'μενα
    #
    Σχόλιο από Idrogono, 1-3-11  
    Πολύ καλό το μους αλλα όπως είπες κι εσύ πρέπει να το σερβίρουμε σε μικρά μπωλάκια (μη σου πω πολύ μικρά :P) γιατί είναι πολυυυύ γλυκό!! Θα το ξανακάνω σίγουρα!!
    #
    Σχόλιο από matahari, 18-3-11  
    τέλεια συνταγή! Μπραβο
    #
    Σχόλιο από mini-sokolataki, 23-10-11  
    Πεντανόστιμο!!!!!Έυκολη,γρήγορη,καταπληκτική συνταγή!
    #
    Σχόλιο από marilenaex, 25-3-12  
    Το δοκιμασε κάποιος με ασπρη σοκολάτα?
    #
    Σχόλιο από marilenaex, 25-3-12  

    16 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 25-6-09  
    Τι είναι τα marshmallows και που μπορώ να τα βρώ?
    #
    Σχόλιο από Bambam, 25-6-09  
    Ντιναθηβα αυτα ειναι τα marshmallows φανταζομαι μπορεις να τα βρεις στο μαρκετ?Ελπιζω να μην πειραζει που εβαλα λινκ εδω:/

    Επισης το χρωμα δεν παιζει ρολο
    http://lifehackery.com/qimages/5/marshmallows.jpg
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 25-6-09  
    Αν "ξεφουσκώσουν" τα marshmallows και μετά βάλεις την σοκολάτα, "τριμμένη" ή σε νιφάδες δεν θα χεις πρόβλημα να καεί.
    Τέλεια συνταγή και πρωτότυπος τρόπος σερβιρίσματος τα φλιτζανάκια!
    #
    Σχόλιο από nastemma, 25-6-09  
    marshmallows ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ μπορεις ευκολα να βρεις στο lidl...απλα ρωτα καποιον εκει να στα δωσει αν δεν ξερεις να τα αναγνωρισεις..
    #
    Σχόλιο από zanice, 25-6-09  
    Συγνώμη αλλά συνεχίζω να μην καταλαβαίνω τι είναι τα marshmallows...με απλά λογια μπορεί κάποιος να μου το περιγράψει?
    #
    Σχόλιο από Μαριάννα Ν, 25-6-09  
    Αγαπητή zanice φαντάσου μικρά κυβάκια χρώματος παλ ροζ, κίτρινο, λευκό, χωρίς καμία ιδιαίτερα γεύση (εκτός του ότι είναι αρκετά γλυκά) που τα ζουπάς και δεν σπάνε αλλά έχουν μια υφή σαν πολύ μαλακό λάστιχο. Πωλούνται στα πλείστα σούπερμάρκετ. Στην Αμερική τα βάζουν σε ξυλάκι από σουβλάκι και τα ψήνουν στο τζάκι για 3-5 λεπτά, ή ακόμα τα ρίχνουν σε ζεστό ρόφημα σοκολάτας και τα τρώνε!!!
    #
    Σχόλιο από maria24, 26-6-09  
    αααα!εκείνα τα τύπου ζαχαρωτά που είναι σαν βαμβάκι;τώρα κατάλαβα!
    #
    Σχόλιο από zanice, 28-6-09  
    Μαριάννα ευχαριστώ πολύ, τώρα κατάλαβα.
    Ν΄άσε καλά!
    #
    Σχόλιο από anniokm, 23-7-10  
    Αγαπητή Bambam το μους είναι απίστευτο!!!!!!!!!!!!!!!!! και να φανταστείς ότι δυσκολεύτηκα να το φτιάξω και φοβόμουν ότι είχα αποτύχει και έλεγα 'τσάμπα πήγε ο κόπος μου και τα υλικά μου'...Όμως σήμερα που άνοιξα το ψυγείο να το δοκιμάσω εκπλάγηκα από τη γεύση και την υφή που έχει αυτό το μους!! Επίσης να σου πω τι μου συνέβηκε.. Εχτές που το έφτιαχνα έβαλα να τα υλικά που λες στο κατσαρολάκι και τα marshmallows μαζί σε πολύ σιγανή φωτιά, ανακάτευα συνέχεια γιατί φοβόμουν ότι θα αποτύχω και επειδή είχα την υποψία ότι έπρεπε να το είχα κάνει σε μπαιν μαρί. Λοιπόν η σοκολάτα φυσιολογικά έλιωσε πρώτη και τα μαρςμέλοους αργότερα! Έλα όμως που η σοκολάτα μου έβγαλε έλαια (όπως λες κι εσύ) και λέω 'πάει αποτύχαμε τώρα'! Τα νεύρα μου (πρέπει να σου πω κ την αλήθεια, χαχαχαχα) είχαν γίνει τσαταλάκια..!! Όχι τίποτα άλλο άλλα διάλεξα τη συνταγή σου για να πάρω και μέρος στο διαγωνισμό για το βιβλίο του Παρλιάρου..!! Λέω λοιπόν 'Αποκλείεται αυτό να σημαίνει ότι κάηκε η σοκολάτα γιατί δεν μου μυρίζει' χαχαχααχα, οπότε έπιασα και την σούρωσα...! Την έβαλα μετά μέσα στη σαντιγύ τη σταύρωσα και είπα 'άντε και ο Θεός βοηθός τώρα'!! Την άφησα όλο το βράδυ στο ψυγείο και σήμερα λοιπόν έγινε το θαύμα!! Δεν ξέρω αν αυτό που έκανα είναι το σωστό, δεν ξέρω αν κάηκε η σοκολάτα, αυτό που ξέρω όμως είναι ότι η μους αυτή είναι όνειρο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Εύχομαι να μη σε κούρασα..! Σε ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη συνταγή !!
    #
    Σχόλιο από anniokm, 23-7-10  
    Ξαναεπιστρέφω με σχόλιο γιατί μόλις το δοκίμασε ο άντρας μου και μου είπε ότι αυτό το μους είναι καλύτερο και από τα έτοιμα(τα GU αν ξέρεις αυτή τη μάρκα) που πουλάνε εδώ στην Αγγλία στα Σ/Μ!!!!!!!! Κρίμα που δεν μπορώ να τη ξαναψηφίσω! Την επόμενη φορά άμα το κάνω σε μπαιν μαρί λες να πετύχει το ίδιο??
    #
    Σχόλιο από Bambam, 24-7-10  
    Σε ευχαριστω πολυ!Ειναι και για εμενα ισως το πιο γευστικο μους!Να σου πω την αληθεια δεν νομιζω να αποτυχει αν το κανεις σε μπεν μαρι..ισως παρει περισσοτερη ωρα ομως?Προσπαθησε να βαζεις τα μαρσμαλοους σε μικρα κομματακια και πρωτα αυτα με το νερο και απο πανω την σοκολατα?Παντως σιγουρα το εσωσες!Οσο για τα Gu φυσικα και τα ξερω..αλλη κολαση απο εκει!:)
    #
    Σχόλιο από matahari, 1-11-10  
    ειναι το πιο τελειο μους που έφαγα!!! Είναι και πανευκολο!!! Τελεια συνταγή!5 πιρουνακια απ 'μενα
    #
    Σχόλιο από Idrogono, 1-3-11  
    Πολύ καλό το μους αλλα όπως είπες κι εσύ πρέπει να το σερβίρουμε σε μικρά μπωλάκια (μη σου πω πολύ μικρά :P) γιατί είναι πολυυυύ γλυκό!! Θα το ξανακάνω σίγουρα!!
    #
    Σχόλιο από matahari, 18-3-11  
    τέλεια συνταγή! Μπραβο
    #
    Σχόλιο από mini-sokolataki, 23-10-11  
    Πεντανόστιμο!!!!!Έυκολη,γρήγορη,καταπληκτική συνταγή!
    #
    Σχόλιο από marilenaex, 25-3-12  

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από marilenaex, 25-3-12  
    Το δοκιμασε κάποιος με ασπρη σοκολάτα?

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    διαφορα γλυκα
    Ένα βιβλίο 37 αγαπημένων συνταγών, του/της katenick
    γρηγορες συνταγές
    Ένα βιβλίο 243 αγαπημένων συνταγών, του/της glikoula
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 286 αγαπημένων συνταγών, του/της 2ΙΟΥι