Μους Σοκολάτας

Bαθμολογία: 4.8333
       
 
12 ψήφοι
MamaKiki, 19.03.10

Περιγραφή

Μία παραλαγή συνταγής του κου Παρλιάρου

Μους Σοκολάτας
photo: karavour

Τι χρειαζόμαστε:

  • 300 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος (όχι light)
  • 150 γρ. φρέσκο γάλα
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Χορτοφαγική
Σερβίρει: 6 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε στο μίξερ τη κρέμα γάλακτος έως ότου γίνει παχύρρευστη (σα γιαούρτι)
  2. Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και μόλις βράσει το κατεβάζουμε από τη φωτιά
  3. Ρίχνουμε τη κουβερτούρα μέσα στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ενωθούν τα 2 υλικά
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά
  5. Γεμίζουμε τα ποτήρια μας και αφήνουμε να δέσει η μους για 1-2 ώρες στο ψυγείο

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να γαρνίρουμε με φράουλες, τριμμένη κουβερτούρα ή ότι άλλο μας αρέσει. Καλή επιτυχία.

Σχετικές συνταγές

    19 Όλα

    #
    Σχόλιο από carmelia, 24-3-10  
    #
    Σχόλιο από Alexsim, 26-11-10  
    Μπράβο για την συνταγή
    #
    Σχόλιο από MamaKiki, 26-11-10  
    Χαίρομαι που σας άρεσε. Ευχαριστώ για τη βαθμολογία.
    #
    Σχόλιο από karavour, 10-9-11  
    #
    Σχόλιο από iris1, 16-3-12  
    dokimasa na to kano alla den epikse katholou to afisa mia olokliri mera sto psugeio k tpt.nomizo oti kati ftaiei me tin krema galaktos otan tin xtypousa itan mia xara k otan stamatisa ksefouskose k epese entelos ti ftaiei???please voitheiaaaaa(den evala light)
    #
    Σχόλιο από pandacorfu, 21-3-12  
    Λοιπον αγαπητε/η iris1, η κρεμα σου "εκατσε" οπως λες γιατι τη χτυπησες πολυ. Η ζωικη κρεμα θελει το πολυ 3' χτυπημα,ειναι δλδ ετοιμη μολις στεκεται. Ενω αντιθετα η φυτικη οσο πιο πολυ τοσο πιο καλα.
    #
    Σχόλιο από iris1, 23-3-12  
    exeis dikio tin xtupisa polu perissotero apo oso les...tha to ksanakano k elpizo na petuxei se euxaristo para polu gia tin apantisi!!
    #
    Σχόλιο από Κατερίναα, 8-9-12  
    Την εφτιαξα σημερα! Ενα θα σας πω! Ακομα και ο αδερφος μου που ειναι σε αυστηρη διαιτα, ενεδωσε στον πειρασμο! Εχω ανεβασει και (την πρωτη μου) φωτο με τις διαφορετικες γαρνιτουρες που εκανα: αμυγδαλα ψιλοκομμενα, τριμμα σοκολατας και διχρωμα σαβαγιαρ! Ευχαριστουμε πολυ!!!!
    #
    Σχόλιο από maria s, 9-1-13  
    τέλειο κ γρήγορο!
    α και παρόλο που έκανε λάθος ο άντρας μου και πήρε light κρέμα γάλακτος την δεύτερη φορά που το έφτιαξα, βγήκε το ίδιο καλό!
    #
    Σχόλιο από Κατερίναα, 12-1-13  
    Την εχω φτιαξει πολλες φορες απο τοτε που την ανακαλυψα στην ιστοσελιδα. Εχει βελουδινη υφη και πλουσια σοκολατενια γευση.. και γινεται και πανευκολα. Επειδη την τελευταια φορα ηθελα κατι πιο γλυκο χρησιμοποιησα σοκολατα γαλακτος αντι κουβερτουρα και εγινε εξισου νοστιμη.
    #
    Σχόλιο από emma_a, 1-3-13  
    θα ήθελα να μου πείτε αν μπορώ να την βάλω για γέμιση τούρτας .
    #
    Σχόλιο από MamaKiki, 1-3-13  
    Ευχαριστώ πολύ όλους για τα σχόλιά σας.
    emma_a πιστεύω επειδή είναι πολύ 'αφράτη' ότι δεν θα μπορούσε να σταθεί για γέμιση τούρτας. Έαν κάποιος γνωρίζει καλύτερα. παρακαλώ να βοηθήσει/απαντήσει στην emma. Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από a8ena, 23-4-13  
    τι να πω??????μαλλον τιποτα γιατι δεν κανει να μιλαμε με γεματο στομα κ επισης δεν κανει να γραφουμε με τα δαχτυλα γεματα μους σοκολατας!!!!!!5 κουταλακια μονο????100000000 αξιζει!!!οι φιλοι μας εδω στην ιταλια την κατασπαραξαννννννν (κ εγω επισης που δεν επρεπε....)
    #
    Σχόλιο από july88, 10-7-13  
    Αν και εμένα πάλι μου έσφιξε η γευση της ήταν πολύ καλή!
    #
    Σχόλιο από Μίου, 12-8-13  
    Καταπληκτική συνταγή!
    Την έκανα σήμερα το μεσημέρι, χρησιμοποίησα σοκολάτα γάλακτος, φυτική κρέμα γάλακτος και light γάλα. Ήταν νόστιμο, έπηξε μια χαρά, είχε πολύ ωραία υφή και δεν με παίδεψε καθόλου! Γρήγορο και ευκολο γλυκάκι, θα το ξανακάνω σίγουρα!

    Έγινε, βέβαια, λίιιιγο μπουχτιστική αλλά υποθέτω ότι φταίει που έβαλα σοκολάτα γάλακτος κι όχι κουβερτούρα ας πούμε. Και πάλι μας άρεσε, απλά ήθελε πιο μικρή μερίδα λόγω γλυκάδας! Θα την ξανακάνω δοκιμάζοντας να βάλω μόνο κουβερτούρα και μισό κουβερτούρα μισό γάλακτος. Πιστευω θα του πήγαιναν πολύ τα τριμμένα αμύγδαλα (ή άλλοι ξηροι καρποι), το τριμμένο μπισκότο ή ψιλοκομμένες φράουλες.

    5 πιρουνάκια λοιπόν και ένα ευχαριστώ που μοιράστηκες μαζί μας αυτή τη συνταγή!!
    #
    Σχόλιο από sirokoutala!, 2-11-13  
    Μόλις το έφτιαξα και φαίνεται τέλειο! έχει βελούδινη υφή και μοσχοβολάει σοκολάτα! Θα το αφήσω να παγώσει και θα επανέλθω με πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από sirokoutala!, 3-11-13  
    E τελικά ήταν όπως φαινόταν: τέλεια!! Θα συμφωνήσω με τον-την προλαλήσαντα, -σα Μίου μεν, ότι έγινε λίγο μπουχτιστική δηλαδή και σε μένα που έβαλα κουβερτούρα, αλλά ίσως πρέπει να τη μοιράζουμε σε περισσότερα μπολάκια για να βγαίνουν μικρότερες οι μερίδες.
    Μπράβο και πάλι μπράβο!!!
    #
    Σχόλιο από BiscoTech, 17-11-13  
    Έγινε πολυυυυυυυυύ ωραία, ευχαριστούμε πολύ!
    #
    Σχόλιο από MamaKiki, 18-11-13  
    Σας ευχαριστώ όλους για τα πιρουνάκια. Πολύ χαίρομαι που σας αρέσει :)

    13 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από carmelia, 24-3-10  
    #
    Σχόλιο από Alexsim, 26-11-10  
    Μπράβο για την συνταγή
    #
    Σχόλιο από MamaKiki, 26-11-10  
    Χαίρομαι που σας άρεσε. Ευχαριστώ για τη βαθμολογία.
    #
    Σχόλιο από karavour, 10-9-11  
    #
    Σχόλιο από Κατερίναα, 8-9-12  
    Την εφτιαξα σημερα! Ενα θα σας πω! Ακομα και ο αδερφος μου που ειναι σε αυστηρη διαιτα, ενεδωσε στον πειρασμο! Εχω ανεβασει και (την πρωτη μου) φωτο με τις διαφορετικες γαρνιτουρες που εκανα: αμυγδαλα ψιλοκομμενα, τριμμα σοκολατας και διχρωμα σαβαγιαρ! Ευχαριστουμε πολυ!!!!
    #
    Σχόλιο από maria s, 9-1-13  
    τέλειο κ γρήγορο!
    α και παρόλο που έκανε λάθος ο άντρας μου και πήρε light κρέμα γάλακτος την δεύτερη φορά που το έφτιαξα, βγήκε το ίδιο καλό!
    #
    Σχόλιο από MamaKiki, 1-3-13  
    Ευχαριστώ πολύ όλους για τα σχόλιά σας.
    emma_a πιστεύω επειδή είναι πολύ 'αφράτη' ότι δεν θα μπορούσε να σταθεί για γέμιση τούρτας. Έαν κάποιος γνωρίζει καλύτερα. παρακαλώ να βοηθήσει/απαντήσει στην emma. Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από a8ena, 23-4-13  
    τι να πω??????μαλλον τιποτα γιατι δεν κανει να μιλαμε με γεματο στομα κ επισης δεν κανει να γραφουμε με τα δαχτυλα γεματα μους σοκολατας!!!!!!5 κουταλακια μονο????100000000 αξιζει!!!οι φιλοι μας εδω στην ιταλια την κατασπαραξαννννννν (κ εγω επισης που δεν επρεπε....)
    #
    Σχόλιο από july88, 10-7-13  
    Αν και εμένα πάλι μου έσφιξε η γευση της ήταν πολύ καλή!
    #
    Σχόλιο από Μίου, 12-8-13  
    Καταπληκτική συνταγή!
    Την έκανα σήμερα το μεσημέρι, χρησιμοποίησα σοκολάτα γάλακτος, φυτική κρέμα γάλακτος και light γάλα. Ήταν νόστιμο, έπηξε μια χαρά, είχε πολύ ωραία υφή και δεν με παίδεψε καθόλου! Γρήγορο και ευκολο γλυκάκι, θα το ξανακάνω σίγουρα!

    Έγινε, βέβαια, λίιιιγο μπουχτιστική αλλά υποθέτω ότι φταίει που έβαλα σοκολάτα γάλακτος κι όχι κουβερτούρα ας πούμε. Και πάλι μας άρεσε, απλά ήθελε πιο μικρή μερίδα λόγω γλυκάδας! Θα την ξανακάνω δοκιμάζοντας να βάλω μόνο κουβερτούρα και μισό κουβερτούρα μισό γάλακτος. Πιστευω θα του πήγαιναν πολύ τα τριμμένα αμύγδαλα (ή άλλοι ξηροι καρποι), το τριμμένο μπισκότο ή ψιλοκομμένες φράουλες.

    5 πιρουνάκια λοιπόν και ένα ευχαριστώ που μοιράστηκες μαζί μας αυτή τη συνταγή!!
    #
    Σχόλιο από sirokoutala!, 2-11-13  
    Μόλις το έφτιαξα και φαίνεται τέλειο! έχει βελούδινη υφή και μοσχοβολάει σοκολάτα! Θα το αφήσω να παγώσει και θα επανέλθω με πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από sirokoutala!, 3-11-13  
    E τελικά ήταν όπως φαινόταν: τέλεια!! Θα συμφωνήσω με τον-την προλαλήσαντα, -σα Μίου μεν, ότι έγινε λίγο μπουχτιστική δηλαδή και σε μένα που έβαλα κουβερτούρα, αλλά ίσως πρέπει να τη μοιράζουμε σε περισσότερα μπολάκια για να βγαίνουν μικρότερες οι μερίδες.
    Μπράβο και πάλι μπράβο!!!
    #
    Σχόλιο από BiscoTech, 17-11-13  
    Έγινε πολυυυυυυυυύ ωραία, ευχαριστούμε πολύ!

    5 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από iris1, 16-3-12  
    dokimasa na to kano alla den epikse katholou to afisa mia olokliri mera sto psugeio k tpt.nomizo oti kati ftaiei me tin krema galaktos otan tin xtypousa itan mia xara k otan stamatisa ksefouskose k epese entelos ti ftaiei???please voitheiaaaaa(den evala light)
    #
    Σχόλιο από pandacorfu, 21-3-12  
    Λοιπον αγαπητε/η iris1, η κρεμα σου "εκατσε" οπως λες γιατι τη χτυπησες πολυ. Η ζωικη κρεμα θελει το πολυ 3' χτυπημα,ειναι δλδ ετοιμη μολις στεκεται. Ενω αντιθετα η φυτικη οσο πιο πολυ τοσο πιο καλα.
    #
    Σχόλιο από iris1, 23-3-12  
    exeis dikio tin xtupisa polu perissotero apo oso les...tha to ksanakano k elpizo na petuxei se euxaristo para polu gia tin apantisi!!
    #
    Σχόλιο από emma_a, 1-3-13  
    θα ήθελα να μου πείτε αν μπορώ να την βάλω για γέμιση τούρτας .
    #
    Σχόλιο από MamaKiki, 18-11-13  
    Σας ευχαριστώ όλους για τα πιρουνάκια. Πολύ χαίρομαι που σας αρέσει :)

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Κατερίναα, 12-1-13  
    Την εχω φτιαξει πολλες φορες απο τοτε που την ανακαλυψα στην ιστοσελιδα. Εχει βελουδινη υφη και πλουσια σοκολατενια γευση.. και γινεται και πανευκολα. Επειδη την τελευταια φορα ηθελα κατι πιο γλυκο χρησιμοποιησα σοκολατα γαλακτος αντι κουβερτουρα και εγινε εξισου νοστιμη.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Κρέμες
    Ένα βιβλίο 34 αγαπημένων συνταγών, του/της Nikal
    για δοκιμή
    Ένα βιβλίο 79 αγαπημένων συνταγών, του/της zafirenia
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 60 αγαπημένων συνταγών, του/της mmariam
    Προς δοκιμη
    Ένα βιβλίο 21 αγαπημένων συνταγών, του/της efitax
    κρέμες
    Ένα βιβλίο 47 αγαπημένων συνταγών, του/της murto