Μουσακάς με κρέμα γιαουρτιού light
Ελαφρύς μουσακάς χωρίς να υστερεί σε νοστιμιά από την Μυρσίνη Λαμπράκη!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εύκολα, γρήγορα έχουμε έναν νοστιμότατο - ελαφρύ μουσακά χωρίς να τηγανίσουμε τα υλικά μας αλλά με όλη τη γεύση!!!
Υλικά
-
1 κιλό κιμάς μασχαρίσιος άπαχος ή κιμάς κοτόπουλου
-
5 μελιτζάνες φλάσκες
-
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
-
1/2 φλ. νερό
-
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
2 κ.σ. χυμός ντομάτας
-
ρίγανη (όσο θέλουμε)
-
αλατοπίπερο
-
2 κ.σ. λάδι για το σοτάρισμα + λάδι για το ταψί μας
-
Κρέμα γιαουρτιού
-
2 γιαούρτια 2% λιπαρά
-
2 αυγά χτυπημένα
-
1 κ.σ. κόρν φλάουρ διαλυμμένο σε 8 κ.σ. γάλα
-
2 κ.σ. λάδι
-
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
-
αλατοπίπερο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια σε φέτες. Τις αλατίζουμε και τις αλείφουμε με λάδι.
-
2
Τις ψήνουμε στο φούρνο 10' περίπου στους 180β.
-
3
Ρίχνουμε το κρεμμύδι σε κατσαρόλαμαζί με 1/2 φλ. νερό και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά να απορροφήσει σχεδόν όλο το νερό.
-
4
Αφού απορροφηθεί το νερό ρίχνουμε τις 2 κ.σ. λάδι και σοτάρουμε τον κιμά, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, μαϊντανό, αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε 10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς να μην κολλήσει ο κιμάς.
-
5
Αλείφουμε ένα μεγάλο πυρέξ με λάδι. Βάζουμε μια στρώση ψητές μελιτζάνες, απάνω τα κολοκύθια μια στρώση, τέλος μια λεπτή στρώση κιμά.
-
6
Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας, τελειώνοντας με κιμά.
-
7
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180β. και ετοιμάζουμε την κρέμα γιαουρτιού.
-
8
Ρίχνουμε τα γιαούρτια σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα χτυπημμένα αυγά, το γάλα με το κόρν-φλάουρ, μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο.
-
9
Χτυπάμε πολύ καλά με σύρμα να ενωθούν τα υλικά μας και ρίχνουμε απάνω στον κιμά. Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια καλά, ραντίζουμε την κρέμα με λίγο λάδι και ψήνουμε τον μουσακά μας 45 λεπτά περίπου να ροδίσει η επιφάνεια!
Σχόλια (14)