κύρια φωτογραφία συνταγής Μουσακάς με κρέμα γιαουρτιού light
vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
Αθήνα,Ελλάδα

Ελαφρύς μουσακάς χωρίς να υστερεί σε νοστιμιά από την Μυρσίνη Λαμπράκη!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Εύκολα, γρήγορα έχουμε έναν νοστιμότατο - ελαφρύ μουσακά χωρίς να τηγανίσουμε τα υλικά μας αλλά με όλη τη γεύση!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

65 Minutes
4-6 άτομα
  1. 1 κιλό κιμάς μασχαρίσιος άπαχος ή κιμάς κοτόπουλου
  2. 5 μελιτζάνες φλάσκες
  3. 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  4. 1/2 φλ. νερό
  5. 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  6. 2 κ.σ. χυμός ντομάτας
  7. ρίγανη (όσο θέλουμε)
  8. αλατοπίπερο
  9. 2 κ.σ. λάδι για το σοτάρισμα + λάδι για το ταψί μας
  10. Κρέμα γιαουρτιού
  11. 2 γιαούρτια 2% λιπαρά
  12. 2 αυγά χτυπημένα
  13. 1 κ.σ. κόρν φλάουρ διαλυμμένο σε 8 κ.σ. γάλα
  14. 2 κ.σ. λάδι
  15. 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  16. αλατοπίπερο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια σε φέτες. Τις αλατίζουμε και τις αλείφουμε με λάδι.

  2. 2

    Τις ψήνουμε στο φούρνο 10' περίπου στους 180β.

  3. 3

    Ρίχνουμε το κρεμμύδι σε κατσαρόλαμαζί με 1/2 φλ. νερό και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά να απορροφήσει σχεδόν όλο το νερό.

  4. 4

    Αφού απορροφηθεί το νερό ρίχνουμε τις 2 κ.σ. λάδι και σοτάρουμε τον κιμά, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, μαϊντανό, αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε 10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς να μην κολλήσει ο κιμάς.

  5. 5

    Αλείφουμε ένα μεγάλο πυρέξ με λάδι. Βάζουμε μια στρώση ψητές μελιτζάνες, απάνω τα κολοκύθια μια στρώση, τέλος μια λεπτή στρώση κιμά.

  6. 6

    Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας, τελειώνοντας με κιμά.

  7. 7

    Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180β. και ετοιμάζουμε την κρέμα γιαουρτιού.

  8. 8

    Ρίχνουμε τα γιαούρτια σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα χτυπημμένα αυγά, το γάλα με το κόρν-φλάουρ, μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο.

  9. 9

    Χτυπάμε πολύ καλά με σύρμα να ενωθούν τα υλικά μας και ρίχνουμε απάνω στον κιμά. Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια καλά, ραντίζουμε την κρέμα με λίγο λάδι και ψήνουμε τον μουσακά μας 45 λεπτά περίπου να ροδίσει η επιφάνεια!

Αντιδράσεις

Σχόλια (14)

stelia
stelia @cook_8458869
Συγχαρητήρια!!!! Βασιλική μου! Ο μουσακάς είναι τέλειος!!!! Πολύ ελαφρύς και πεντανόστιμος! Και η κρέμα γιαουρτιού πολύ νόστιμη!!! Σ΄ευχαριστούμε πολύ!!!

Από

vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
στις
Αθήνα,Ελλάδα
Είμαι μητέρα δύο παιδιών,ενός αγοριού και μιας κόρης. Από το 1990 ζω στην Αθήνα, ασχολούμαι με τα παιδιά μου ,μου αρέσει πολύ η μαγειρική . Από το 2014 είχα την στήλη "Το βιβλίο των συνταγών μας" στο σάιτ της πόλης μου karystos-online ! Δυστυχώς το σαιτ δεν λειτουργεί πλέον.
Δες περισσότερα