Μουσακάς με Λαχανικά και Μανούρι
Ένας διαφορετικός και ελαφρύς μουσακάς, δοκιμασμένος και πολύ νόστιμος!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι του σεφ Γ. Γκελντή που σε συνεργασία με τον Διαιτολόγο Κ.Ξένο, κυκλοφορούν βιβλιαράκια με μενού, για λογαριασμό αλυσίδας σούπερ μάρκετ.
Υλικά
-
6 μέτριες πατάτες
-
3 μέτριες μελιτζάνες
-
500 γρ. ανάμεικτα λαχανικά (βρασμένα σε αλατισμένο νερό)
-
400 γρ. μανούρι
-
100 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
-
λίγο λάδι
-
ΣΑΛΤΣΑ
-
4 ώριμες ντομάτες τριμμένες
-
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
-
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
-
1 δαφνόφυλλο
-
λίγο ελαιόλαδο
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
λίγη ζάχαρη
-
ΜΠΕΣΑΜΕΛ
-
δείτε συνταγή για μπεσαμέλ και μπεσαμέλ για παστίτσιο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αρχικά βάζουμε σ΄ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά της σάλτσας και σιγοβράζουμε για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της.
-
2
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.
-
3
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά.
-
4
Αφήνουμε τις μελιτζάνες 15 λεπτά σε κρύο αλατισμένο νερό και αφού τις ξεπλύνουμε τις απλώνουμε σε ταψί, τις ραντίζουμε με λίγο λάδι, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τις ψήνουμε για 10-15 λεπτά στο φούρνο.
-
5
Όταν έχουμε έτοιμα όλα μας τα υλικά αρχίζουμε το στρώσιμο του μουσακά.
-
6
Λαδώνουμε ελαφριά ένα ταψί και το πασπαλίζουμε από άκρη σε άκρη με τριμμένη φρυγανιά. Στρώνουμε τις μελιτζάνες, τις πατάτες, τη γραβιέρα και τα βρασμένα λαχανικά. Απλώνουμε από πάνω τη (στεγνή πλέον) σάλτσα και το μανούρι σε μικρά κομμάτια.
-
7
Τέλος ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ μας και την ρίχνουμε προσεκτικά από πάνω.
-
8
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε και από πάνω με λίγη τριμμένη φρυγανιά.
-
9
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)