Μουσακάς με λαχανικά

Bαθμολογία: 5
       
 
1 ψήφοι
Anna Athanasiou, 20.07.12

Περιγραφή

Κάποια στιγμή μου τρωγόταν απίστευτα μουσακάς. Είχα όλα τα υλικά εκτός απο κιμά και κάθως μένω έξω απο την πόλη βαριόμουν απίστευτα να πάω να αγοράσω. Έτσι, αξιοποίησα τα λαχανικά που έιχα ήδη απο τον κήπο μου! Μουσακάς μουσακάς δεν ήταν, ήταν όμως πεντανόστημος! Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 6 με 8 βρασμένες πατάτες ( ανάλογα με την ποσότητα που θέλει ο καθένας να φτιάξει)
  • 5 μελιτζάνες ψητές και ξεφλουδισμένες
  • χρωματιστές πιπεριές ψιλοκομμένες
  • ντομάτες σε φετούλες
  • μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. τυρι θρυμματισμένο
  • 100 γρ. κασέρια τριμμένα
  • αλάτι-πιπέρι

Για την μπεσαμέλ
  • 500 γρ γάλα
  • 5 κ.τ.σ. αλεύρι
  • 3 κ.τ.σ. μαργαρίνη
  • αλάτι-πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Λαχανικά , Λαδερά
Διατροφή: Χορτοφαγική
Ειδικές περιστάσεις: Για μπουφέ
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Κόβουμε τις πατάτες σε φετούλες και τις τοποθετούμε σ'ένα ταψάκι ωστέ να καλύπτουν τον πάτο του και αλατοπιπερώνουμε.
  2. Βάζουμε απο πάνω τις μελιτζάνες σε φετούλες, τις πιπεριές, τις ντομάτες, τα μανιτάρια καθώς και το τυρί. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και καλύπτουμε πάλι με μια στρώση πατάτες.
  3. Ρίχνουμε την μπεσαμέλ και τα τριμμένα κασσέρια και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδοκοκκινήσει το κασσέρι.
  4. Για την μπεσαμέλ, ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρολίτσα και ρίχνουμε το αλεύρι και το βιτάμ.
  5. Ανακατεύουμε γρήγορα και διρκώς με το σύρμα μέχρι να αρχίσει να σφίγγει.

Σχετικές συνταγές

    8 Όλα

    #
    Σχόλιο από βουβουκα, 21-7-12  
    ειναι από τις συνταγές που σε εμπνέει να τις φτιάξεις άμεσα!
    #
    Σχόλιο από Kat13, 10-9-12  
    Όντως!Πάω να ψωνίσω,θα το μαγειρέψω και επανέρχομαι για τη βαθμολογία!
    #
    Σχόλιο από Kat13, 17-9-12  
    Τελικά δεν κατάφερα να βρω τον απαραίτητο χρόνο πριν από σήμερα για να τη φτιάξω.Μόνο μία ερώτηση παρακαλώ.Τη μπεσαμέλ πριν τη ρίξουμε από πάνω για να μπει στο φούρνο πρέπει να την έχουμε αφήσει να κρυώσει ή και να καίει δεν πειράζει;;Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από Anna Athanasiou, 18-9-12  
    Kat13, να σου πω την αλήθεια ποτέ δεν έδωσα σημασία στη μπεσαμέλ. Άλλες φορές τυχαίνει να την κάνω πιο πριν και άρα να είναι σχετικά κρύα και άλλες με το που σφίξει να την ρίχνω κατέυθείαν... Όπως σε βολεύει....
    #
    Σχόλιο από Kat13, 19-10-12  
    Την έκανα εδώ και καιρό απλά τώρα πρόλαβα να βαθμολογήσω!Θα την ξαναφτιάξω τώρα το σκ.Αχ θυμάμαι αυτή τη θεϊκή γεύση...!ΑΧ!
    #
    Σχόλιο από Kat13, 2-12-12  
    Να ρωτήσω κάτι άλλο.Επειδή είναι Κυριακή και δεν είναι ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ.Αν αντί για κανονικό αλεύρι βάλω φαρίνα και αντί για βιτάμ λάδι πειράζει;Θα μου βγει οκ;Ελπίζω να το δεις και να μου απαντήσεις τώρα γιατί δεν ξέρω τί να κάνω...! :-)
    #
    Σχόλιο από Anna Athanasiou, 5-12-12  
    Χίλια συγγνωμη kat13, τώρα είδα την ερώτηση σου. Αν και μάλλον είναι λίγο αργά θα σου απαντήσω. Το αλεύρι και το βιταμ μπαίνουν είναι για την μπεσαμελ. Φαντάζομαι ότι με το αλεύρι δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Αλλά να πω την αλήθεια δεν έχω δοκιμάσει να χρησιμοποιήσω λάδι για μπεσαμελ,οπότε δεν μπορώ να πω κάτι με σιγουριά...
    #
    Σχόλιο από Kat13, 19-12-12  
    Δεν πειράζει!Ευχαριστώ!Δεν την έφτιαξα τελικά.Την έκανα μετά από λίγες μέρες.Φοβερή!Τη φτιάχνω συνέχεια!

    6 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από βουβουκα, 21-7-12  
    ειναι από τις συνταγές που σε εμπνέει να τις φτιάξεις άμεσα!
    #
    Σχόλιο από Kat13, 10-9-12  
    Όντως!Πάω να ψωνίσω,θα το μαγειρέψω και επανέρχομαι για τη βαθμολογία!
    #
    Σχόλιο από Kat13, 19-10-12  
    Την έκανα εδώ και καιρό απλά τώρα πρόλαβα να βαθμολογήσω!Θα την ξαναφτιάξω τώρα το σκ.Αχ θυμάμαι αυτή τη θεϊκή γεύση...!ΑΧ!
    #
    Σχόλιο από Kat13, 2-12-12  
    Να ρωτήσω κάτι άλλο.Επειδή είναι Κυριακή και δεν είναι ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ.Αν αντί για κανονικό αλεύρι βάλω φαρίνα και αντί για βιτάμ λάδι πειράζει;Θα μου βγει οκ;Ελπίζω να το δεις και να μου απαντήσεις τώρα γιατί δεν ξέρω τί να κάνω...! :-)
    #
    Σχόλιο από Anna Athanasiou, 5-12-12  
    Χίλια συγγνωμη kat13, τώρα είδα την ερώτηση σου. Αν και μάλλον είναι λίγο αργά θα σου απαντήσω. Το αλεύρι και το βιταμ μπαίνουν είναι για την μπεσαμελ. Φαντάζομαι ότι με το αλεύρι δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Αλλά να πω την αλήθεια δεν έχω δοκιμάσει να χρησιμοποιήσω λάδι για μπεσαμελ,οπότε δεν μπορώ να πω κάτι με σιγουριά...
    #
    Σχόλιο από Kat13, 19-12-12  
    Δεν πειράζει!Ευχαριστώ!Δεν την έφτιαξα τελικά.Την έκανα μετά από λίγες μέρες.Φοβερή!Τη φτιάχνω συνέχεια!

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Kat13, 17-9-12  
    Τελικά δεν κατάφερα να βρω τον απαραίτητο χρόνο πριν από σήμερα για να τη φτιάξω.Μόνο μία ερώτηση παρακαλώ.Τη μπεσαμέλ πριν τη ρίξουμε από πάνω για να μπει στο φούρνο πρέπει να την έχουμε αφήσει να κρυώσει ή και να καίει δεν πειράζει;;Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από Anna Athanasiou, 18-9-12  
    Kat13, να σου πω την αλήθεια ποτέ δεν έδωσα σημασία στη μπεσαμέλ. Άλλες φορές τυχαίνει να την κάνω πιο πριν και άρα να είναι σχετικά κρύα και άλλες με το που σφίξει να την ρίχνω κατέυθείαν... Όπως σε βολεύει....

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Μελιτζάνα: κυρά και αρχόντισσα
    Ας ξανασυστηθούμε: το επιστημονικό της όνομα εί...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...

    Σχετικές οδηγίες

    Μελιτζάνες στον καταψύκτη
    Προστέθηκε από thomaei
    5
           
           
    (11)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 62 αγαπημένων συνταγών, του/της βουβουκα