κύρια φωτογραφία συνταγής Μουσακάς με Μανιτάρια Portobello Γίγας
Στυλιανός Βάσσης
Στυλιανός Βάσσης @cook_8461449
,Ελλάς

Μουσακάς με μανιτάρια Portobello Super Γίγας, κοτόπουλο με μελιτζάνα, πατάτα, φέτα, καπνιστό τυρί, σάλτσα ντομάτας, μοσχοκάρυδο και μπεσαμέλ. Εύκολο και νόστιμο ορεκτικό δικής μου έμπνευσης στηριγμένο στον παραδοσιακό μουσακά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Περιμένω ιδέες σας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 1 πακέτο φιλετάκια κοτόπουλο μπούτι ή στήθος
  2. 4 μανιτάρια Portobello Super Γίγας (σαν μικρά πιατάκια φρούτου μεγάλα. Τα κάνουν συνήθως ψητά ή σαν «χορτοφαγικό μπιφτέκι» σε στρογγυλά σάντουιτς)
  3. 1 κουτί ψιλοκομμένο ντοματάκι
  4. 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  5. 1/2 κρεμμύδι χοντροκομμένο
  6. 8 φέτες καπνιστό τυρί
  7. Τριμμένη παρμεζάνα
  8. Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  9. 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  10. αλάτι
  11. πιπέρι
  12. Μπεσαμέλ
  13. Μοσχοκάρυδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε το κοτόπουλο και τα μανιτάρια.

  2. 2

    Σε τηγάνι βάζουμε 4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο να κάψουν. Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο και τα μανιτάρια. Τσιγαρίζουμε και λίγο σκόρδο και κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε.

  3. 3

    Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες. Τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

  4. 4

    Σε λαδωμένη γάστρα ή ταψάκι στρώνουμε τα μανιτάρια, προσθέτουμε σκόρδο και κρεμμύδι. Στρώνουμε τις μελιτζάνες, τις πατάτες και τα φιλετάκια κοτόπουλου πάνω στα μανιτάρια (δεν τα γεμίζουμε γιατί είναι επίπεδα). Βάζουμε τριμμένη παρμεζάνα, αρωματικά, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, καπνιστό τυρί, μπεσαμέλ και τώρα πάλι τριμμένη παρμεζάνα. Αρωματικά και ψιλοκομμένο τσίλι, ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια φρέσκα για το χρώμα και την γεύση. Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Γύρω – γύρω χυμός ψιλοκομμένης ντομάτας, χοντροκομμένο κρεμμύδι και μοσχοκάρυδο και αλάτι-πιπέρι.

  5. 5

    Ψήνουμε στο γκριλ για ½ ώρα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

gianniwtiko mpaklavadaki
gianniwtiko mpaklavadaki @cook_8528491
polu kalh idea gia ta manitaria portobello pou latreuw!ki elega ti na mageirepsw aurio,8a th kanw kai 8a epistrepsw me ta pirounakia mou,hdh mou trexoun ta salia :)

Από

Στυλιανός Βάσσης
στις
,Ελλάς
Μου αρέσει η μαγειρική Fussion Continental, δηλ. επιρροές των Έθνικ συνταγών σε Ευρωπαικά ή Ελληνικά στάνταρτς.Τα περισσότερα κλασσικά Ελληνικά φαγητά έχουν έρθει από έξω και μάλιστα μισές οι συνταγές π.χ. μπούτι γεμιστό (Άραβες - Ραμαζάνι), πιπεριές γεμιστές (Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη), κεφτέδες (Σουηδία), γιουβαρλάκια, ντολμαδάκια, λαχανοντολμάδες (Κ. Ευρώπη), ντοματό ή ρεβυθοκεφτέδες (Αίγυπτος),πιλάφια (Τσετσένοι, Κοζάκοι, Τούρκοι, Πέρσες), Ρυζότο (Arborio Ιταλοί), στιφάδο - λαχανιά (Bigos Πολωνίας, Borsch Ρωσσίας), ρολό κιμά (ΗΠΑ), Κολοκυθοκεφτέδες (Ισραήλ - γιορτή της Χανουκά Δεκέμβριος), Τηγανητός Πατσάς (Ιταλία, Ισπανία, Ρουμανία, Πολωνία κλπ). Άλλες πήγαν έξω και τροποποιήθηκαν π.χ. τραχανάς. Βρίσκω τις αυθεντικές συνταγές και τις μεταφράζω. Σε κάποια προιόντα δεν έχουμε οι Έλληνες πολλές συνταγές π.χ φακές (αμέτρητες στο Πακιστάν και την Ινδία), όσπρια (βλ. Αίγυπτος), σιμιγδάλι (βλ. Άραβες),ρέβες και σελινόριζα (Άγγλοι), σιτάρι (βλ. Ρώσσοι) κλπ. Η Ρουμανία πήρε από εμάς μουσακά και πατσά. Τα πιο υγιεινά και καθαρά πιάτα έχουν οι Αρμένιοι και οι Πέρσες. Δοκιμάστε και τις Τούρκικες και Τσετσένικες γιαουρτόσουπες.ΧόμπυΖωγραφική , Φωτογραφία, χορός (10 χρόνια έχω κάνει), ξυλογλυπτική (είχα δασκάλα), γυμναστήριο, μαγειρική, λουλούδια, καναρίνια.ΕνδιαφέρονταΑνθρωπιστικές επιστήμες (οι σπουδές μου), Θέατρο, λογοτεχνία, Cinema.Περισσότερα στο FacebookVassis Stelios.
Δες περισσότερα