Μουσακάς με τόνο
Ένας μουσακάς διαφορετικός για τη νηστεία όταν επιτρέπεται η κατανάλωση ψαριού, αλλά πολύ τέλειος!!!
Υλικά
-
3 μελιτζάνες
-
4 πατάτες
-
2 κονσέρβες άσπρου τόνου μεγάλες
-
1 κρεμμύδι
-
μαιντανό
-
πιπέρι, κανέλα
-
1/2 φλυντζάνι ντοματοχυμό
-
1 κουτί έτοιμο πουρέ πατάτας
-
αλάτι, κανέλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένετε και κόβετε τα λαχανικά, δηλαδή τις μελιτζάνες τα κολοκυθάκια και τις πατάτες σε λεπτές φέτες.
-
2
Τα τηγανίζετε σε λάδι ή τα ψήνετε στη σχάρα για να είναι και πιο υγειινά.
-
3
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζετε λίγο λάδι, κόβετε μέσα το κρεμμυδι να τσιγαριστεί και προσθέτετε τις κονσέρβες τόνου. Βάζετε και το μαιντανό, πιπέρι και κανέλα και τον ντοματοχυμό και το αφήνετε να βράσει λίγο.
-
4
Εν το μεταξύ ετοιμάζετε τον πουρέ πατάτας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και προσθέτετε και αλάτι και κανέλα ή πιπέρι.
-
5
Σε ένα πυρέξ, βάζετε απο κάτω τα μισά λαχανικά, στη μέση βάζετε το μίγμα τόνου και απο πάνω τα υπόλοιπα λαχανικά.
-
6
Προσθέτετε τον πουρέ πατάτας και ψήνετε τον μουσακά στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκινήσει ο πουρές.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)