Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2 ώρες
8-12 άτομα
  1. 1 κιλό μελιτζάνες
  2. 1 κιλό πατάτες
  3. 125 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  4. αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
  5. 1/2 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  6. 1 κιλό κιμά
  7. 350 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  8. 1-2 κ.σ. ντοματοπελτέ
  9. 125 γρ. ρετσίνα
  10. 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  11. 75 γρ. λάδι
  12. 1 κύβο βοδινό
  13. 4 ασπράδια αβγού
  14. 1 πρέζα κοκκινοπίπερο, μαύρο πιπέρι, αλάτι
  15. 2-4 σκελίδες σκόρδο
  16. αρώματα
  17. 1 κ.σ. μαϊντανό
  18. 1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  19. μπαχαρικά
  20. 2 πρέζες ρίγανη,
  21. 1 πρέζα γαρύφαλλο,
  22. 1 πρέζα κανέλλα,
  23. 1 πρέζα κόλιανδρο,
  24. 1/2 φύλλο δάφνης
  25. 4 δόσεις μπεσαμέλ (με τους 4 κρόκους του αβγού)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβετε τις μελιτζάνες σε μακρόστενες φέτες πάχους 1 εκ. περίπου. Τις αλατίζετε, τις αφήνετε στο αλάτι για 30', τις πλένετε, τις στραγγίζετε και τις σκουπίζετε καλά.

  2. 2

    Κόβετε ίδια και τις πατάτες και τα τηγανίζετε μέσα σε μπόλικο καυτό λάδι. Τα στραγγίζετε καλά σε σουρωτήρι και χαρτί κουζίνας.

  3. 3

    Σε κατσαρόλα βάζετε το λάδι να ζεσταθεί και τσιγαρίζετε ελαφρά το κρεμμύδι και τον κιμά.

  4. 4

    Σβήνετε με το κρασί και το ζωμό. Προσθέτετε τα μπαχαρικά, λίγο νερό και βράζετε τον κιμά για 45'.

  5. 5

    Στη συνέχεια προσθέτετε τη ντομάτα, το ντοματοπολτό, το σκόρδο, τα αρώματα και το αλάτι και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα.

  6. 6

    Αφού χλιάνει ρίχνετε τα ασπράδια και ανακατεύετε.

  7. 7

    Φτιάχνετε τη μπεσαμέλ (προσοχή τους κρόκους τους προσθέτουμε αφού χλιάνει λίγο η σάλτσα).

  8. 8

    Σε ταψί στρώνουμε τις πατάτες, τις αλατοπιπερώνουμε, τις πασπαλίζουμε με το μισό μαϊντανό, λίγη ζάχαρη και το 1/3 από το τυρί. Τις σκεπάζουμε με τον κιμά και μετά τις μελιτζάνες, όπου βάζουμε ξανά από πάνω τα ίδια.

  9. 9

    Απλώνουμε τη μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο.

Συνδεδεμένες Συνταγές

Αντιδράσεις

Σχόλια (80)

Αλέκα Ν.
Αλέκα Ν. @cook_8449585
Τις πατάτες και τις μελιτζάνες μπορούμε αντί να τις τηγανίσουμε, να τις λαδώσουμε ελαφρά και να τις ψήσουμε στο φούρνο. Και το τηγάνισμα γλυτώνουμε και πιο ελαφρύ γίνεται το φαγητό. Πριν πολύ καιρό, παρακολούθησα την παρασκευή μουσακά χωρίς να τηγανισθούν ούτε οι πατάτες, ούτε οι μελιτζάνες. Παρ΄όλ΄αυτά όταν το δοκίμασα, απέτυχα παταγωδώς διότι οι μελιτζάνες έβγαλαν τόσο πολύ νερό που το φαγητό που μάλλον με μουσακόσουπα έμοιζε περισσότερο. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι γι΄αυτό ας μας διαφωτίσει... Και μια απορία: 45\' για τον κιμά δεν είναι πολλά, αφού μετά θα μπει και στο φούρνο;

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Καλαμάτα,
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα

Κορυφαία αναζήτηση σε