Μουσακάς-μπριάμ

Marki
Marki @cook_8505486

Είναι μια συνταγή μεταξύ μουσακά και μπριάμ εύκολη και γρήγορη!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα λαχανικά είναι κομμένα σε καρεδάκια. Για να μην είναι πικρές οι μελιτζάνες, τις αλατίζουμε για 20' και πριν τις βάλουμε στην κατσαρόλα τις ξεπλένουμε. Καλή σας όρεξη!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
8-10 κομμάτια μεγάλα
  1. 700 γρ. κιμά
  2. 1 μεγάλο κρεμμύδι
  3. 1 μελιτζάνα μεγάλη
  4. 3-4 πατάτες
  5. 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  6. 1 κ.σ. πάστα ντομάτας
  7. 1 φύλλο δάφνης
  8. λάδι
  9. αλάτι, πιπέρι
  10. Για τη μπεσαμέλ
  11. 1,5 λίτρο γάλα
  12. 2 κ.σ. βούτυρο
  13. λίγο κίτρινο τυρί τριμμένο (προαιρετικά)
  14. αλάτι, μοσχοκάρυδο τριμμένο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεσταίνουμε το λάδι για να τσιγαρίσουμε πρώτα τον κιμά. Αφού πιει τα υγρά του, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ώστε να τσιγαριστούν μαζί με τον κιμά.

  2. 2

    Ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας, την πάστα και το φύλλο δάφνης,αλάτι, πιπέρι και εάν χρειάζεται λίγο νεράκι. Αφήνουμε τον κιμά με τα λαχανικά μας να σιγοβράσουν για 10'-15', δηλ. μέχρι να πιει τα πολλά υγρά.

  3. 3

    Για τη μπεσαμέλ, βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί προσθέτοντας το βούτυρο. Βάζουμε 4 κ.σ. κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις καλά και στη συνέχεια βάζουμε τις άλλες 4 κάνοντας το ίδιο.

  4. 4

    Εάν θέλουμε βάζουμε και το τυρί.

  5. 5

    Προσθέτουμε αλάτι και μοσχοκάρυδο και περιμένουμε να κοχλάσει.

  6. 6

    Κατευάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αυγό, ανακατεύοντας γρήγορα.

  7. 7

    Σε ένα ταψί βάζουμε το μείγμα του κιμά και από πάνω ρίχνουμε την μπεσαμέλ. Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και το αφήνουμε ώσπου να ροδίσει.

Αντιδράσεις

Από

Marki
Marki @cook_8505486
στις