μικρή πίπη
μικρή πίπη @cook_8450943
,Ελλάς

Θα μου πείτε"Ωρε γιάντα δε κάμεις μουσακά; Είσαι με τα σωστά σου;" Με τα σωστά μου δεν ήμουν ποτέ, οπότε προχωρώ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το έξτρα μοσχοκάρυδο ταιριάζει απόλυτα. Ευχαριστούμε την amande για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

65 Minutes
8 κομμάτια
  1. 500 γρ. κιμά μόσχου
  2. 2 φλάσκες μελιτζάνες
  3. 2 ξερά κρεμμύδια
  4. 2 δόσεις μπεσαμέλ
  5. 2 φύλλα σφολίατας
  6. 3 κ.σ. συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
  7. ελαιόλαδο
  8. βούτυρο για το ταψί
  9. 1 κρόκο αυγού και/ή λίγο γάλα
  10. αλάτι
  11. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με τον κιμά σε ελαιόλαδο μέχρι να χωρίσει (να μην κάνει σβολάκια) σε μέτρια φωτιά.

  2. 2

    Προσθέτουμε τις μελιτζάνες ξεφλουδισμένες σε μικρά κυβάκια, το τοματοχυμό και αλατοπίπερο.

  3. 3

    Χαμηλώνουμε το μάτι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να στεγνώσει.

  4. 4

    Απομακρύνουμε απ'το μάτι και προσθέτουμε τη μπεσαμέλ.

  5. 5

    Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

  6. 6

    Βουτυρώνουμε το ταψί μας

  7. 7

    Και στρώνουμε το κάτω φύλλο σφολιάτας.

  8. 8

    Απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα

  9. 9

    Και κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο.

  10. 10

    Απλώνουμε λίγο γάλα ή ένα κρόκο αυγού διαλυμμένο σε γάλα και τρυπούμε την επιφάνεια με ένα πηρούνι.

  11. 11

    Ψήνουμε στους 180 για 30'-40' αναλόγως του φούρνου

  12. 12

    (μέχρι να ροδίσει).

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

Από

μικρή πίπη
μικρή πίπη @cook_8450943
στις
,Ελλάς
Είμαι η Εύα και είμαι καλά) Επαγγελματικά ασχολούμαι με εμπορεύματα και με παιδιά ... Καμμία σχέση μεταξύ τους, αλλά τα δυο μαζί με καλύπτουν πλήρως. Το χόμπυ μου είναι να βρίσκω τρόπους να περνούν καλά οι γύρω μου και εγώ φυσικά. Βρίσκομαι στο χάραμα της 4ης δεκαετίας της ζωής μου και περίφανα κρατώ ακόμη ζωντανό το παιδί μέσα μου. Το σημαντικότερο αγαθό στη ζωή μου είναι οι φίλοι μου και το αγαπημένο μου παιχνίδι η κατσαρόλα ΜΟΥ) Για μένα το να ταΐσεις κάποιον είναι δείγμα αγάπης. Να θυμάσαι τί του αρέσει, πώς του αρέσει, να προσπαθείς να αυξήσεις το διατροφικό του ρεπερτόριο εύγευστα, να συνδέεις αρώματα με όμορφες αναμνήσεις! Τούτο το σάιτ το νοιώθω σπίτι μου και του φέρομαι ανάλογα. Πότε το φροντίζω, πότε το αμελώ μα αυτό είναι πάντα εδώ για μένα. Κάτι σαν μαμά)
Δες περισσότερα