Μουσακόπιτα
Θα μου πείτε"Ωρε γιάντα δε κάμεις μουσακά; Είσαι με τα σωστά σου;" Με τα σωστά μου δεν ήμουν ποτέ, οπότε προχωρώ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το έξτρα μοσχοκάρυδο ταιριάζει απόλυτα. Ευχαριστούμε την amande για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
500 γρ. κιμά μόσχου
-
2 φλάσκες μελιτζάνες
-
2 ξερά κρεμμύδια
-
2 δόσεις μπεσαμέλ
-
2 φύλλα σφολίατας
-
3 κ.σ. συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
-
ελαιόλαδο
-
βούτυρο για το ταψί
-
1 κρόκο αυγού και/ή λίγο γάλα
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με τον κιμά σε ελαιόλαδο μέχρι να χωρίσει (να μην κάνει σβολάκια) σε μέτρια φωτιά.
-
2
Προσθέτουμε τις μελιτζάνες ξεφλουδισμένες σε μικρά κυβάκια, το τοματοχυμό και αλατοπίπερο.
-
3
Χαμηλώνουμε το μάτι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να στεγνώσει.
-
4
Απομακρύνουμε απ'το μάτι και προσθέτουμε τη μπεσαμέλ.
-
5
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
-
6
Βουτυρώνουμε το ταψί μας
-
7
Και στρώνουμε το κάτω φύλλο σφολιάτας.
-
8
Απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα
-
9
Και κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο.
-
10
Απλώνουμε λίγο γάλα ή ένα κρόκο αυγού διαλυμμένο σε γάλα και τρυπούμε την επιφάνεια με ένα πηρούνι.
-
11
Ψήνουμε στους 180 για 30'-40' αναλόγως του φούρνου
-
12
(μέχρι να ροδίσει).
Σχόλια (5)