Mousse ανθότυρου με crumble και μαρμελάδα
Ένα ελληνικό τσίζκεικ.. από την ανάποδη!
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλή επιτύχια!
Υλικά
-
250 γρ. ανθότυρο
-
1 φύλλο ζελατίνας (5 γρ.)
-
250 γρ. κρέμα γάλακτος (χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή)
-
40 γρ. ζάχαρη άχνη
-
50 γρ. αλεύρι
-
50 γρ. ζάχαρη μαύρη
-
40 γρ. βούτυρο
-
50 γρ. αμύγδαλo χοντροκομμένο
-
1 κ.γ. κανέλα
-
Για γαρνίρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τη μισή ποσότητα του ανθότυρου (το οποίο πρέπει να έχει θερμοκρασία δωματίου) πολύ καλά.
-
2
Λιώνουμε τη ζελατίνα σε ένα φλυτζανάκι του καφέ ζεστό νερό, αφού προηγουμένως την έχουμε μαλακώσει σε κρύο και την ανακατεύουμε με το μείγμα του ανθότυρου.
-
3
Προσθέτουμε το υπόλοιπο ανθότυρο,ανακατεύοντας πολύ καλά έως ότου γίνει μία λεία κρέμα και στο τέλος ρίχνουμε την παχύρρευστη κρέμα (δηλαδή κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε μορφή γιαουρτιού).
-
4
Βάζουμε σε ποτήρια.
-
5
Τα αφήνουμε στο ψυγείο ώστε η μους να σταθεροποιηθεί.
-
6
Ανακατεύουμε το αλεύρι, τα χοντροκομμένα αμύγδακα,τη κανέλα και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, ώστε να σχηματιστεί ένα αμμώδες μείγμα.
-
7
Το διατηρούμε για μισή ώρα στο ψυγείο.
-
8
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ºC.
-
9
Θρυμματίζουμε το μείγμα του κραμπλ πάνω σε μια λαμαρίνα ζαχαροπλαστικής και το ψήνουμε για 20 λεπτά στο φούρνο μέχρι να πάρει ένα ωραίο ξανθό χρώμα.
-
10
Γαρνίρουμε με τη μαρμελάδα και το crumble.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια