κύρια φωτογραφία συνταγής Mousse αχλάδι και σοκολάτα
FRANCINE
FRANCINE @lina_2022
,ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη ονομασίαCharlotte aux poires et au chocolat. Γλυκό με μους αχλάδι και μους σοκολάτα. Κλασσική συνταγή με αξεπέραστη γεύση.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για μεγαλύτερη ευκολία φτιάξτε τη mousse αχλάδι με αχλάδια κομπόστα σε πουρέ ανακατεμένα με τη σαντιγύ.Μη βρέχετε πολύ τα μπισκότα. Πρέπει να νοτίσουν και όχι να μαλακώσουν.Μπορείτε να βάλτε στο μπωλ πρώτα όλη τη mousse σοκολάτα, μετά μια στρώση μπισκότα, από πάνω όλη τη mousse αχλάδι και τέλος μια στρώση μπισκότα. Σ'αυτή την περίπτωση προσοχή στο ξεφορμάρισμα.Μπορείτε να μην καλύψετε τον πάτο του μπωλ με μπισκότα. Αλλά τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ανοιγόμενη φόρμα ψηλή και να στολίσετε με φλούδες λευκής σοκολάτας ή σαντιγύ ή με τριμένα μπισκότα σαβαγιάρ και φράουλες κλπ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 άτομα
  1. 50 μπισκότα σαβαγιαρ
  2. 1 δόση Mousse σοκολάτας (υπάρχουν συνταγές στο site).
  3. Λίγο ρούμι ή λικέρ αχλάδι
  4. Σιρόπι από κομπόστα αχλάδι
  5. Για τη mousse αχλάδι
  6. 5 πολύ ώριμα αχλάδια
  7. 200 γρ. ζάχαρη
  8. 1 λεμόνι χυμό
  9. 2 βανίλιες
  10. 7-8 φύλλα ζελατίνης

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάλτε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό.

  2. 2

    Καθαρίστε και κόψτε τα αχλάδια στα δύο αφαιρώντας τα κουκούτσια.

  3. 3

    Βάλτε σε κατσαρόλα τα αχλάδια, τη ζάχαρη, το χυμό λεμόνι, τις βανίλιες και σκεπάστε με νερό. Βράστε 10-15' να μαλακώσουν. Κατεβάστε, λιώστε τα αχλάδια σε πουρέ, προσθέστε τα φύλλα ζελατίνης και φυλάξτε στο ψυγείο.

  4. 4

    Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και κρατήστε στο ψυγείο.

  5. 5

    Πάρτε ένα μπωλ για Charlotte βουτυρώστε και στρώστε τον πάτο και τα πλαϊνά με μπισκότα σαβαγιάρ που έχετε βουτήξει πριν στο σιρόπι κομπόστας αχλάδι που έχετε αρωματίσει με ρούμι ή λικέρ αχλάδι. Να μην υπάρχουν μεγάλα κενά.

  6. 6

    Βγάλτε τον πουρέ αχλάδι, ανακατέψτε καλά και ενσωματώστε σιγά-σιγά τη σαντιγύ.

  7. 7

    Βγάλτε τη mousse σοκολάτα και ανακατέψτε απαλά.

  8. 8

    Βάλτε μια στρώση mousse σοκολάτα στον πάτο του μπωλ. Βάλτε από άνω μια στρώση μπισκότα σαβαγιαρ βρεγμένα, από πάνω βάλτε μια στρώση mousse αχλάδι και συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να γεμίσει το μπωλ. Η τελευταία στρώση είναι με μπισκότα.

  9. 9

    Βάλτε στο ψυγείο να σφίξει.

  10. 10

    Ξεφορμάρετε σε πιατέλα και στολίστε με φλούδες σοκολάτας και σοκολάτα σε σκόνη.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

Anas
Anas @cook_8457744
Αγαπω τον συνδιασμο αχλαδι σοκολατα...η συνταγη σου πρεπει να ειναι θησαυρος που μολις ανακαλυψα...

Από

FRANCINE
FRANCINE @lina_2022
στις
,ΕΛΛΑΔΑ