Mousse φράουλας
Δροσερή Mousse, ιδανική για ποτήρι αλλά και τούρτα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Όσο λιγότερο ανακάτεμα της κρέμας γάλακτος με τον πουρέ, τόσο πιο αφράτη και γεμάτη αέρα θα είναι η mousse μας. Προτιμήστε μαλακές μαρίζ (σπάτουλες) για να σας βοηθήσουν με το ανακάτεμα. Ανακατέβουμε πάντα, γλύφοντας τον πάτο από κάτω προς τα πάνω. Ποτέ γρήγορα.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό να μαλακώσουν.
-
2
Πολτοποιούμε τις φράουλες στο μπλέντερ.
-
3
Ρίχνουμε τον πολτό και την ζάχαρη σε μια κατσαρόλα μέχρι να βράσει.
-
4
Σουρώνουμε τις ζελατίνες και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα όταν βράσει ο πουρές.
-
5
Αποσύρουμε από την φωτιά και ανακατέβουμε καλά μέχρι να λιώσουν οι ζελατίνες.
-
6
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
-
7
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ και την χτυπάμε μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι, όχι σαντιγύ.
-
8
Σιγά σιγά, ομογενοποιούμε την κρέμα γάλακτος με το μείγμα του πούρε, ανακατέυοντας απαλά με μία μαρίζ.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια