κύρια φωτογραφία συνταγής Mousse φράουλας

Mousse φράουλας

13 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
StefDaso
StefDaso @cook_8508803
Κιάτο,Ελλάδα

Δροσερή Mousse, ιδανική για ποτήρι αλλά και τούρτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Όσο λιγότερο ανακάτεμα της κρέμας γάλακτος με τον πουρέ, τόσο πιο αφράτη και γεμάτη αέρα θα είναι η mousse μας. Προτιμήστε μαλακές μαρίζ (σπάτουλες) για να σας βοηθήσουν με το ανακάτεμα. Ανακατέβουμε πάντα, γλύφοντας τον πάτο από κάτω προς τα πάνω. Ποτέ γρήγορα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 Κιλό Mousse
  1. 500 γρ. φράουλες
  2. 150 γρ. ζάχαρη
  3. 4 φύλλα ζελατίνης
  4. 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% Λιπαρά

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό να μαλακώσουν.

  2. 2

    Πολτοποιούμε τις φράουλες στο μπλέντερ.

  3. 3

    Ρίχνουμε τον πολτό και την ζάχαρη σε μια κατσαρόλα μέχρι να βράσει.

  4. 4

    Σουρώνουμε τις ζελατίνες και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα όταν βράσει ο πουρές.

  5. 5

    Αποσύρουμε από την φωτιά και ανακατέβουμε καλά μέχρι να λιώσουν οι ζελατίνες.

  6. 6

    Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

  7. 7

    Βάζουμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ και την χτυπάμε μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι, όχι σαντιγύ.

  8. 8

    Σιγά σιγά, ομογενοποιούμε την κρέμα γάλακτος με το μείγμα του πούρε, ανακατέυοντας απαλά με μία μαρίζ.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

StefDaso
StefDaso @cook_8508803
στις
Κιάτο,Ελλάδα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα