Mousse λευκής σοκολάτας με γιαούρτι
Μια απλή mousse για ποτήρι. Ιδανική για το καλοκαίρι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Φροντίζουμε η κρέμα γάλακτος που θα χτυπήσουμε στο μίξερ να είναι από το ψυγείο για να διογκωθεί και να πήξει ευκολότερα.Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την mousse και για τούρτα, προσθέτοντας 2 ζελατίνες ακόμη.Προσοχή στο χτύπημα του γιαουρτιού.θέλουμε να γίνει πιο ελαστικό, όχι να κόψει.
Υλικά
-
200 γρ. κρέμα γάλακτος
-
2 φύλλα ζελατίνης
-
250 γρ. λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
-
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
-
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό
-
2
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί και όταν τα φύλλα μαλακώσουν τα προσθέτουμε
-
3
Ανακατέβουμε καλά να λιώσουν οι ζελατίνες.
-
4
Ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας με την ζελατίνη στην σοκολάτα, και ομογενοποιούμε. Αφήνουμε να κρυώσει
-
5
Χτυπάμε στο μίξερ την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε μορφή γιαουρτιού (παχύρευστη).
-
6
Ανακατεύουμε απαλά το γιαούρτι για να γίνει πιο ελαστικό.
-
7
Όταν το μείγμα κρυώσει, προσθέτουμε το γιαούρτι, και έπειτα αφρατέυουμε σιγά-σιγά με την μισοχτυπημένη κρέμα γάλακτος.
-
8
Σερβίρουμε σε ποτήρια.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια