κύρια φωτογραφία συνταγής Mousse λευκής σοκολάτας με γιαούρτι

Mousse λευκής σοκολάτας με γιαούρτι

10 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
StefDaso
StefDaso @cook_8508803
Κιάτο,Ελλάδα

Μια απλή mousse για ποτήρι. Ιδανική για το καλοκαίρι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Φροντίζουμε η κρέμα γάλακτος που θα χτυπήσουμε στο μίξερ να είναι από το ψυγείο για να διογκωθεί και να πήξει ευκολότερα.Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την mousse και για τούρτα, προσθέτοντας 2 ζελατίνες ακόμη.Προσοχή στο χτύπημα του γιαουρτιού.θέλουμε να γίνει πιο ελαστικό, όχι να κόψει.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 κιλό Mousse
  1. 2 φύλλα ζελατίνης
  2. 250 γρ. λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
  3. 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  4. 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό

  2. 2

    Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί και όταν τα φύλλα μαλακώσουν τα προσθέτουμε

  3. 3

    Ανακατέβουμε καλά να λιώσουν οι ζελατίνες.

  4. 4

    Ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας με την ζελατίνη στην σοκολάτα, και ομογενοποιούμε. Αφήνουμε να κρυώσει

  5. 5

    Χτυπάμε στο μίξερ την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε μορφή γιαουρτιού (παχύρευστη).

  6. 6

    Ανακατεύουμε απαλά το γιαούρτι για να γίνει πιο ελαστικό.

  7. 7

    Όταν το μείγμα κρυώσει, προσθέτουμε το γιαούρτι, και έπειτα αφρατέυουμε σιγά-σιγά με την μισοχτυπημένη κρέμα γάλακτος.

  8. 8

    Σερβίρουμε σε ποτήρια.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

StefDaso
StefDaso @cook_8508803
στις
Κιάτο,Ελλάδα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα