JennyIlio
JennyIlio @cook_8456027

Είναι συνταγή για μαλακά μουστοκούλουρα που φτιάχνονται με πετιμέζι. Πανεύκολα και πεντανόστιμα. 

Λίγα μυστικά ακόμα

Όσο περιμένετε να ετοιμαστεί η πρώτη φουρνιά, σκεπάστε τη ζύμη να μην ξεραθεί, γιατί δε θα πλάθεται εύκολα.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μαλακό αλεύρι προσθέτοντας όμως για κάθε κούπα 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ.Αν τα θέλετε πιό γλυκά μπορείτε να προσθέσετε 1/2 κούπα ζάχαρη. Σε αυτή την περίπτωση κατά την παρασκευή χτυπήστε την καλά με το λάδι μέχρι να διαλυθεί. Η γνώμη μου όμως είναι πως δεν χρειάζεται έξτρα ζάχαρη.Σε όσους τα έχω προσφέρει δεν μπορούν να πιστέψουν ότι τα έφτιαξα με τα χεράκια μου! Είναι τόσο τέλεια και σε γεύση και σε εμφάνιση! Καλή επιτυχία σε όσους δοκιμάσουν να τα φτιάξουν. Ευχαριστούμε την glikoula για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
35 κομμάτια ή 2 μεγάλα ταψιά
  1. 4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (1 πακετάκι 500 γρ.)
  2. 1 κ.γ. σόδα
  3. 1/4 κ.γ. αλάτι
  4. 2 κ.γ. κανέλλα
  5. 1/2 κ.γ. γαρύφαλο
  6. 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  7. 1 κ.σ. κακάο (προαιρετικά)
  8. 1 κούπα πετιμέζι
  9. 2 κ.σ. κονιάκ
  10. 2 κ.σ. χυμό λεμονιού (1/2 λεμόνι περίπου)
  11. 4 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού (1/2 πορτοκάλι περίπου)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κοσκινίζουμε όλα τα στερεά υλικά σε μία λεκανίτσα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υγρά υλικά και χτυπάμε ίσα να ανακατευτούν λιγάκι. Ρίχνουμε τα υγρά στη λεκάνη με το αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι σιγά σιγά μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Ίσως χρειαστεί να συμπληρώσουμε λίγο αλευράκι. Προσοχή μην το παρακάνουμε!

  2. 2

    Ανάβουμε το φούρνο στους 180 με αντιστάσεις πάνω-κάτω για να προθερμαίνεται. Στρώνουμε λαδόχαρτο στο μεγάλο ταψί του φούρνου, παίρνουμε από τη ζύμη ένα κομματάκι σε μέγεθος καρυδιού και πλάθουμε τα μουστοκούλουρα σε σχήμα σαλιγκαριού. Αφήνουμε αρκετό κενό ανάμεσα γιατί θα φουσκώσουν!

  3. 3

    Όταν προθερμανθεί ο φούρνος βάζουμε το ταψί και ψήνουμε στη χαμηλή σχάρα για 20 λεπτά. Αφού ψηθούν τα βγάζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά και μετά τα βάζουμε σε σακουλάκι, κλείνοντας τα, για να διατηρηθούν μαλακά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (32)

glykoula
glykoula @Harisiro1982
Θελω πολυ να την κανω γιατι εψαχνα να βρω συνταγη για μαλακα μουστοκουλουρα. Μονο που θα ηθελα αν μπορεις να μας πεις που θα βρουμε πετιμεζι;

Από

JennyIlio
JennyIlio @cook_8456027
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα