maraki98
maraki98 @cook_8492892
axarnai,ellas

Λίγα μυστικά ακόμα

ΠΡΟΣΟΧΗμεγάλο ρόλο παίζει το σκέπασμα του ταψιού. Γίνονται μαλακά όπως αυτά του εμπορίου. Την συνταγή, μου την έδωσε ο κουμπάρος μου, που έχει φούρνο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

24 Minutes
  1. 800 γρ. αλεύρι μαλακό
  2. 250 γρ. ζάχαρη
  3. 15 γρ. αμμωνία
  4. 12 γρ. σόδα
  5. 12 γρ. κανέλα
  6. 5 γρ. γαρύφαλλο
  7. 10 γρ. κακάο σκόνη (άγλυκο)
  8. 150 ml λάδι
  9. 200 ml μούστο βρασμένο
  10. 100 ml μέλι
  11. 180 ml νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε το λάδι, το μούστο, το μέλι, τη ζάχαρη και το νερό για 5 λεπτά με τον αυγοδάρτη ή στο μίξερ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

  2. 2

    Ανακατεύουμε στο αλεύρι την αμμωνία, τη σόδα, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το κακάο.

  3. 3

    Ρίχνουμε στο αλεύρι τα υγρά. Τα ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

  4. 4

    Πλάθουμε τα μουστοκούλουρα και τα βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Από πάνω τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ή αν έχει το ταψί μας καπάκι, σκεπάζουμε με αυτό.

  5. 5

    Τα ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο. Θα τα ελέγξουμε μία φορά γιατί ο κάθε φούρνος έχει τη δική του θερμοκρασία.

  6. 6

    'Οταν τα βγάλουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε σε πλαστικό σακουλάκι ή σε μπισκοτοδοχείο, για να διατηρηθούν μαλακά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (21)

Σχόλια (84)

Olga Mavrokordopoulou
Olga Mavrokordopoulou @olga8378
Τα μουστοκούλουρα είναι υπέροχα. Ευτυχώς όμως που πήρα το χρόνο και κάθισα και διάβασα όλα τα σχόλια που είναι γραμμένα. Οι ποσότητες των υλικών είναι σωστά γραμμένες, όντως ομως όπως αναφέρουν και κάποιες άλλες κοπέλες που τα έφτιαξαν, μόλις ετοιμάσεις τη ζύμη ειναι σαν λάσπη δεν πλάθεται και εύλογα προσθέτεις περισσοτερο αλευρι νομίζοντας ότι έτσι θα σώσεις την κατασταση. ΛΑΘΟΣ!!! Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αφήσεις τη ζύμη για καμιά ώρα να ξεκουραστεί. Το αναφέρουν και άλλες στα σχόλια τους. Μόλις γίνει αυτό η ζύμη δεν έχει καμία σχέση με το πως ήταν προηγουμένως και φυσικά για να πλάσουμε τα μουστοκούλουρα λαδώνουμε ελαφρώς χέρια και πάγκο. Μεγάλη προσοχή στο χρόνο ψησίματος 15 λεπτά είναι υπεραρκετα. Καλύπτουμε απαραιτήτως με αλουμινοχαρτο.
(διορθώθηκε)

Από

maraki98
maraki98 @cook_8492892
στις
axarnai,ellas

Κορυφαία αναζήτηση σε