Μουστοκούλουρα μαλακά

Bαθμολογία: 4.9667
       
 
30 ψήφοι
maraki98, 27.09.12
Μουστοκούλουρα μαλακά

Τι χρειαζόμαστε:


  • 800 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 15 γρ. αμμωνία
  • 12 γρ. σόδα
  • 12 γρ. κανέλα
  • 5 γρ. γαρύφαλλο
  • 10 γρ. κακάο σκόνη (άγλυκο)
  • 150 ml λάδι
  • 200 ml μούστο βρασμένο
  • 100 ml μέλι
  • 180 ml νερό
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κουλουράκια
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Vegan , Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο , Γρήγορο
Περιέχει: Σοκολάτα
Κόστος:
(5 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(6 ψήφοι)
Προετοιμασία: 29' (4 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 26' (4 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε το λάδι, το μούστο, το μέλι και το νερό για 5 λεπτά με τον αυγοδάρτη ή στο μίξερ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Ανακατεύουμε στο αλεύρι την αμμωνία, τη σόδα, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το κακάο.
  3. Ρίχνουμε στο αλεύρι τα υγρά. Τα ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Πλάθουμε τα μουστοκούλουρα και τα βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Από πάνω τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ή αν έχει το ταψί μας καπάκι, σκεπάζουμε με αυτό.
  5. Τα ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο. Θα τα ελέγξουμε μία φορά γιατί ο κάθε φούρνος έχει τη δική του θερμοκρασία.
  6. 'Οταν τα βγάλουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε σε πλαστικό σακουλάκι ή σε μπισκοτοδοχείο, για να διατηρηθούν μαλακά.

Λίγα μυστικά ακόμα

ΠΡΟΣΟΧΗ: μεγάλο ρόλο παίζει το σκέπασμα του ταψιού.
Γίνονται μαλακά όπως αυτά του εμπορίου.
Την συνταγή, μου την έδωσε ο κουμπάρος μου, που έχει φούρνο.

Σχετικές συνταγές

    56 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από VIVIΚΑ, 29-9-12  
    Για μένα τα σωστά μουστοκούλουρα πρέπει να είναι μαλακά.;Άρα πρέπει να τα δοκιμάσω.Όταν λες μούστο βρασμένο εννοείς πετιμέζι;
    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 30-9-12  
    Κι εγώ είμαι της ίδιας σχολής,το αληθινό μουστοκούλουρο είναι το μαλακό,τ΄άλλα είναι μπισκότα.Το ίδιο ρωτώ με τη VIVIKA,κάνει το πετιμέζι;;και πόσα κομμάτια βγαίνουν,περίπου;;
    #
    Σχόλιο από thomaei, 30-9-12  
    γιατι στο αεροθερμοο φουρνο ? δεν ξερενονται ετσι ?
    #
    Σχόλιο από mato, 30-9-12  
    ετοιμάζομαι να τα κάνω και χρειάζομαι βοήθεια παρακαλώ.. πώς και πόσο βράζουμε το μούστο? ας απαντήσει κάποιος...
    #
    Σχόλιο από mato, 30-9-12  
    τελικά τα έκανα!!! διαβάζοντας διάφορα στα site κατέληξα στο εξης, έβρασα τον μούστο για 1 ώρα ώσπου συρρικνώθηκε και συμπικνώθηκε και έτσι τον χρησιμοποίησα. Γεύση και μυρωδιά απίστευτη!! όλο το σπίτι και μην πω και η γειτονιά μοσχοβόλισε!!! και ναι, είναι μαλακά!! βαθμολογώ με 4 πιρουνάκια γιατί η συνταγή δεν είναι αρκετα κατατοπιστική ώς προς την εκτέλεση αλλά και στην ποσότητα των υλικών. Ώπως για παράδειγμα, 1)δεν αναφέρεται πουθενά στην εκτέλεση σε πιο βήμα βάζουμε την ζάχαρη. 2)τον μούστο πόσο τον βράζουμε και πόσα ml πριν τον βρασμό θα πρέπει να είναι.( εγώ για να πάρω 400ml έβρασα για 1 ώρα 2 λιτρα μούστο) 3) στα 15 λεπτα ψησίματος πόσο είναι το μέγεθος που προτείνεται? θεωρώ πως πρεπει να είμαστε πιο αναλυτικοί στις οδηγίες μας, για να διευκολύνονται και οι νέες μαγείρισσες.. Α και μην ξεχάσω να αναφέρω πως χρησιμοποίησα 450 γρ, περισσότερο αλέυρι και μια δυσκολία στο πλάσιμο την είχα... θα την ξανακάνω όταν μου δώσετε πληροφορίες για τον βρασμό του μούστου και εύχομαι να επιστρέψω με 5 πιρουνάκια!!
    #
    Σχόλιο από maraki98, 30-9-12  
    vivika Γίνοντε εξίσου καλά και με το πετιμέζι βρασμένο μούστο εννοώ οταν τον παίρνουμε φρέσκο από το πατητήρι τον βράζουμε και τον κόβουμε η με ασπρόπετρα η με με στάχτη.Mato έχεις δίκιο παράλειψη μου εμένα τον μούστο μου τον έστειλαν έτοιμο βρασμένο και δεν ξέρω λεπτομέρειες όσο αφορά το βράσιμο. Ζητώ συγνώμη η ζάχαρη μπαίνει μαζί με τα υγρά.
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 2-10-12  
    Τα έφτιαξα, και έμεινα με ανοικτό το στόμα!!! Είναι Τ Ε Λ Ε Ι Α !!! Είναι σαν τα αγοραστά. Μούστο έβαλα βρασμένο, όσο λέει η συνταγή. Ναι χρειάζεται λίγο παραπάνω αλεύρι. Εμένα μου πήρε περίπου 200 γραμ. παραπάνω. Κολλάει λίγο αλλά διορθώνεται η ζύμη εάν βάλουμε λίγο αλευράκι στα χέρια μας,την ώρα που τα πλάθουμε. ΄Εγινε η αγαπημένη μου συνταγή, και δεν θα την αλλάξω !!! Ευχαριστούμε πολύ Αλέκα μας !!!!
    #
    Σχόλιο από ritapol, 3-10-12  
    δεν τα ξεχωριζεις απο αυτα του φουρνου ειναι καταπληκτικα Εκανα τη ζυμη και την αφησα 1 ωρα και δεν προσθεσα αλλο αλευριΤα εψησα στη μεσαια σχαρα 15Δεν εβαλα κακαοΕυχαριστω που μοιραστηκες τη συνταγη μαζι μας
    #
    Σχόλιο από Μαργαρίτα 4, 5-10-12  
    Καταπληκτικα και πεντανοστιμα. Ενα θεματακι η ζυμη, το ειχε, αλλα με λιγο αλευρακι στο πλασιμο οπως προλαλισανε, ηταν οκ. Εβαλα σχεδον 1 kg και κατι, αλευρι, αλλα το αποτελεσμα και η γευση εκπληκτικο.Μπραβο!!!
    #
    Σχόλιο από spylinux, 6-10-12  
    Γίνονται τέλεια !! και χωρίς αμμωνία.. Έβαλα μισό κανονικό αλεύρι και μισό φαρίνα..
    #
    Σχόλιο από marien, 10-10-12  
    καλημερα.
    που θα βρω μουστο? εχει στα σουπερ μαρκετ?
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από ritapol, 14-10-12  
    τα ξαναβαθμολογησα γιατι σημερα τα ξαναεφτιαξα Επειδη δεν ειχα μουστο εβαλα κρασι NAMA αυτο της αγιας κοινωνιας και εγιναν φοβερα Ψηστε 15 λεπτα για να μην στεγνωσουνΦοβερο μυστικο το αλουμινοχαρτο μην το ξεχασετε
    #
    Σχόλιο από kourkoumpinaki, 15-11-12  
    Άπίστευτα μουστοκούλουρα!!! Ακολούθησα την συνταγή κατά γράμμα και έγιναν υπέροχα!Την 2η φορά μάλιστα χρησιμοποίησα σακούλα ζαχαροπλαστικής (κορνέ). Κέρδισα πολύ χρόνο. Τα παιδιά μου τα λάτρεψαν! Μπράβο για την ωραία συνταγή!
    #
    Σχόλιο από giota23480, 26-1-13  
    αν δεν τα σκεπασω θα ξεραθουν? και αν τα σερβιρω και ειναι στο πιατο αρκετη ωρα παλι θα ξεραθουν?
    #
    Σχόλιο από christinastalitsa, 27-1-13  
    #
    Σχόλιο από maraki98, 27-1-13  
    giota23480 αν δεν τα σκεπασεις θα στεγνωσουν και δεν θα ειναι μαλακααααα θα στεγνωσουν
    #
    Σχόλιο από mallory66, 29-1-13  
    Θα ήθελα να ρωτήσω,η αμμωνία είναι απαραίτητη; Μπορεί να αντικατασταθεί από κάτι;Δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει και δεν ξέρω σε τι χρησιμεύει....
    Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από 1irene, 30-1-13  
    #
    Σχόλιο από maraki98, 31-1-13  
    MALLORY66 ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΟΔΑ
    #
    Σχόλιο από fasouli vasouli, 4-2-13  
    makari na eixe ki alla pirounakia gia na evaza!!!!!ta pio wraia moustokouloura pou efaga!!!!!!!mono pou den evala ammwnia giati den m aresei katholou k anti gi auth evala ligo mpeikin paounter!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    48 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από VIVIΚΑ, 29-9-12  
    Για μένα τα σωστά μουστοκούλουρα πρέπει να είναι μαλακά.;Άρα πρέπει να τα δοκιμάσω.Όταν λες μούστο βρασμένο εννοείς πετιμέζι;
    #
    Σχόλιο από thomaei, 30-9-12  
    γιατι στο αεροθερμοο φουρνο ? δεν ξερενονται ετσι ?
    #
    Σχόλιο από mato, 30-9-12  
    τελικά τα έκανα!!! διαβάζοντας διάφορα στα site κατέληξα στο εξης, έβρασα τον μούστο για 1 ώρα ώσπου συρρικνώθηκε και συμπικνώθηκε και έτσι τον χρησιμοποίησα. Γεύση και μυρωδιά απίστευτη!! όλο το σπίτι και μην πω και η γειτονιά μοσχοβόλισε!!! και ναι, είναι μαλακά!! βαθμολογώ με 4 πιρουνάκια γιατί η συνταγή δεν είναι αρκετα κατατοπιστική ώς προς την εκτέλεση αλλά και στην ποσότητα των υλικών. Ώπως για παράδειγμα, 1)δεν αναφέρεται πουθενά στην εκτέλεση σε πιο βήμα βάζουμε την ζάχαρη. 2)τον μούστο πόσο τον βράζουμε και πόσα ml πριν τον βρασμό θα πρέπει να είναι.( εγώ για να πάρω 400ml έβρασα για 1 ώρα 2 λιτρα μούστο) 3) στα 15 λεπτα ψησίματος πόσο είναι το μέγεθος που προτείνεται? θεωρώ πως πρεπει να είμαστε πιο αναλυτικοί στις οδηγίες μας, για να διευκολύνονται και οι νέες μαγείρισσες.. Α και μην ξεχάσω να αναφέρω πως χρησιμοποίησα 450 γρ, περισσότερο αλέυρι και μια δυσκολία στο πλάσιμο την είχα... θα την ξανακάνω όταν μου δώσετε πληροφορίες για τον βρασμό του μούστου και εύχομαι να επιστρέψω με 5 πιρουνάκια!!
    #
    Σχόλιο από maraki98, 30-9-12  
    vivika Γίνοντε εξίσου καλά και με το πετιμέζι βρασμένο μούστο εννοώ οταν τον παίρνουμε φρέσκο από το πατητήρι τον βράζουμε και τον κόβουμε η με ασπρόπετρα η με με στάχτη.Mato έχεις δίκιο παράλειψη μου εμένα τον μούστο μου τον έστειλαν έτοιμο βρασμένο και δεν ξέρω λεπτομέρειες όσο αφορά το βράσιμο. Ζητώ συγνώμη η ζάχαρη μπαίνει μαζί με τα υγρά.
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 2-10-12  
    Τα έφτιαξα, και έμεινα με ανοικτό το στόμα!!! Είναι Τ Ε Λ Ε Ι Α !!! Είναι σαν τα αγοραστά. Μούστο έβαλα βρασμένο, όσο λέει η συνταγή. Ναι χρειάζεται λίγο παραπάνω αλεύρι. Εμένα μου πήρε περίπου 200 γραμ. παραπάνω. Κολλάει λίγο αλλά διορθώνεται η ζύμη εάν βάλουμε λίγο αλευράκι στα χέρια μας,την ώρα που τα πλάθουμε. ΄Εγινε η αγαπημένη μου συνταγή, και δεν θα την αλλάξω !!! Ευχαριστούμε πολύ Αλέκα μας !!!!
    #
    Σχόλιο από ritapol, 3-10-12  
    δεν τα ξεχωριζεις απο αυτα του φουρνου ειναι καταπληκτικα Εκανα τη ζυμη και την αφησα 1 ωρα και δεν προσθεσα αλλο αλευριΤα εψησα στη μεσαια σχαρα 15Δεν εβαλα κακαοΕυχαριστω που μοιραστηκες τη συνταγη μαζι μας
    #
    Σχόλιο από Μαργαρίτα 4, 5-10-12  
    Καταπληκτικα και πεντανοστιμα. Ενα θεματακι η ζυμη, το ειχε, αλλα με λιγο αλευρακι στο πλασιμο οπως προλαλισανε, ηταν οκ. Εβαλα σχεδον 1 kg και κατι, αλευρι, αλλα το αποτελεσμα και η γευση εκπληκτικο.Μπραβο!!!
    #
    Σχόλιο από spylinux, 6-10-12  
    Γίνονται τέλεια !! και χωρίς αμμωνία.. Έβαλα μισό κανονικό αλεύρι και μισό φαρίνα..
    #
    Σχόλιο από marien, 10-10-12  
    καλημερα.
    που θα βρω μουστο? εχει στα σουπερ μαρκετ?
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από ritapol, 14-10-12  
    τα ξαναβαθμολογησα γιατι σημερα τα ξαναεφτιαξα Επειδη δεν ειχα μουστο εβαλα κρασι NAMA αυτο της αγιας κοινωνιας και εγιναν φοβερα Ψηστε 15 λεπτα για να μην στεγνωσουνΦοβερο μυστικο το αλουμινοχαρτο μην το ξεχασετε
    #
    Σχόλιο από kourkoumpinaki, 15-11-12  
    Άπίστευτα μουστοκούλουρα!!! Ακολούθησα την συνταγή κατά γράμμα και έγιναν υπέροχα!Την 2η φορά μάλιστα χρησιμοποίησα σακούλα ζαχαροπλαστικής (κορνέ). Κέρδισα πολύ χρόνο. Τα παιδιά μου τα λάτρεψαν! Μπράβο για την ωραία συνταγή!
    #
    Σχόλιο από giota23480, 26-1-13  
    αν δεν τα σκεπασω θα ξεραθουν? και αν τα σερβιρω και ειναι στο πιατο αρκετη ωρα παλι θα ξεραθουν?
    #
    Σχόλιο από christinastalitsa, 27-1-13  
    #
    Σχόλιο από maraki98, 27-1-13  
    giota23480 αν δεν τα σκεπασεις θα στεγνωσουν και δεν θα ειναι μαλακααααα θα στεγνωσουν
    #
    Σχόλιο από 1irene, 30-1-13  
    #
    Σχόλιο από maraki98, 31-1-13  
    MALLORY66 ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΟΔΑ
    #
    Σχόλιο από niki27, 9-2-13  
    poli poli nostima kai malaka... evala kai ammonia.. alla den ksero ti idiotites exei????se ti voithaei??anevazo kai foto
    #
    Σχόλιο από niko!, 14-3-13  
    η συνταγη ηταν υπεροχη!!!ξετρελαθηκε ολη η οικογενεια...
    #
    Σχόλιο από Μαιρη Μανιατοπουλου, 28-3-13  
    αν βαλω πετιμεζι θα βαλω την ιδια ποσοτητα που θα εβαζα μουστο;
    #
    Σχόλιο από maraki98, 28-3-13  
    Μαιρη αν βαλεις πετιμεζιτην ιδια ποσοτητα δοκιμασε λιγο την ζυμη μηπως χρειαστει να αφερεσεις ζαχαρη εγω τα εκανα εχτες και αφερεσα λιγη ζαχαρη γιατι το πετυμεζι ηταν παρα πολυ γλυκο αν το μειγμα κολαει θα βαλεις στα χερια σου λιγο αλευρι και θα τα πλασεις
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    5 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 30-9-12  
    Κι εγώ είμαι της ίδιας σχολής,το αληθινό μουστοκούλουρο είναι το μαλακό,τ΄άλλα είναι μπισκότα.Το ίδιο ρωτώ με τη VIVIKA,κάνει το πετιμέζι;;και πόσα κομμάτια βγαίνουν,περίπου;;
    #
    Σχόλιο από mato, 30-9-12  
    ετοιμάζομαι να τα κάνω και χρειάζομαι βοήθεια παρακαλώ.. πώς και πόσο βράζουμε το μούστο? ας απαντήσει κάποιος...
    #
    Σχόλιο από mallory66, 29-1-13  
    Θα ήθελα να ρωτήσω,η αμμωνία είναι απαραίτητη; Μπορεί να αντικατασταθεί από κάτι;Δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει και δεν ξέρω σε τι χρησιμεύει....
    Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από trelokerkirea, 15-11-13  
    Απο που μπορουμε να αγορασουμε μουστο??
    #
    Σχόλιο από glykoula, 23-9-14  
    Καλημερα, μπορει καποιος που τα εχει κανει ναμ ου πει ποσα κομματια βγαινουν με μια δοση?
    το μουστο μπορειτε να τον βρασετε κ να τον καταψηξετε κ ετσι οποτε θα θελετε να φτιαξετε θα εχετε ετοιμο !!!!

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από fasouli vasouli, 4-2-13  
    makari na eixe ki alla pirounakia gia na evaza!!!!!ta pio wraia moustokouloura pou efaga!!!!!!!mono pou den evala ammwnia giati den m aresei katholou k anti gi auth evala ligo mpeikin paounter!
    #
    Σχόλιο από agapidim, 23-10-13  
    Καταπληκτικά!!!!! εβαλα μισο αλεύρι και το υπόλοιπο φαρίνα...δεν εβαλα αμμωνια και εβαλα περισσότερο μέλι...βγήκαν μαλακά και αφράτα οπως τα ονειρευόμουν...μπραβο και παλι μπραβο....οσο για τη ζυμη την άφησα μια ωριτσα να ξεκουραστεί και μετα με λαδωμένα χερια επλαθα τα κουλουρια μου.!!!
    #
    Σχόλιο από KatieKastro, 1-10-14  
    πολύ νόστιμα !!! 5 πιρουνάκια !!! απλά δεν έβαλα αμμωνια καθολου , την αντικατέστησα με ενα κουταλακι μπέικιν. Και εβαλα λιγοτερη ζαχαρη και περισσότερο μέλι . Αφησα την ζύμη να ξεκουραστεί και πλάθονταν πανεύκολα ! Ανεβάζω και φωτό !

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Τα μυστικά του μπισκότου
    Μήπως προσπαθείτε να πετύχετε το τέλειο μπισκότ...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Μπισκότα και Ζύμη για μπισκότα στην κατάψυξη
    Φτιάξατε μήπως πάρα πολλά μπισκότα; Θέλετε να έχετ...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    μπισκοτα
    Ένα βιβλίο 139 αγαπημένων συνταγών, του/της glikoula
    ΜΠΙΣΚΟΤΑ-ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ
    Ένα βιβλίο 78 αγαπημένων συνταγών, του/της VIVIΚΑ
    ΓΛΥΚΑ
    Ένα βιβλίο 21 αγαπημένων συνταγών, του/της kerkyra4ever
    Κουλούρια Μπισκότα
    Ένα βιβλίο 38 αγαπημένων συνταγών, του/της Nikal
    Μπισκοτοκουλουρια
    Ένα βιβλίο 182 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x