Μουστοκούλουρα μαλακά
Λίγα μυστικά ακόμα
ΠΡΟΣΟΧΗμεγάλο ρόλο παίζει το σκέπασμα του ταψιού. Γίνονται μαλακά όπως αυτά του εμπορίου. Την συνταγή, μου την έδωσε ο κουμπάρος μου, που έχει φούρνο.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε το λάδι, το μούστο, το μέλι, τη ζάχαρη και το νερό για 5 λεπτά με τον αυγοδάρτη ή στο μίξερ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
-
2
Ανακατεύουμε στο αλεύρι την αμμωνία, τη σόδα, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το κακάο.
-
3
Ρίχνουμε στο αλεύρι τα υγρά. Τα ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
-
4
Πλάθουμε τα μουστοκούλουρα και τα βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Από πάνω τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ή αν έχει το ταψί μας καπάκι, σκεπάζουμε με αυτό.
-
5
Τα ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο. Θα τα ελέγξουμε μία φορά γιατί ο κάθε φούρνος έχει τη δική του θερμοκρασία.
-
6
'Οταν τα βγάλουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε σε πλαστικό σακουλάκι ή σε μπισκοτοδοχείο, για να διατηρηθούν μαλακά.
Σχόλια (84)