Μουστοκούλουρα
Μουστοκούλουρα με πετιμέζι.
Μπορεί να μην πάρει όλο το αλεύρι. Εξαρτάται από το είδος και τη μάρκα που θα χρησιμοποιήσετε. Βάλτε το σταδιακά, μέχρι να έχετε μια ζύμη μαλακή, που ίσα που δεν κολλάει στα χέρια.
Έχω κάνει πολλές παραλλαγές και πάντα βγαίνουν απίθανα. Η καλύτερη που έχω κάνει είναι να αντικαταστήσω μέρος του αλευριού με χαρουπάλευρο. Γίνονται σκούρα στο χρώμα και έχουν πολύ ωραία γεύση (μπορείτε να βάλετε κακάο αν θέλετε αντί για χαρουπάλευρο). Επίσης έχω αντικαταστήσει άλλες φορές μέρος του αλευριού με αλεύρι ολικής, ή με νιφάδες βρώμης αλεσμένες και έχω βάλει μισό φλ. μέλι και μισό ζάχαρη. Νομίζω τα καλύτερα έχουν γίνει βάζοντας περίπου 100γρ χαρουπάλευρο, 200γρ αλεύρι ολικής και το υπόλοιπο αλεύρι για όλες τις χρήσεις και αντικαθιστώντας τη μισή ζάχαρη με μέλι. Κάντε κι εσείς δοκιμές, η συνταγή τις σηκώνει)
Ευχαριστούμε την eliza04 για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σε μια λεκάνη το λάδι, το πετιμέζι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το κονιάκ, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το χυμό πορτοκαλιού μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει τη μαγειρική σόδα.
-
2
Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
-
3
Με την σφιχτή ζύμη
-
4
Πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε
-
5
Και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 15-20' ανάλογα με το μέγεθος που έχουμε κάνει τα κουλουράκια.
Σχόλια (202)