Μουστοκούλουρα: μια παλιά συνταγή
Μουστοκούλουρα για τον καφέ και το κολατσιό στη δουλειά...
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή αυτή την εχω πάρει από την μητέρα μου η οποία την έχει πάρει από τη γιαγιά μου...Το αλεύρι πρέπει να είναι κοσκινισμένο οπωσδήποτε. Ενδέχεται να χρειαστείτε λιγο αλεύρι παραπάνω.Η ζύμη ειναι ετοιμη οταν δεν κολλαει στα χέρια.
Υλικά
-
3 ποτήρια νερού μούστο
-
3 ποτήρια νερού ελαιόλαδο
-
3 ποτήρια νερού ζάχαρη
-
1 κρασοπότηρο κονιάκ
-
3 κουταλάκια γλυκού κοφτά κανέλλα
-
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό γαρίφαλο
-
1 baking powder (όλο το φακελάκι)
-
2 φακελάκια αμμωνία
-
1 πρέζα αλάτι
-
2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύω όλα τα υλικά της συνταγής μου σε μία λεκάνη με τη σειρά που δίνονται.
-
2
Αφήνω τη ζύμη μου να ξεκουραστεί για 30 λεπτά και έπειτα πλάθω τα κουλουράκια.
-
3
Τοποθετώ τα κουλουράκια μου σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα.
-
4
Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμους για περιπου 15 λεπτα.
Σχόλια (11)