κύρια φωτογραφία συνταγής Μπαβαρουάζ με φράουλες
Ginger
Ginger @cook_8449896
Αθήνα,

Συνταγή του Φώτη Χρυσανθίδη από το gourmet του Βήματος.

Λίγα μυστικά ακόμα

Πριν προσθέσουμε τη ζελατίνη στις φράουλες την μαλακώνουμε σε λίγο κρύο νερό. Δώρο σε σας που αρχίσατε τις φραουλίτσες!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

360 Minutes
7 άτομα
  1. 500 γραμμ. φράουλες
  2. 100 γραμμ. άχνη
  3. 1 φύλλο ζελατίνης
  4. 800 γραμμ. γιαούρτι
  5. 200 γραμμ. σαβαγιάρ
  6. γάλα χλιαρό για το ράντισμα
  7. κονιάκ για το ράντισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πολτοποιούμε 200 γραμμάρια από τις φράουλες με την άχνη. Παίρνουμε το 1/3 από αυτό το μείγμα και το ζεσταίνουμε προσθέτοντας τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε να γίνει λείο το μείγμα και το προσθέτουμε στις πόλοιπες πολτοποιημένες φράουλες. Ενσωματώνουμε και το γιαούρτι ανακατεύοντας απαλά.

  2. 2

    Στρώνουμε τα σαβαγιάρ σε πυρέξ και τα ραντίζουμε με λίγο γάλα και κονιάκ.

  3. 3

    Αδειάζουμε τη μισή κρέμα, απλώνουμε σαβαγιάρ, ραντίζουμε ξανά, απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και γαρνίρουμε με τις φράουλες που έχουμε κρατήσει (τα 300 γραμμ).

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

NTINA
NTINA @cook_8528225
Μεχρι τωρα το εφτιαχνα σκετο ,τωρα θα βαζω και σαβαγιαρ

Από

Ginger
Ginger @cook_8449896
στις
Αθήνα,