κύρια φωτογραφία συνταγής Μπακαλιαρόπιτα
FRANCINE
FRANCINE @lina_2022
,ΕΛΛΑΔΑ

Αποκριάτικη πίτα από την Κορακιάνα της Κέρκυρας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8-10 άτομα
  1. 1 1/2 κιλό μπακαλιάρος παστός
  2. 3 κούπες ρύζι για σούπα
  3. 5 1/2 κούπες γάλα νωπό ή εβαπορέ
  4. 2 κουταλάκια πιπέρι
  5. 3 κουταλιές αλεύρι
  6. 1/3 της κούπας μαύρη σταφίδα
  7. 1 κουταλάκι κανέλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε τον μπακαλιάρο για 2 ημέρες σε νερό, να ξαλμυρίσει, αλλάζοντας αρκετές φορές το νερό. Τον στραγγίζουμε και αφαιρούμε το δέρμα και τα κόκαλα. Τον κόβουμε σε κομματάκια μπουκιάς.

  2. 2

    Σε ένα μπωλ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το πιπέρι και ελάχιστο νερό για να γίνει χυλός. Ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια του μπακαλάρου και τα ανακατεύουμε για να ενωθούν με το χυλό.

  3. 3

    Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια το ρύζι. Τοποθετούμε τα κομμάτια του μπακαλάρου ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με τη σταφίδα, που προηγουμένως την έχουμε μουσκέψει στο νερό για μια νύχτα.

  4. 4

    Ρίχνουμε από επάνω το γάλα λίγο-λίγο και πασπαλίζουμε με την κανέλα.

  5. 5

    Ψήνουμε την πίτα για 1 ώρα και 30 λεπτά στους 180 βαθμούς, μέχρι να στεγνώσει.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

ΚΕΡΚΥΡΑΙΑ
ΚΕΡΚΥΡΑΙΑ @cook_8453558
Είναι η τέλεια πίτα. Η γιαγιά μου την έφτιαχνε και την έψηνε σε ξυλόφουρνο. Γινόταν τέλεια. Μόνο που δεν έβαζε σταφίδες. Είναι το αγαπημένο μας φαγητό οικογενειακώς. Θα την δοκιμάσωμε σταφίδες.

Από

FRANCINE
FRANCINE @lina_2022
στις
,ΕΛΛΑΔΑ