Μπακαλιάρος με κουρκούτι που κάνει τη διαφορά
Μπακαλιάρος με κουρκούτι που κάνει τη χρυσή διαφορά όχι μόνο στην εμφάνιση αλλά και στη νοστιμιά που δίνουν απλά υλικά αρμονικά δεμένα μεταξύ τους!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα είναι το ιδανικό για το καλό ψήσιμο του μπακαλιάρου μέσα και έξω.Γυρνάω τα κομμάτια του μπακαλιάρου μόνο όταν έχουν κάνει πέτσα χρυσή από τη μια μεριά για να ψηθούν ομοιόμορφα και από την άλλη.
Υλικά
-
1 φύλλο μπακαλιάρου (παστού με το κόκαλο), κομμένο σε μερίδες και ξαρμυρισμένο για 48 ώρες σε λεκάνη με νερό, προσοχή τα χονδρά κομμάτια ίσως χρειαστούν παραπάνω χρόνο ξαρμυρίσματος
-
Μπόλικο καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
-
Για το κουρκούτι
-
300 γρ αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσης
-
1 κουτάκι μπύρα 330 ml
-
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
-
1 ποτηράκι του κρασιού νερό (περίπου)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι και την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε.
-
2
Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και αδειάζουμε το κουτάκι με την μπύρα.
-
3
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας.
-
4
Αραιώνουμε σιγά σιγά με το νερό το μίγμα μας να μην είναι πολύ σφιχτό μα ούτε και πολύ αραιό (μια μέση κατάσταση δηλαδή) και το αφήνουμε να σταθεί για λίγο.
-
5
Βουτάω καλά το κάθε κομμάτι του μπακαλιάρου στο κουρκούτι και κατόπιν το ρίχνω στο (βαθύ) τηγάνι ή κατσαρόλα με το καυτό λάδι μέχρι να χρυσίσει.
-
6
Επαναλαμβάνω το ίδιο μέχρι το τελευταίο κομμάτι.
-
7
Βάζω το μπακαλιάρο μου σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν τα λάδια. Καλή όρεξη !!!
Σχόλια