Μπακαλιάρος με κρεμμύδι και σάλτσα
Πολύ γρήγορη συνταγή, νηστίσιμη, με λίγα λιπαρά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνοδέψτε το με ρύζι ή πουρέ! Μπορείτε αντι για ντομάτες να χρησιμοποιήσετε έτοιμη τριμμένη ντομάτα. Καλή όρεξη!!
Υλικά
-
4 φιλέτα μπακαλιάρου κατεψυγμένα ή ξαλμυρισμένα.
-
1-2 κρεμμύδια ανάλογα με το μέγεθος και τα γούστα σας (!)
-
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
-
2 ώριμες ντομάτες
-
2 κ.γλ πελτέ ντομάτας
-
λίγη ρίγανη
-
αλάτι, πιπέρι
-
λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφού ξεπαγώσετε τα φιλέτα, τα αλατίζετε και τα αφήνετε να βγάλουν τα υγρά τους.
-
2
Εν τω μεταξύ τριβετε τις ντομάτες στο τρίφτη, ψιλοκόβετε το σκόρδοκαι κόβετε τα κρεμμύδια σε ροδέλες.
-
3
Βάζετε ελαιόλαδο στο τηγάνι και ρίχνετε πρώτα τα κρεμμύδια. Τα αφήνετε να τσιγαριστούν σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά περίπου.
-
4
Έπειτα ρίχνετε το σκόρδο, την ντομάτα και τον πελτέ και τα αφήνετε μέχρι να αρχίσουν να σιγοβράζουν. Τα αφήνετε να βράσουν για 5 λεπτά περίπου και σε αυτό το στάδιο προσθέτετε τα φιλέτα.
-
5
Αφήνετε μέχρι να χαθούν τα πολλά υγρά απο τη ντομάτα και να ψηθούν τα φιλέτα. Δοκιμάστε μήπως χρειάζετε αλάτι. Τελος,
-
6
Σερβίρετε πασπαλίζοντας τη ρίγανη και το πιπέρι πάνω στο ψάρι.
Σχόλια (7)