κύρια φωτογραφία συνταγής Μπακαλιάρος με κρεμμύδι και σάλτσα
efouliw
efouliw @cook_8451057

Πολύ γρήγορη συνταγή, νηστίσιμη, με λίγα λιπαρά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνοδέψτε το με ρύζι ή πουρέ! Μπορείτε αντι για ντομάτες να χρησιμοποιήσετε έτοιμη τριμμένη ντομάτα. Καλή όρεξη!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2 άτομα
  1. 4 φιλέτα μπακαλιάρου κατεψυγμένα ή ξαλμυρισμένα.
  2. 1-2 κρεμμύδια ανάλογα με το μέγεθος και τα γούστα σας (!)
  3. 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
  4. 2 ώριμες ντομάτες
  5. 2 κ.γλ πελτέ ντομάτας
  6. λίγη ρίγανη
  7. αλάτι, πιπέρι
  8. λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αφού ξεπαγώσετε τα φιλέτα, τα αλατίζετε και τα αφήνετε να βγάλουν τα υγρά τους.

  2. 2

    Εν τω μεταξύ τριβετε τις ντομάτες στο τρίφτη, ψιλοκόβετε το σκόρδοκαι κόβετε τα κρεμμύδια σε ροδέλες.

  3. 3

    Βάζετε ελαιόλαδο στο τηγάνι και ρίχνετε πρώτα τα κρεμμύδια. Τα αφήνετε να τσιγαριστούν σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά περίπου.

  4. 4

    Έπειτα ρίχνετε το σκόρδο, την ντομάτα και τον πελτέ και τα αφήνετε μέχρι να αρχίσουν να σιγοβράζουν. Τα αφήνετε να βράσουν για 5 λεπτά περίπου και σε αυτό το στάδιο προσθέτετε τα φιλέτα.

  5. 5

    Αφήνετε μέχρι να χαθούν τα πολλά υγρά απο τη ντομάτα και να ψηθούν τα φιλέτα. Δοκιμάστε μήπως χρειάζετε αλάτι. Τελος,

  6. 6

    Σερβίρετε πασπαλίζοντας τη ρίγανη και το πιπέρι πάνω στο ψάρι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

maggie123
maggie123 @cook_8473950
γεια σου , ειμαι νεα στον χωρο και εχω ενα θεματακι με τον κατεψυγμενο μπακαλιαρο , ενω τον εχω μαγειρεψει εχει μια γευση λες και... τρωω αμμωνια και παλι δεν ξερω αν το εκφραζω σωστα κατι που μου επενθυμιζει οτι ειναι κατεψυγμενο ...καμια συμβουλη...?

Από

efouliw
efouliw @cook_8451057
στις