κύρια φωτογραφία συνταγής Μπακαλιάρος με ρεβύθια

Μπακαλιάρος με ρεβύθια

25 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
lambroukos
lambroukos @cook_8450616
Ηράκλειο Κρήτης

Πρόκειται για μία τοπική παραδοσιακή συνταγή που την κάνουν στο πανηγύρι του Αγίου Ελευθερίου (15 Δεκεμβρίου) στο Ρέθυμνο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από το Ψαρότοπό μου. (psarotopos.blogspot.com)

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 800 γραμ. μπακαλιάρο
  2. 1/2 κιλό ρεβύθια
  3. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  4. 1/2 ποτήρι λάδι
  5. 1/2 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
  6. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα ρεβύθια μαζί με τον μπακαλιάρο σε μια λεκάνη με νερό για να τα λευκάνουμε. Αλλάζουμε το νερό 2-3 φορές.

  2. 2

    Την επομένη τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι, προσθέτουμε τα ρεβθια και νερό όσο ακριβώς χρειάζεται να τα σκεπάσει και τα βράζουμε για μισή ώρα.

  3. 3

    Στη συνέχεια ρίχνουμε και τις ντομάτες και τα βράζουμε άλλη μισή ώρα.

  4. 4

    Όταν είναι σχεδόν ψημένα τα ρεβίθια ρίχνουμε στο τσικάλι και τον μπακαλιάρο καθώς και λίγο πιπέρι.

  5. 5

    Μπορούμε αντί για ντομάτα να προσθέσουμε στο φαγητό λίγο αλευρολέμονο λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

lambroukos
lambroukos @cook_8450616
στις
Ηράκλειο Κρήτης