Μπακαλιάρος με ρεβύθια
Πρόκειται για μία τοπική παραδοσιακή συνταγή που την κάνουν στο πανηγύρι του Αγίου Ελευθερίου (15 Δεκεμβρίου) στο Ρέθυμνο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από το Ψαρότοπό μου. (psarotopos.blogspot.com)
Υλικά
-
800 γραμ. μπακαλιάρο
-
1/2 κιλό ρεβύθια
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1/2 ποτήρι λάδι
-
1/2 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα ρεβύθια μαζί με τον μπακαλιάρο σε μια λεκάνη με νερό για να τα λευκάνουμε. Αλλάζουμε το νερό 2-3 φορές.
-
2
Την επομένη τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι, προσθέτουμε τα ρεβθια και νερό όσο ακριβώς χρειάζεται να τα σκεπάσει και τα βράζουμε για μισή ώρα.
-
3
Στη συνέχεια ρίχνουμε και τις ντομάτες και τα βράζουμε άλλη μισή ώρα.
-
4
Όταν είναι σχεδόν ψημένα τα ρεβίθια ρίχνουμε στο τσικάλι και τον μπακαλιάρο καθώς και λίγο πιπέρι.
-
5
Μπορούμε αντί για ντομάτα να προσθέσουμε στο φαγητό λίγο αλευρολέμονο λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια