Μπακαλιάρος τηγανιτός

Bαθμολογία: 4.8462
       
 
13 ψήφοι
NTINA, 22.03.08

Περιγραφή

Απλή, κλασική, διαχρονική. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΣΦΑΚΙΑΝΟ

Μπακαλιάρος τηγανιτός
photo: xaroula

Τι χρειαζόμαστε:

  • Μπακαλιάρος
  • χυλός για τηγάνισμα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Θαλασσινά
Μέθοδος: Τηγανιού
Κουζίνα: Ελληνική
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 17 ώ (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 45' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Μουσκεύετε το μπακαλιάρο επι 24 ωρες, ενω αλλάζετε το νερό τακτικά. Φροντίζετε να βάλετε μια σχαριτσα να μην ακουμπάει στο πάτο του σκεύους.
  2. Μετα παίρνετε τα κομμάτια τα βάζετε σε νερό που βράζει για ενα λεπτό, τον αφήνετε να κρυώσει σκεπασμένος. Αυτο το κανουμε για να αφαιρέσουμε το δέρμα του και να είναι πιο καλοψημενη η σάρκα του.
  3. Φτιάχνουμε χυλό στα κουτουρού αλεύρι, μπύρα, μπαικιν. Η ρευστότητα του θα ειναι μέτρια.
  4. Βυθιζετε τα κομμάτια στο χυλό και τηγανίζετε σε καυτό λάδι

Λίγα μυστικά ακόμα

Κάποιοι το χυλό τον κάνουν με αυγό και γάλα. Εγω δεν το κάνω με τα ψάρια. Εαν θέλετε κροκέτες γίνονται με τον ιδιο τρόπο, αρκει να τον μαδήσετε απο τα κοκκαλα και να πιανετε κουταλιες απο το χυλο. Μην βαλετε αλατι καλου κακου στο χυλο

Σχετικές συνταγές

    16 Όλα

    #
    Σχόλιο από Σφακιανός, 24-3-08  
    Ντινάκι, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩΩΩ,
    #
    Σχόλιο από NTINA, 24-3-08  
    Οταν την φτιαξεις ,παρακαλω ,ραντεβου εδω .
    #
    Σχόλιο από Φιλιω, 27-3-08  
    Πολύ απλή. Έτσι την κάνω κι εγώ.
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 9-2-09  
    Αν θέλετε,σας προτείνω τον παρακάτω χυλό για 800 γρ. μπακαλιάρο :1 ποτήρι αλεύρι, 1 ποτήρι νερό, 1 αυγό ,λίγο αλάτι.
    #
    Σχόλιο από xaroula, 15-2-10  
    #
    Σχόλιο από στελλακοστας, 27-2-10  
    εγω για το κουρκουτη χτυπαω 1 αυγο καλα, ριχνω μετα αλευρι για ολες τις χρησεις και σιγα σιγα προσθετω 1 σοδα η μπυρα και ενα κουταλι σουπας μπεικιν και τα χτυπω ολα μαζι ωσπου να γινειχειλος αρεος και το βαζω στο ψυγειο για μια ωρα
    #
    Σχόλιο από Wendy, 18-4-11  
    Διαχρονική αξία!
    #
    Σχόλιο από GENOVEFA75, 24-9-11  
    Φανταστικό!Μπράβο σου!
    #
    Σχόλιο από july88, 26-3-12  
    Κλασική και αγαπημένη γεύση
    #
    Σχόλιο από dcroula, 27-3-12  
    Μας το έφτιαξε η μαμά, για την 25η Μαρτίου.
    Πολύ νόστιμος έγινε.
    #
    Σχόλιο από thomaei, 27-3-12  
    τελεια και αγαπημενη γευση!!!
    #
    Σχόλιο από ΛΕΝΑ ΚΟΝΤ., 24-3-13  
    Όντως με ένα λεπτό ζεμάτιζμα του μπακαλιάρου αφαιρείται πανεύκολα η πέτσα του, χρήσιμη οδηγία! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ!
    Απλή κλασική διαδικασία τηγανίσματος μπακαλιάρου!
    #
    Σχόλιο από tasa.x, 30-4-13  
    Ωραία συνταγή,την ευχαριστηθήκαμε !!!
    #
    Σχόλιο από LAKIS1969, 7-11-13  
    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 15-1-14  
    Κλασική και αγαπημένη συνταγή!
    Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από αποστολια, 25-3-14  
    πολυ νοστιμος!!!!!

    16 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Σφακιανός, 24-3-08  
    Ντινάκι, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩΩΩ,
    #
    Σχόλιο από NTINA, 24-3-08  
    Οταν την φτιαξεις ,παρακαλω ,ραντεβου εδω .
    #
    Σχόλιο από Φιλιω, 27-3-08  
    Πολύ απλή. Έτσι την κάνω κι εγώ.
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 9-2-09  
    Αν θέλετε,σας προτείνω τον παρακάτω χυλό για 800 γρ. μπακαλιάρο :1 ποτήρι αλεύρι, 1 ποτήρι νερό, 1 αυγό ,λίγο αλάτι.
    #
    Σχόλιο από xaroula, 15-2-10  
    #
    Σχόλιο από στελλακοστας, 27-2-10  
    εγω για το κουρκουτη χτυπαω 1 αυγο καλα, ριχνω μετα αλευρι για ολες τις χρησεις και σιγα σιγα προσθετω 1 σοδα η μπυρα και ενα κουταλι σουπας μπεικιν και τα χτυπω ολα μαζι ωσπου να γινειχειλος αρεος και το βαζω στο ψυγειο για μια ωρα
    #
    Σχόλιο από Wendy, 18-4-11  
    Διαχρονική αξία!
    #
    Σχόλιο από GENOVEFA75, 24-9-11  
    Φανταστικό!Μπράβο σου!
    #
    Σχόλιο από july88, 26-3-12  
    Κλασική και αγαπημένη γεύση
    #
    Σχόλιο από dcroula, 27-3-12  
    Μας το έφτιαξε η μαμά, για την 25η Μαρτίου.
    Πολύ νόστιμος έγινε.
    #
    Σχόλιο από thomaei, 27-3-12  
    τελεια και αγαπημενη γευση!!!
    #
    Σχόλιο από ΛΕΝΑ ΚΟΝΤ., 24-3-13  
    Όντως με ένα λεπτό ζεμάτιζμα του μπακαλιάρου αφαιρείται πανεύκολα η πέτσα του, χρήσιμη οδηγία! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ!
    Απλή κλασική διαδικασία τηγανίσματος μπακαλιάρου!
    #
    Σχόλιο από tasa.x, 30-4-13  
    Ωραία συνταγή,την ευχαριστηθήκαμε !!!
    #
    Σχόλιο από LAKIS1969, 7-11-13  
    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 15-1-14  
    Κλασική και αγαπημένη συνταγή!
    Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από αποστολια, 25-3-14  
    πολυ νοστιμος!!!!!

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα μυστικά του τηγανιού
    Το τηγάνισμα μπορεί να φαίνεται απλή δουλειά, ...
    Ψάρια: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε πλέον σχεδόν όλα τα ψάρια καθ'...
    Ο εθνικός μας μπακαλιάρος!
    H κατανάλωση του βακαλάου στην Ελλάδα έχει επετ...
    Πως θα ξεχωρίσουμε το φρέσκο ψάρι
    Απο την ουρά ή από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι...
    Πως καταψύχουμε ψάρια
    Ψαρέψαμε φρέσκα ψαράκια αλλά δεν θα τα φάμε αμέσω...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 100 αγαπημένων συνταγών, του/της fotinistgt
    ψαρια και θαλασσινα
    Ένα βιβλίο 96 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    διάφορα
    Ένα βιβλίο 110 αγαπημένων συνταγών, του/της murto
    ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ  -ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΑ
    Ένα βιβλίο 113 αγαπημένων συνταγών, του/της thomaei
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 39 αγαπημένων συνταγών, του/της nataliana