Μπακλαβαδάκια σοκολατένια

Bαθμολογία: 5
       
 
6 ψήφοι
ΚΕΡΑΣΑΚΙ, 05.01.09
Μπακλαβαδάκια σοκολατένια
photo: Ζουζουνελ

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 2 πλάκες κουβερτούρα
  • 250 γραμ. βούτυρο
  • 1 πακέτο μαργαρίνη
  • 2,5 μεγάλα ποτήρια ζάχαρη
  • 2 μεγάλα ποτήρια νερό
  • λίγο λεμόνι
  • 1 μπολ τριμμένα καρύδια
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Σιροπιαστά γλυκά
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Τρίβουμε τη μια από τις πλάκες κουβερτούρας και την ανακατεύουμε με τα καρύδια.
  2. Στη συνέχεια, λιώνουμε το βούτυρο και τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι.
  3. Παίρνουμε ένα-ένα τα φύλλα κρούστας, τα αλείφουμε με το βούτυρο και τα διπλώνουμε φτιάχνοντας μια μακρόστενη λωρίδα.
  4. Βουτυρώνουμε ξανά και βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση στην κάτω άκρη της. Τυλίγουμε, σε τριγωνικό σχήμα.
  5. Τοποθετούμε τα τριγωνάκια σε βουτυρωμένο ταψί τα αλείφουμε με βούτυρο και ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου, στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  6. Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι.
  7. Βράζουμε τη ζάχαρη στο νερό και βάζουμε λίγο λεμόνι. Το σιρόπι είναι έτοιμο μόλις δέσει και δεν τρέχει στο κουτάλι μας.
  8. Περιχύνουμε τα μπακλαβαδάκια με το σιρόπι και τα αφήνουμε να τραβήξουν, για 1/2 ώρα.
  9. Σε μπεν μαρί, λιώνουμε και τη δεύτερη κουβερτούρα. Σερβίρουμε τα μπακλαβαδάκια και όσα θέλουμε τα περιχύνουμε με σοκολάτα και άλλα τόσα τα βουτάμε στη σοκολάτα.
Καλή όρεξη!

Σχετικές συνταγές

Μπακλαβαδάκια Μπακλαβαδάκια
4.9
       
       
(10)
Μπακλαβάς ρολό Μπακλαβάς ρολό
4.5
       
       
(2)
Μπακλαβάς 2 Μπακλαβάς 2
4.8
       
       
(5)
Σαραγλάκια τραγανά Σαραγλάκια τραγανά
4.6
       
       
(5)

    19 Όλα

    #
    Σχόλιο από mama, 9-1-09  
    Έχω δοκιμάσει από αυτά.. Είναι σκέτη κόλαση..Μπράβο που ανέβασες την συνταγή.. σε ευχαριστώ!!!
    #
    Σχόλιο από ΚΕΡΑΣΑΚΙ, 9-1-09  
    Πραγματικά είναι κόλαση!Εγώ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια
    #
    Σχόλιο από thaliakat, 10-1-09  
    #
    Σχόλιο από glykoula, 28-7-09  
    Καλημερα ενδοιφερουσα συνταγη. Αλλα δεν καταλαβα κατι. Λες βουτηρωνουμε το φυλλο
    και το διπλώνουμε φτιάχνοντας μια μακρόστενη λωρίδα, και μετα λες βουτυρώνουμε ξανά και βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση στην κάτω άκρη της. Τυλίγουμε, σε τριγωνικό σχήμα. Αφου ειναι μακροστενη λωριδα πως θα βαλουμε στην ακρη σοκολατα κ θα τυλιξουμε τριγωνικα την μακροστενη λωριδα; Οπως φαινετε κ απο την φωτο μαλλον πρεπει να βουτηρωσουμε το καθε φυλλο να το δυπλωσουμε στην μεση, να βαλουμε γεμιση στο μισο φυλλο(για να μην ξεχυλησει) και να τα τυλιξουμε σε ροδελα(οπως στην φωτο) και μετα να ριξουμε την δευτερη δοση σοκ/τας. Αν μπορεις διευκρηνησε μου πως το εννοεις στην εκτελεση σου.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 28-7-09  
    glykoula αν δεις η φωτογραφία είναι από άλλο άτομο από αυτό που πρόσθεσε τη συνταγή. Στη συνταγή λέει να φτιάξεις τριγωνικά τα μπακλαβαδάκια, το οποίο γίνεται από μακρόστενη λωρίδα (σαν τα τυροπιτάκια). Προφανώς η Ζουζουνέλ που τα έφτιαξε, τα εκανε ρολάκια.
    #
    Σχόλιο από glykoula, 28-7-09  
    Ευχαριστω sitronella, απλα ηθελα να ρωτησω αν τα κανω οπως την zouzounel, καθε φυλλο ειναι κ ενα ρολακι;
    #
    Σχόλιο από Πρασινομάτα, 30-7-09  
    Η glykoyla έχει δίκιο . Κι εμένα κάπου με μπερδεύει η συνταγή . Δεν είναι διευκρινιστική .Κ¨ανουμε μακρόστενη λωρίδα όλο το φύλο και βάζουμε μια κουταλιά του γλυκού μόνο γέμιση ; Και μετά τρίγωνο; Δε γίνεται πολύ χονδρό ; Και όταν λέει τα σερβίρουμε και τα περιχύνουμε με τη σοκολάτα , εννοεί ότι μόνο τότε κάνουμε αυτή τη δουλειά ; Δηλαδή όταν πρόκειται να τα σερβίρουμε ;
    Κερασάκι , διευκρίνισε σε παρακαλώ .
    #
    Σχόλιο από glykoula, 12-8-09  
    Μια ερωτηση γιατι εχω μπερδευτει. Πια η διαφορα μεταξυ βουτυρου και μαργαρινης;
    Αν μπορει καποιος ας μου διευκρηνησει μια μαρκα απο το καθενα.
    #
    Σχόλιο από ΚΑΤΕΡΙΝΑ37, 2-2-10  
    Καλησπέρα. Όταν λες το σιρόπι να μην τρέχει τι εννοεςί;
    #
    Σχόλιο από Αντιγόνη, 2-2-10  
    Παίρνω την πρωτοβουλία να απαντήσω σε κάποιες ερωτήσεις. Αν κάνω κάπου λάθος, παρακαλώ διορθώστε με.
    Πρασινομάτα: Αφού σιροπιαστούν τα τρίγωνα, ή τα ρολάκια, μπορείς είτε να τα περιχύσεις από πάνω με λιωμένη σοκολάτα, είτε να βουτήξεις μία άκρη τους μέσα στη σοκολάτα και να τα αφήσεις να σταθεροποιηθεί. Προφανώς και δεν τα περιχύνουμε την στιγμή που τα σερβίρουμε, εκτός αν θέλεις εσύ να το κάνεις έτσι!
    glykoula: το βούτυρο είναι ζωικό προιόν, η μαργαρίνη φυτικό. Και τα δύο θα τα βρεις στο super market. Δεν μπορώ να σου προτείνω μάρκες, αλλά υπάρχουν πασίγνωστες και απο τα δύο. Για την μαργαρίνη υπάρχει το Β...μ, για βούτυρο το L....k. Προφανώς χρησιμοποιεί και τα δύο, αφενός για να κάνει οικονομία στην χοληστερίνη (το ζωικό βούτυρο έχει περισσότερη από την φυτική μαργαρίνη) και αφετέρου για να εξασφαλίσει ότι θα μυρίζουν βούτυρο (μόνο μαργαρίνη δεν θα έχει εξίσου ωραίο άρωμα).
    ΚΑΤΕΡΙΝΑ37: Το σιρόπι του μπακλαβά πρέπει να βράσει αρκετά λεπτά (όχι 2-3 μόνο), ώστε να γίνει πυκνό, σαν το σιρόπι που έχουν τα γλυκά του κουταλιού.
    #
    Σχόλιο από ΚΑΤΕΡΙΝΑ37, 3-2-10  
    Καλημέρα και πάλι. Το έβρασα αρκετά αλλά μετά από ώρα, αφού το έριξα στα μπακλαβαδάκια, "πετρωσε" εξωτερικά και άσπρισε... Αυτό γιατί; Επίσης, στα 40 λεπτά ψησίματος που λέει η συνταγή μου σκλήρυναν πολύ. Τι να κάνω; Να τα πετάξω; Απογοητευτηκα...
    #
    Σχόλιο από Αντιγόνη, 3-2-10  
    Μάλλον το έβρασες πολύ και ζαχάρωσε..Έβαλες το λεμόνι? Συνήθως βοηθάει να μην ζαχαρώσει το σιρόπι, αν όμως το έβρασες πολύ, τότε το λεμόνι δεν κάνει τίποτα. Γενικά το πρόβλημα σε αυτή και σε άλλες συνταγές είναι ότι οι οδηγίες δεν είναι αναλυτικές. Ειδικά σε συνταγές που περιλαμβάνουν σιρόπιασμα, είναι κρίσιμης σημασίας τα λεπτά βρασμού, γιατί αυτό είναι που κάνει τη διαφορά. Το ότι σου σκλήρυναν δεν θα ήταν πρόβλημα αν σου είχε πετύχει το σιρόπι. Υποτίθεται ότι πρέπει να στεγνώσει τελείως ο μπακλαβάς ώστε να απορροφήσει το σιρόπι και να μαλακώσει.Αν τα κάλυπτες με σοκολάτα? Δυστυχώς δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι που να μπορείς να κάνεις τώρα. Μήπως κάποιος άλλος έχει καμιά ιδέα?
    #
    Σχόλιο από ΚΑΤΕΡΙΝΑ37, 3-2-10  
    Καλημέρα και πάλι. Το περιεργο ειναι ξερεις ποιο; ότι ενώ εξωτερικά σκλήρυναν πολύ, αν καταφερεις και τα δαγκωσεις (το δοκιμασα και εγώ και ο σύζυγος) είναι σαν να έχουν εγκλωβίσει εσωτερικά το σιρόπι που τράβηξαν και είναι πολύ νόστιμα. Αλλά δεν τρώγονται εύκολα καιφυσικά ούτε παρουσιάζονται έτσι. Πάντως αυτό που είπες το έχω αντιμετωπίσει με αρκετές απο τις συνταγές εδώ. Δεν αναφέρουν λεπτομέρειες πολλές και για κάποιον (όπως εγώ) που τώρα ξεκινάει να πειραματίζεται στην κουζίνα συχνά υπάρχουν αποτυχίες. Πάντως και σε άλλη συνταγή που διάβασα χρόνος ψησίματος έλεγε 20 και όχι 40 λεπτά. Τελικά πόσος είναι ο χρόνος ψησίματος βρε παιδιά; Και επίσης, πόσος χρόνος χρειάζεται βράσιμο το σιρόπι; Αν το αφήσεις τόσο ώστε να γίνει πολύ πυκνό εξατμίζεται το νερό καταρχήν και φυσικά όπως διαπίστωσα ζαχαρώνει.
    #
    Σχόλιο από ΚΑΤΕΡΙΝΑ37, 8-2-10  
    Καλημέρα... 5 πηρουνάκια για το φανταστικό γευστικό αποτέλεσμα.... Ακόμα και η μαμά μου που δεν συμπαθεί ιδιαίτερα τον μπακλαβά, ξετρελάθηκε με τα μπακλαβαδάκια.
    #
    Σχόλιο από Ifigeneioula, 16-9-10  
    Γεια σου κερασακι μια ερωτηση οταν λες ενα μπολ καρυδια πανω κατω τι ποσοτητα εννοεις?300γρ?
    #
    Σχόλιο από sam, 30-12-10  
    Εξαιρετικό αποτέλεσμα,απλά να προσθέσω ,η ποσότητα του καρυδιού που είναι αδιευκρίνιστη,χρειάστηκα γύρω στα 300 γραμμάρια
    #
    Σχόλιο από kokotsena, 2-3-11  
    ta mpaklavadakia prepei na krywsoyn kai meta na rixoyme to zesto siropi;kai to fyllo kroystas den einai arketa megalo gia ena trigwno;
    #
    Σχόλιο από krakatoa, 30-10-11  
    #
    Σχόλιο από evi rokana, 1-2-12  

    14 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από mama, 9-1-09  
    Έχω δοκιμάσει από αυτά.. Είναι σκέτη κόλαση..Μπράβο που ανέβασες την συνταγή.. σε ευχαριστώ!!!
    #
    Σχόλιο από ΚΕΡΑΣΑΚΙ, 9-1-09  
    Πραγματικά είναι κόλαση!Εγώ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια
    #
    Σχόλιο από thaliakat, 10-1-09  
    #
    Σχόλιο από glykoula, 28-7-09  
    Καλημερα ενδοιφερουσα συνταγη. Αλλα δεν καταλαβα κατι. Λες βουτηρωνουμε το φυλλο
    και το διπλώνουμε φτιάχνοντας μια μακρόστενη λωρίδα, και μετα λες βουτυρώνουμε ξανά και βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση στην κάτω άκρη της. Τυλίγουμε, σε τριγωνικό σχήμα. Αφου ειναι μακροστενη λωριδα πως θα βαλουμε στην ακρη σοκολατα κ θα τυλιξουμε τριγωνικα την μακροστενη λωριδα; Οπως φαινετε κ απο την φωτο μαλλον πρεπει να βουτηρωσουμε το καθε φυλλο να το δυπλωσουμε στην μεση, να βαλουμε γεμιση στο μισο φυλλο(για να μην ξεχυλησει) και να τα τυλιξουμε σε ροδελα(οπως στην φωτο) και μετα να ριξουμε την δευτερη δοση σοκ/τας. Αν μπορεις διευκρηνησε μου πως το εννοεις στην εκτελεση σου.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 28-7-09  
    glykoula αν δεις η φωτογραφία είναι από άλλο άτομο από αυτό που πρόσθεσε τη συνταγή. Στη συνταγή λέει να φτιάξεις τριγωνικά τα μπακλαβαδάκια, το οποίο γίνεται από μακρόστενη λωρίδα (σαν τα τυροπιτάκια). Προφανώς η Ζουζουνέλ που τα έφτιαξε, τα εκανε ρολάκια.
    #
    Σχόλιο από glykoula, 28-7-09  
    Ευχαριστω sitronella, απλα ηθελα να ρωτησω αν τα κανω οπως την zouzounel, καθε φυλλο ειναι κ ενα ρολακι;
    #
    Σχόλιο από Πρασινομάτα, 30-7-09  
    Η glykoyla έχει δίκιο . Κι εμένα κάπου με μπερδεύει η συνταγή . Δεν είναι διευκρινιστική .Κ¨ανουμε μακρόστενη λωρίδα όλο το φύλο και βάζουμε μια κουταλιά του γλυκού μόνο γέμιση ; Και μετά τρίγωνο; Δε γίνεται πολύ χονδρό ; Και όταν λέει τα σερβίρουμε και τα περιχύνουμε με τη σοκολάτα , εννοεί ότι μόνο τότε κάνουμε αυτή τη δουλειά ; Δηλαδή όταν πρόκειται να τα σερβίρουμε ;
    Κερασάκι , διευκρίνισε σε παρακαλώ .
    #
    Σχόλιο από ΚΑΤΕΡΙΝΑ37, 3-2-10  
    Καλημέρα και πάλι. Το έβρασα αρκετά αλλά μετά από ώρα, αφού το έριξα στα μπακλαβαδάκια, "πετρωσε" εξωτερικά και άσπρισε... Αυτό γιατί; Επίσης, στα 40 λεπτά ψησίματος που λέει η συνταγή μου σκλήρυναν πολύ. Τι να κάνω; Να τα πετάξω; Απογοητευτηκα...
    #
    Σχόλιο από Αντιγόνη, 3-2-10  
    Μάλλον το έβρασες πολύ και ζαχάρωσε..Έβαλες το λεμόνι? Συνήθως βοηθάει να μην ζαχαρώσει το σιρόπι, αν όμως το έβρασες πολύ, τότε το λεμόνι δεν κάνει τίποτα. Γενικά το πρόβλημα σε αυτή και σε άλλες συνταγές είναι ότι οι οδηγίες δεν είναι αναλυτικές. Ειδικά σε συνταγές που περιλαμβάνουν σιρόπιασμα, είναι κρίσιμης σημασίας τα λεπτά βρασμού, γιατί αυτό είναι που κάνει τη διαφορά. Το ότι σου σκλήρυναν δεν θα ήταν πρόβλημα αν σου είχε πετύχει το σιρόπι. Υποτίθεται ότι πρέπει να στεγνώσει τελείως ο μπακλαβάς ώστε να απορροφήσει το σιρόπι και να μαλακώσει.Αν τα κάλυπτες με σοκολάτα? Δυστυχώς δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι που να μπορείς να κάνεις τώρα. Μήπως κάποιος άλλος έχει καμιά ιδέα?
    #
    Σχόλιο από ΚΑΤΕΡΙΝΑ37, 3-2-10  
    Καλημέρα και πάλι. Το περιεργο ειναι ξερεις ποιο; ότι ενώ εξωτερικά σκλήρυναν πολύ, αν καταφερεις και τα δαγκωσεις (το δοκιμασα και εγώ και ο σύζυγος) είναι σαν να έχουν εγκλωβίσει εσωτερικά το σιρόπι που τράβηξαν και είναι πολύ νόστιμα. Αλλά δεν τρώγονται εύκολα καιφυσικά ούτε παρουσιάζονται έτσι. Πάντως αυτό που είπες το έχω αντιμετωπίσει με αρκετές απο τις συνταγές εδώ. Δεν αναφέρουν λεπτομέρειες πολλές και για κάποιον (όπως εγώ) που τώρα ξεκινάει να πειραματίζεται στην κουζίνα συχνά υπάρχουν αποτυχίες. Πάντως και σε άλλη συνταγή που διάβασα χρόνος ψησίματος έλεγε 20 και όχι 40 λεπτά. Τελικά πόσος είναι ο χρόνος ψησίματος βρε παιδιά; Και επίσης, πόσος χρόνος χρειάζεται βράσιμο το σιρόπι; Αν το αφήσεις τόσο ώστε να γίνει πολύ πυκνό εξατμίζεται το νερό καταρχήν και φυσικά όπως διαπίστωσα ζαχαρώνει.
    #
    Σχόλιο από ΚΑΤΕΡΙΝΑ37, 8-2-10  
    Καλημέρα... 5 πηρουνάκια για το φανταστικό γευστικό αποτέλεσμα.... Ακόμα και η μαμά μου που δεν συμπαθεί ιδιαίτερα τον μπακλαβά, ξετρελάθηκε με τα μπακλαβαδάκια.
    #
    Σχόλιο από sam, 30-12-10  
    Εξαιρετικό αποτέλεσμα,απλά να προσθέσω ,η ποσότητα του καρυδιού που είναι αδιευκρίνιστη,χρειάστηκα γύρω στα 300 γραμμάρια
    #
    Σχόλιο από krakatoa, 30-10-11  
    #
    Σχόλιο από evi rokana, 1-2-12  

    5 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από glykoula, 12-8-09  
    Μια ερωτηση γιατι εχω μπερδευτει. Πια η διαφορα μεταξυ βουτυρου και μαργαρινης;
    Αν μπορει καποιος ας μου διευκρηνησει μια μαρκα απο το καθενα.
    #
    Σχόλιο από ΚΑΤΕΡΙΝΑ37, 2-2-10  
    Καλησπέρα. Όταν λες το σιρόπι να μην τρέχει τι εννοεςί;
    #
    Σχόλιο από Αντιγόνη, 2-2-10  
    Παίρνω την πρωτοβουλία να απαντήσω σε κάποιες ερωτήσεις. Αν κάνω κάπου λάθος, παρακαλώ διορθώστε με.
    Πρασινομάτα: Αφού σιροπιαστούν τα τρίγωνα, ή τα ρολάκια, μπορείς είτε να τα περιχύσεις από πάνω με λιωμένη σοκολάτα, είτε να βουτήξεις μία άκρη τους μέσα στη σοκολάτα και να τα αφήσεις να σταθεροποιηθεί. Προφανώς και δεν τα περιχύνουμε την στιγμή που τα σερβίρουμε, εκτός αν θέλεις εσύ να το κάνεις έτσι!
    glykoula: το βούτυρο είναι ζωικό προιόν, η μαργαρίνη φυτικό. Και τα δύο θα τα βρεις στο super market. Δεν μπορώ να σου προτείνω μάρκες, αλλά υπάρχουν πασίγνωστες και απο τα δύο. Για την μαργαρίνη υπάρχει το Β...μ, για βούτυρο το L....k. Προφανώς χρησιμοποιεί και τα δύο, αφενός για να κάνει οικονομία στην χοληστερίνη (το ζωικό βούτυρο έχει περισσότερη από την φυτική μαργαρίνη) και αφετέρου για να εξασφαλίσει ότι θα μυρίζουν βούτυρο (μόνο μαργαρίνη δεν θα έχει εξίσου ωραίο άρωμα).
    ΚΑΤΕΡΙΝΑ37: Το σιρόπι του μπακλαβά πρέπει να βράσει αρκετά λεπτά (όχι 2-3 μόνο), ώστε να γίνει πυκνό, σαν το σιρόπι που έχουν τα γλυκά του κουταλιού.
    #
    Σχόλιο από Ifigeneioula, 16-9-10  
    Γεια σου κερασακι μια ερωτηση οταν λες ενα μπολ καρυδια πανω κατω τι ποσοτητα εννοεις?300γρ?
    #
    Σχόλιο από kokotsena, 2-3-11  
    ta mpaklavadakia prepei na krywsoyn kai meta na rixoyme to zesto siropi;kai to fyllo kroystas den einai arketa megalo gia ena trigwno;

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΓΛΥΚΑ
    Ένα βιβλίο 81 αγαπημένων συνταγών, του/της VIVIΚΑ
    SYROPIASTA
    Ένα βιβλίο 35 αγαπημένων συνταγών, του/της mistik
    Γλυκά ταψιού
    Ένα βιβλίο 8 αγαπημένων συνταγών, του/της MAGEIRISSA
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 195 αγαπημένων συνταγών, του/της Ermioni
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 555 αγαπημένων συνταγών, του/της panmarkis