Μπακλαβαδάκια σοκολατένια
Υλικά
-
1 πακέτο φύλλο κρούστας
-
2 πλάκες κουβερτούρα
-
250 γραμ. βούτυρο
-
1 πακέτο μαργαρίνη
-
2,5 μεγάλα ποτήρια ζάχαρη
-
2 μεγάλα ποτήρια νερό
-
λίγο λεμόνι
-
1 μπολ τριμμένα καρύδια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τρίβουμε τη μια από τις πλάκες κουβερτούρας και την ανακατεύουμε με τα καρύδια.
-
2
Στη συνέχεια, λιώνουμε το βούτυρο και τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι.
-
3
Παίρνουμε ένα-ένα τα φύλλα κρούστας, τα αλείφουμε με το βούτυρο και τα διπλώνουμε φτιάχνοντας μια μακρόστενη λωρίδα.
-
4
Βουτυρώνουμε ξανά και βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση στην κάτω άκρη της. Τυλίγουμε, σε τριγωνικό σχήμα.
-
5
Τοποθετούμε τα τριγωνάκια σε βουτυρωμένο ταψί τα αλείφουμε με βούτυρο και ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου, στους 180 βαθμούς Κελσίου.
-
6
Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι.
-
7
Βράζουμε τη ζάχαρη στο νερό και βάζουμε λίγο λεμόνι. Το σιρόπι είναι έτοιμο μόλις δέσει και δεν τρέχει στο κουτάλι μας.
-
8
Περιχύνουμε τα μπακλαβαδάκια με το σιρόπι και τα αφήνουμε να τραβήξουν, για 1/2 ώρα.
-
9
Σε μπεν μαρί, λιώνουμε και τη δεύτερη κουβερτούρα. Σερβίρουμε τα μπακλαβαδάκια και όσα θέλουμε τα περιχύνουμε με σοκολάτα και άλλα τόσα τα βουτάμε στη σοκολάτα.
Σχόλια (14)