Μπακλαβαδάκια

Bαθμολογία: 4.9
       
 
10 ψήφοι
Phoebe, 08.02.11

Περιγραφή

Εύκολο να γίνουν και ακόμα πιο εύκολο να εξαφανιστούν!!!
Μπακλαβαδάκια

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1/2 ποτήρι βούτυρο ανάλατο και λιωμένο (για να αλείψουμε τα φύλλα)
Γέμιση
  • 2 ποτήρια αμύγδαλα χοντροαλεσμένα
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας ροδόνερο
Σιρόπι
  • 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά σούπας ροδόνερο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Σιροπιαστά γλυκά
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Ξηρούς καρπούς
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ετοιμάζουμε τη γέμιση βάζοντας σε μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύοντας ώστε να αναμειχθούν.
  2. Τοποθετούμε τα φύλλα κρούστας μπροστά μας, και αφού τα κόψουμε κάθετα στη μέση (θα χρησιμοποιήσουμε μόνο τα μισά), μετά τα κόβουμε οριζοντίως στα τρία.
  3. Παίρνουμε ένα-ένα φύλλο, το βουτυρώνουμε ελαφρά και βάζουμε γέμιση στην άκρη. Διπλώνουμε προς τα μέσα τις δύο πλευρές, και τυλίγουμε σε ρολάκι.
  4. Τοποθετούμε τα ρολάκια σε ταψί με λαδόκολλα, τα βουτυρώνουμε ελαφρά, και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC για 20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
  5. Σε μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού και αφήνουμε μέχρι να κοχλάσουν. Κατεβάζουμε αμέσως από τη φωτιά και προσθέτουμε το ροδόνερο.
  6. Όταν τα ρολάκια ψηθούν, τα ρίχνουμε λίγα-λίγα στο σιρόπι, τα αφήνουμε για 10 δευτερόλεπτα περίπου και τα βγάζουμε.

Σχετικές συνταγές

    35 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από tsoyrekaki, 14-2-11  
    Φοίβη είναι τέλεια και κρατσανιστα έτσι ακριβώς τα κάνω και εγώ πολύ νόστιμα ευχαριστούμε για την συνταγούλα :)
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 14-2-11  
    τελεια ειναι κι εγω ετσι τα φτιαχνω
    #
    Σχόλιο από golfo, 14-2-11  
    τελειααααααααααααααα!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 14-2-11  
    Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια :)
    #
    Σχόλιο από elinav, 15-2-11  
    Φαίνεται καταπληκτική συνταγή και μου θυμίζει κάποια υπέροχα μπακλαβαδάκια που αγοράζουμε όταν βρισκόμαστε στην Χίο. Φυσικά θα δοκιμαστούν άμεσα και γι'αυτό θα ήθελα να σε ρωτήσω αν όταν τα σιροπιάζεις φροντίζεις να είναι το σιρόπι κρύο και τα μπακλαβαδάκια ζεστά ή το αντίθετο. Επίσης αν κατάλαβα καλά χρησιμοποιείς μόνο τα μισά φύλλα (αφού τα χωρίσεις κάθετα). Αν διπλασιάζαμε τα υλικά της γέμισης και του σιροπιού και φτιάχναμε όλα τα φύλλα, βγαίνουν υπερβολικά πολλά κομμάτια;
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 15-2-11  
    elinav, το σιρόπι να είναι ζεστό και τα μπακλαβαδάκια κρύα. Μπορείς να διπλασιάσεις τα υλικά γιατί δεν βγαίνουν σε καμία περίπτωση υπερβολικά πολλά κομμάτια.
    #
    Σχόλιο από elinav, 15-2-11  
    Σ'ευχαριστώ για την βοήθεια. Θα τα κάνω πολύ σύντομα και θα επανέλθω με άφθονα πηρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από ddora, 15-2-11  
    αν αντί για 2 ποτήρια αμύγδαλα βάλουμε 1 αμύγδαλο 1 καρύδι ωραίο δεν θα είναι? (έχουμε οικογενειακώς ένα κάτι τι με τα καρύδια... :D ). Αν προσθέταμε και φυστίκι αιγίνης????
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 15-2-11  
    ddora, γιατί όχι; :)
    #
    Σχόλιο από ddora, 16-2-11  
    ook λοιπόν... θα το φτιάξω και θα έχεις τα πηρουνάκια σου !! :ο))
    #
    Σχόλιο από aneragda, 23-2-11  
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 23-2-11  
    aneragda σε ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από Αννούλα χοντρούλα, 26-2-11  
    θέλω να φτιάξω τα μπακλαβαδάκια το άλλο Σάββατο και γι'αυτό θέλω να ρωτήσω: αν αντί να τα βουτήξω στο σιρόπι για 10΄΄ ρίξω το ζεστό σιρόπι στα κρύα μπακλαβαδάκια μέσα στο ταψί, θα μαλακώσουν πολύ; μου αρέσουν πολύ σιροπιασμένα, γι'αυτό το σκέφτηκα... ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 27-2-11  
    Μια χαρά θα γίνουν Αννούλα μην ανησυχείς :)
    #
    Σχόλιο από Αννούλα χοντρούλα, 1-3-11  
    συγγνώμη, πάλι ερώτηση: πόση ώρα θέλει βράσιμο το σιρόπι; γίνεται ελαφρύ ή πηχτό, κάνοντας 'κόμπους'; αν αντί για βούτυρο βάλω λαδάκι; ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 1-3-11  
    Αννούλα, μόλις το σιρόπι κοχλάσει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Δεν γίνεται πηχτό αλλά ελαφρύ.

    Φυσικά και μπορείς να χρησιμοποιήσεις λαδάκι. Όμως, κατά τη γνώμη μου, ίσως δεν γίνουν τόσο νόστιμα γιατί όσο να ΄ναι, το βούτυρο προσθέτει νοστιμιά, ιδιαίτερα αν είναι καλής ποιότητας :)
    #
    Σχόλιο από Αννούλα χοντρούλα, 1-3-11  
    ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! ξέρω ότι το βούτυρο τα κάνει πιο νόστιμα αλλά η γιορτή των Αγ. Θεοδώρων πέφτει μέσα στη νηστεία!... ευχαριστώ και πάλι, όταν τα φτιάξω θα επανέλθω για πηρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από Nilaki, 5-3-11  
    Polu, polu, polu kala, petuximena kai paneukola! Evala mesa karudi kai amugdalo, kathws episis kai mia koutalia tis soupas galeta!!!
    Eginan afanta kai i parea enthousiastike! Euxaristoume polu!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 5-3-11  
    Nilaki, χαίρομαι πάρα πολύ που σας άρεσαν! Σε ευχαριστώ για τα πιρουνάκια :)
    #
    Σχόλιο από Nilaki, 6-3-11  
    xm... i deuteri dosi einai poluuuu konta!!! Apisteuta Phoebe!
    Mi distazete katholou na ta dokimasete! Paneukola, polu grigora kai to kuriotero: pentanostima! Ta sustinw anepifulakta!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    30 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από tsoyrekaki, 14-2-11  
    Φοίβη είναι τέλεια και κρατσανιστα έτσι ακριβώς τα κάνω και εγώ πολύ νόστιμα ευχαριστούμε για την συνταγούλα :)
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 14-2-11  
    τελεια ειναι κι εγω ετσι τα φτιαχνω
    #
    Σχόλιο από golfo, 14-2-11  
    τελειααααααααααααααα!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 14-2-11  
    Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια :)
    #
    Σχόλιο από elinav, 15-2-11  
    Φαίνεται καταπληκτική συνταγή και μου θυμίζει κάποια υπέροχα μπακλαβαδάκια που αγοράζουμε όταν βρισκόμαστε στην Χίο. Φυσικά θα δοκιμαστούν άμεσα και γι'αυτό θα ήθελα να σε ρωτήσω αν όταν τα σιροπιάζεις φροντίζεις να είναι το σιρόπι κρύο και τα μπακλαβαδάκια ζεστά ή το αντίθετο. Επίσης αν κατάλαβα καλά χρησιμοποιείς μόνο τα μισά φύλλα (αφού τα χωρίσεις κάθετα). Αν διπλασιάζαμε τα υλικά της γέμισης και του σιροπιού και φτιάχναμε όλα τα φύλλα, βγαίνουν υπερβολικά πολλά κομμάτια;
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 15-2-11  
    elinav, το σιρόπι να είναι ζεστό και τα μπακλαβαδάκια κρύα. Μπορείς να διπλασιάσεις τα υλικά γιατί δεν βγαίνουν σε καμία περίπτωση υπερβολικά πολλά κομμάτια.
    #
    Σχόλιο από elinav, 15-2-11  
    Σ'ευχαριστώ για την βοήθεια. Θα τα κάνω πολύ σύντομα και θα επανέλθω με άφθονα πηρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 15-2-11  
    ddora, γιατί όχι; :)
    #
    Σχόλιο από ddora, 16-2-11  
    ook λοιπόν... θα το φτιάξω και θα έχεις τα πηρουνάκια σου !! :ο))
    #
    Σχόλιο από aneragda, 23-2-11  
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 23-2-11  
    aneragda σε ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 27-2-11  
    Μια χαρά θα γίνουν Αννούλα μην ανησυχείς :)
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 1-3-11  
    Αννούλα, μόλις το σιρόπι κοχλάσει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Δεν γίνεται πηχτό αλλά ελαφρύ.

    Φυσικά και μπορείς να χρησιμοποιήσεις λαδάκι. Όμως, κατά τη γνώμη μου, ίσως δεν γίνουν τόσο νόστιμα γιατί όσο να ΄ναι, το βούτυρο προσθέτει νοστιμιά, ιδιαίτερα αν είναι καλής ποιότητας :)
    #
    Σχόλιο από Αννούλα χοντρούλα, 1-3-11  
    ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! ξέρω ότι το βούτυρο τα κάνει πιο νόστιμα αλλά η γιορτή των Αγ. Θεοδώρων πέφτει μέσα στη νηστεία!... ευχαριστώ και πάλι, όταν τα φτιάξω θα επανέλθω για πηρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από Nilaki, 5-3-11  
    Polu, polu, polu kala, petuximena kai paneukola! Evala mesa karudi kai amugdalo, kathws episis kai mia koutalia tis soupas galeta!!!
    Eginan afanta kai i parea enthousiastike! Euxaristoume polu!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 5-3-11  
    Nilaki, χαίρομαι πάρα πολύ που σας άρεσαν! Σε ευχαριστώ για τα πιρουνάκια :)
    #
    Σχόλιο από Nilaki, 6-3-11  
    xm... i deuteri dosi einai poluuuu konta!!! Apisteuta Phoebe!
    Mi distazete katholou na ta dokimasete! Paneukola, polu grigora kai to kuriotero: pentanostima! Ta sustinw anepifulakta!
    #
    Σχόλιο από Αννούλα χοντρούλα, 12-3-11  
    όντως εύκολα και νόστιμα, δεν μου βγήκαν όσο αφράτα τα περίμενα, ίσως να έπρεπε να τα τυλίξω με άλλο τρόπο, δεν ξέρω τί μπορεί να φταίει γι'αυτό...
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 12-3-11  
    Αννούλα, μήπως τα άφησες περισσότερη ώρα απ΄ ότι έπρεπε στο φούρνο;
    #
    Σχόλιο από Αννούλα χοντρούλα, 15-3-11  
    όχι, τα άφησα τόσο ώστε να πάρουν ωραίο χρώμα... δεν πειράζει, όσοι τα έφαγαν τους άρεσαν, την επόμενη φορά θα τα πετύχω καλύτερα!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    5 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ddora, 15-2-11  
    αν αντί για 2 ποτήρια αμύγδαλα βάλουμε 1 αμύγδαλο 1 καρύδι ωραίο δεν θα είναι? (έχουμε οικογενειακώς ένα κάτι τι με τα καρύδια... :D ). Αν προσθέταμε και φυστίκι αιγίνης????
    #
    Σχόλιο από Αννούλα χοντρούλα, 26-2-11  
    θέλω να φτιάξω τα μπακλαβαδάκια το άλλο Σάββατο και γι'αυτό θέλω να ρωτήσω: αν αντί να τα βουτήξω στο σιρόπι για 10΄΄ ρίξω το ζεστό σιρόπι στα κρύα μπακλαβαδάκια μέσα στο ταψί, θα μαλακώσουν πολύ; μου αρέσουν πολύ σιροπιασμένα, γι'αυτό το σκέφτηκα... ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από Αννούλα χοντρούλα, 1-3-11  
    συγγνώμη, πάλι ερώτηση: πόση ώρα θέλει βράσιμο το σιρόπι; γίνεται ελαφρύ ή πηχτό, κάνοντας 'κόμπους'; αν αντί για βούτυρο βάλω λαδάκι; ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από jul6859, 21-10-13  
    κοριτσια επειδη δεν εχω ροδονερο μπορω να το αντικαταστησω με κατι αλλο?
    #
    Σχόλιο από italoukate, 29-1-14  
    Μπορουμε να τα φτιαξουμε και να τα φυλαξουμε στη κατα ψυξη:

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Glyka
    Ένα βιβλίο 455 αγαπημένων συνταγών, του/της Antri mic
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 1073 αγαπημένων συνταγών, του/της ΣΙΛΒΥ
    xristougeniatikes syntagies
    Ένα βιβλίο 142 αγαπημένων συνταγών, του/της voula 64
    Γλυκα ταψιου-σιροπιαστα
    Ένα βιβλίο 107 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 45 αγαπημένων συνταγών, του/της mavrogenis1960