Μπακλαβάς με γλυκό κουταλιού, μαρμελάδα και καρύδι
Ένας ιδιαίτερος μπακλαβάς από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλό είναι τα γλυκά ταψιού να κόβονται και να σερβίρονται την επόμενη μέρα.
Υλικά
-
450 γραμ. φύλλο κρούστας
-
1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού βούτυρο λιωμένο
-
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
-
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
-
Γέμιση
-
1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι ψιλοκομμένο και χωρίς σιρόπι
-
1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού μαρμελάδα πορτοκάλι με κομματάκια
-
2 φλυτζάνια τσαγιού καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
-
Σιρόπι
-
3 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
-
3 φλυτζάνια του τσαγιού νερό
-
1 φλούδα πορτοκαλιού
-
1 ξύλο κανέλας
-
χυμός από 1/2 λεμόνι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε βουτυρωμένο ταψί 32εκ. στρώνουμε 2 βουτυρωμένα φύλλα,πασπαλίζουμε λίγη κανελοζάχαρη και επαναλαμβάνουμε.
-
2
Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης και τα απλώνουμε επάνω στα βουτυρωμένα φύλλα.
-
3
Κλείνουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα.
-
4
Βουτυρώνουμε τα υπόλοιπα ένα ένα και σκεπάζουμε τον μπακλαβά.
-
5
Μπήγουμε τις άκρες των φύλλων προς τα κάτω με τη βοήθεια σπάτουλας.
-
6
Χαράζουμε κομμάτια με κοφτερό μαχαίρι.
-
7
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και περιχύνουμε τον μπακλαβά.
-
8
Ψήνουμε τον μπακλαβά στους 160 βαθμούς στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα,για 1 ώρα.
-
9
Εν τω μεταξύ βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 4-5 λεπτά, προσθέτοντας το χυμό λεμονιού στην τελευταία βράση.
-
10
Μόλις βγάλουμε καυτό τον μπακλαβά περιχύνουμε με το μισό ζεστό σιρόπι.
-
11
Αφήνουμε να τραβήξει και σιροπιάζουμε με το υπόλοιπο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια