Μπακλαβάς ρολό 2
Υλικά
-
Γέμιση
-
500 γρ. χοντροκομμένα καρύδια
-
1 φλιτζάνι τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
-
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
-
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
-
500-600 γρ. φύλλα κρούστας
-
300 γρ. βούτυρο
-
1 ποτηράκι κονιάκ
-
Σιρόπι
-
700 γρ. ζάχαρη
-
1 1/2 φλιτζάνι νερό
-
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι
-
3-4 γαρύφαλλα
-
1 ξυλάκι κανέλας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια, τη ζάχαρη, τη φρυγανιά, το κονιάκ και την κανέλα.
-
2
Απλώνουμε τα φύλλα σε καθαρό πάγκο κουζίνας.
-
3
Λιώνουμε το βούτυρο και αλείφουμε τα φύλλα ένα ένα και τοποθετούμε το ένα φύλλο πάνω στο άλλο.
-
4
Με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγο από τη γέμιση και την τοποθετούμε κατά μήκος.
-
5
Τυλίγουμε σε ρολό.
-
6
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.
-
7
Αλείφουμε ένα ταψί με βούτυρο και τοποθετούμε τα ρολά.
-
8
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
-
9
Για το σιρόπι Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε για 4-5 λεπτά.
-
10
Μόλις κρυώσουν τα ρολά ρίχνουμε το σιρόπι.
-
11
Αφήνουμε για 10 λεπτά και γυρνάμε από την άλλη.
-
12
Κόβουμε τα ρολά και σερβίρουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)