Μπάμιες με γκαραμ μασσάλα Ινδικό
Μπάμιες με κάρυ ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά αξίζει να το δοκιμάσετε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν ρίχνουμε υγρά για να μην αφήσουν τα σάλια, για αυτό δεν βάζουμε ντομάτα. Προσοχή όταν βάζουμε νερό, όχι πολύ, ίσα ίσα να δημιουργηθεί ατμός όχι παραπάνω.
Υλικά
-
1 κιλό μπάμιες (καλό είναι να είναι φρέσκες)
-
3 μέτρια κρεμμύδια
-
1 κ.σ. κουρκουμάς (τούρμρικ)
-
1 κ.σ. γκαραμ μασσάλα
-
100 ml ελαιόλαδο
-
αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε τις μπάμιες και τις στεγνώνουμε καλά βάζοντας σε χαρτί κουζίνας, μετά σε ένα ταψί και στον ήλιο για μισή ώρα.
-
2
Αν δεν μπορούμε στον ήλιο τις βάζουμε στο φούρνο στους 60 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου.
-
3
Κόβουμε τα κρεμμύδια καρέ (σε μικρά κομμάτια), μετά κόβουμε τα καπάκια από τις μπάμιες και τις μπάμιες ανάλογα με το μέγεθος στα 2 ή στα 3 κάθε κομμάτι να είναι μέχρι δύο μισή εκατοστά.
-
4
Βάζουμε λάδι σε αντικολλητική κατσαρόλα, όταν ζεσταθεί βάζουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά.
-
5
Όταν ψηθούν βάζουμε τον κουρκουμά και ανακατεύουμε καλά, μετά από 20 δεύτερα βάζουμε το γκαραμ μασσάλα και το αλάτι μαζί με το πιπέρι, ξανά ανακάτεμα και ψήνουμε για ακόμη 30 δεύτερα.
-
6
Τώρα είναι ώρα να βάλουμε τις μπάμιες, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
-
7
Χαμηλώνουμε την φωτιά, ανακατεύουμε συχνά, αν κολλάνε ρίχνουμε ελάχιστο νερό (περίπου 3 κουταλιές της σούπας).
-
8
Σε περίπου 20 λεπτά θα είναι έτοιμες.
-
9
Μπορείτε να σερβίρετε με πίτα για σουβλάκι και κοτόπουλο στήθος ψητό.
Σχόλια (3)