κύρια φωτογραφία συνταγής Μπάμιες σε πήλινη γάστρα
diGiorgio
diGiorgio @cook_8451285
athens,

Μια υπέροχη καλοκαιρινή συνταγή φτιαγμένη με παραδοσιακό τρόπο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε μόλις είναι έτοιμο, ρίχνουμε από πανω 60 γρ. χοντροτριμμένη φέτα και ξανα βάζουμε το πήλινο με το καπάκι στον ήδη ζεστό φουρνο. Ευχαριστούμε την eliza04 για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

75 Minutes
4 άτομα
  1. 1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
  2. 1 μεγάλο κρεμμύδι
  3. 1 πράσινη πιπεριά
  4. 1 κόκκινη πιπεριά
  5. 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
  6. 3 μέτριες πατάτες
  7. 700 γρ. μπάμιες κατεψυγμένες
  8. 3 κ.σ πολτός ντομάτας
  9. φρέσκο μαϊντανό, άνηθο, δυόσμο
  10. αλάτι, μίγμα 4 πιπεριών, λίγο κανέλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Παίρνουμε την πήλινη γάστρα και την τοποθετούμε πάνω στο μάτι της κουζίνας. Ρίχνουμε 4 κ.σ λάδι και το κρεμμύδι μας χοντροκομμένο. Αφήνουμε το κρεμμύδι να σωταριστεί. Βάζουμε και τη ζάχαρη μέσα στο κρεμμύδι ώστε να καραμελώσει.

  2. 2

    Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις πατάτες μας και τις ρίχνουμε στο σωταρισμένο κρεμμύδι. Αφηνουμε να σωταριστούν και αυτές λίγο.

  3. 3

    Στη συνέχεια ρίχνουμε στο πήλινο και τις πιπεριές που ήδη έχουμε ψιλοκόψει και συνεχίζουμε το σωτάρισμα.

  4. 4

    Βάζουμε τα μπαχαρικά μας, το υπόλοιπο λάδι, το μαϊντανο, άνηθο και το δυόσμο

  5. 5

    Και ανακατεύουμε.

  6. 6

    Βάζουμε στο μίγμα μας τις μπάμιες.

  7. 7

    Σε ενάμισυ ποτήρι νερό διαλύουμε τον πολτό ντομάτας και το ρίχνουμε στο μίγμα μας. Ανακατεύουμε καλά.

  8. 8

    Σκεπάζουμε με το καπάκι του πήλινου και τοποθετούμε το σκεύος σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στο πάνω-κάτω και ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε αφου κρυώσει.

Αντιδράσεις

Σχόλια (18)

MARA!
MARA! @MARA_cooking
Δεν ξερω αν μπορω να βαλω τη γαστρα μου πανω στο ματι της κεραμικης εστιας ασε που φομαμαι μη σπασει αλλα ειναι και οβαλ και δεν θα καθεται σωστα.Να τσιγαρισω τα υλικα σε μια κατσαρολα και μετα να τα βαλω στη γαστρα τι λες;

Από

diGiorgio
diGiorgio @cook_8451285
στις
athens,