Μπάμιες στο φούρνο με κριθαράκι
Ωραίο λαδερό φαγητό με τη συνοδεία ενος δημοφιλούς ζυμαρικού.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σε καμία φάση της διαδικασίας δεν ανακατεύουμε τις μπάμιες γιατί δεν πρέπει να διαλυθούν. Καλύτερο είναι να ανακινήσουμε την γάστρα ή την κατσαρόλα για να απλωθούν ομοιόμορφα τα υλικά.Ταιριάζει τέλεια με τυρί φέτα. Καλή επιτυχία!
Υλικά
-
500 γρ. μπάμιες φρέσκες ή κατεψυγμένες
-
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
-
1 ποτήρι χυμό ντομάτας
-
1 φλιτζάνι τσαγιού κριθαράκι
-
1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
-
λάδι, αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε προσεχτικά τις μπάμιες.
-
2
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και λιώνουμε το σκορδο.
-
3
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
-
4
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι και σωτάρουμε το κρεμμυδι και το σκορδο.
-
5
Μετά απο 2-3 λεπτά προσθέτουμε και τις μπάμιες χωρίς να ανακατεύουμε έντονα. Ανακατεύουμε πολύ απαλά. Ίσα να γυαλίσουν απο το λάδι.
-
6
Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας
-
7
Αλατοπιπερώνουμε και κλείνουμε το καπάκι περιμένοντας να μαλακώσουν οι μπάμιες ελαφρώς, περίπου ένα 5λεπτο.
-
8
Μεταφέρουμε προσεχτικά τις μπάμιες σε μία γάστρα.
-
9
Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και απο πάνω το κριθαράκι.
-
10
Προσθέτουμε 1 ποτήρι γεμάτο, νερό. Θέλουμε νεράκι τόσο ώστε να ψηθεί το κριθαράκι.
-
11
Ψήνουμε με ανοιχτό καπάκι για μισή ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν οι μπάμιες και το κριθαράκι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (8)