Μπάμιες
Λαχανικό για... λίγους!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τις μπάμιες, τις βάζουμε σε αλατόνερο και τις αφήνουμε για 30'. Τις ξεπλένουμε καλά και τις αφήνουμε να στραγγίσουν μέσα σ' ένα τρυπητό.
-
2
Σε βαθιά κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο τα κρεμμύδια για 1'. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις μπάμιες και τις τσιγαρίζουμε μαζί με τα κρεμμύδια για 7', ανακατεύοντας συνεχώς.
-
3
Τέλος, ρίχνουμε τη ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό επίπεδο (βαθμίδα 3 στα 9, 2 στα 6 κοκ) και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 30' περίπου με κλειστό καπάκι.
-
4
Αποφεύγουμε το ανακάτεμα, για να μη διαλυθούν οι μπάμιες.
Σχόλια (2)
Το κρασάκι κάνει την διαφορά,ευχαριστούμε πολύ!