Μπαμπάς

Bαθμολογία: 4.5
       
 
2 ψήφοι
star, 02.03.08

Περιγραφή

Γλυκός πειρασμός
Μπαμπάς
photo: Ζουζουνελ

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 κούπες αλεύρι φαριν απ
  • 1/4 κουπας ζάχαρη
  • 1 και1/2 μαγιά ή 40γρ.νωπή
  • 1/2 κουπα γάλα χλιαρό
  • 1/4 κούπα μαργαρίνη λιωμένη
  • 3 αυγά (θερμοκρασία δωματίου)

 

Σιρόπι

  • 2 κουπες ζάχαρη
  • 1 και1/2 κουπας νερό
  • 1/3 κουπας κονιακ
  • 1 κουταλακι λεμόνι

 

Γεμιση

  • 1 κουτι ετοιμη σαντυγι

 

Γαρνίρισμα
  • κανέλα
  • γλυκό κεράσι 
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Σιροπιαστά γλυκά
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Κεράσια , Αβγά , Γάλα
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 90' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 40' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Διαλυουμε τη μαγια στο γαλα. Χτυπαμε το βουτυρο, τη ζαχαρη και λιγο απο το αλευρι. Ριχνουμε και το γαλα με τη μαγια.
  2. Ριχνουμε τα αυγα και μετα το υπολοιπο αλευρι. Σκεπαζουμε το μπολ για 1 ωρα (η ζυμη να κανει φουσκαλες). Αδειαζουμε το μιγμα σε φόρμα βουτυρωμενη και αφηνουμε αλλα 30 λεπτα να σταθει η ζυμη.
  3. Ψηνουμε στους 185 βαθμους για 40 λεπτα.
  4. Ετοιμαζουμε το σιροπι βαζοντας τη ζαχαρη με το νερο να βρασουν για 5 λεπτα και στη συνεχεια ριχνουμε το κονιακ και το λεμονι. Μολις ψηθει ο μπαμπας τον τρυπαμε με ενα ξυλακι και ριχνουμε το σιροπι σιγα-σιγα. Το αφηνουμε αρκετη ωρα να ποτισει και στη συνεχεια το κοβουμε προσεχτικα στη μεση και το γεμιζουμε με μπολικη σαντυγι.
  5. Γαρνιρουμε με κανελλα και γλυκο κερασι.

Σχετικές συνταγές

Μπαμπάς παραδοσιακός Μπαμπάς παραδοσιακός
4.5
       
       
(6)
Savarin au rhum (το αυθεντικό) Savarin au rhum (το αυθεντικό)
5
       
       
(1)
Μπαμπάς με ρούμι Μπαμπάς με ρούμι
4.5417
       
       
(24)
Μίνι Μπαμπάδες Μίνι Μπαμπάδες
4.875
       
       
(64)
Αλλιώτικος Μπαμπάς Αλλιώτικος Μπαμπάς
4.7632
       
       
(38)

    10 Όλα

    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 16-3-08  
    ωραια η συνταγη σου.
    #
    Σχόλιο από NTINA, 16-3-08  
    Να πω οτι ταιριαζει πολυ το ασπρο ρουμι .
    #
    Σχόλιο από Athanasia, 16-3-08  
    "Μπαμπά ω ρουμ" Ντίνα, πολύ σωστά!
    Το πρώτο γλυκό που προσπάθησα να φτιάξω πιτσιρίκα (και απέτυχα οικτρά...)
    #
    Σχόλιο από star, 23-3-08  
    Ντίνα σε ευχαριστώ για την ιδέα σου.το έφτιαξα χθές με ρούμι και το αποτέλεσμα ηταν εξαίσιο!
    #
    Σχόλιο από kouzinitsa, 25-2-09  
    sxedon kate ebdomada tous ftiaxno aresan yperbolika ston antrouli mou ta paidia ksetrelatikan.apitanoiiiiiiiii seyxaristo star gia tin oraia syntagi
    #
    Σχόλιο από markella, 13-3-09  
    Ωραία φενεται η συνταγη σου αλλα πως θα μπορω να εχω και το σχημα του κανονικου μπαμπα? ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από kouzinitsa, 24-3-09  
    markella ego tous ekana sta atomika formakia apo keik k mou bgikan opos i fotografia sas leo ,,,teleia,,,,
    #
    Σχόλιο από Wendy, 9-1-11  
    Νομιζω πως η ποσοτητα της μαγιας ειναι υπερβολικη για 2 κουπες αλευρι, γι'αυτο και ειχανε μια καπως "ξινη" γευση. Επισης επειδη φουσκωνουν πολυ(ξεχειλησαν σε ταψακι με 12 υποδοχες), με παιδεψαν λιγο στο ξεφορμαρισμα και στο σιροπιασμα. Ωστοσο σιροπιαστηκαν καλα και ηταν εμφανισημα. Να αναφερω επισης οτι η συνταγη ειναι η ιδια με της Αλεξιαδου.
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 21-1-11  
    Πολυ ωραια η συνταγη!!μονο που στο σιροπι εβαλα ασπρο ρουμι,τα ατομικα τα εβαλα σε αλουμινένιες θήκες sanitas αφου τις βουτύρωσα πρωτα και βγηκαν μια χαρα! Ευχαριστουμε για την συνταγη!!
    #
    Σχόλιο από july88, 12-10-13  
    Το σιροπιάζουμε αφού κρυώσει?

    7 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 16-3-08  
    ωραια η συνταγη σου.
    #
    Σχόλιο από NTINA, 16-3-08  
    Να πω οτι ταιριαζει πολυ το ασπρο ρουμι .
    #
    Σχόλιο από Athanasia, 16-3-08  
    "Μπαμπά ω ρουμ" Ντίνα, πολύ σωστά!
    Το πρώτο γλυκό που προσπάθησα να φτιάξω πιτσιρίκα (και απέτυχα οικτρά...)
    #
    Σχόλιο από star, 23-3-08  
    Ντίνα σε ευχαριστώ για την ιδέα σου.το έφτιαξα χθές με ρούμι και το αποτέλεσμα ηταν εξαίσιο!
    #
    Σχόλιο από kouzinitsa, 25-2-09  
    sxedon kate ebdomada tous ftiaxno aresan yperbolika ston antrouli mou ta paidia ksetrelatikan.apitanoiiiiiiiii seyxaristo star gia tin oraia syntagi
    #
    Σχόλιο από Wendy, 9-1-11  
    Νομιζω πως η ποσοτητα της μαγιας ειναι υπερβολικη για 2 κουπες αλευρι, γι'αυτο και ειχανε μια καπως "ξινη" γευση. Επισης επειδη φουσκωνουν πολυ(ξεχειλησαν σε ταψακι με 12 υποδοχες), με παιδεψαν λιγο στο ξεφορμαρισμα και στο σιροπιασμα. Ωστοσο σιροπιαστηκαν καλα και ηταν εμφανισημα. Να αναφερω επισης οτι η συνταγη ειναι η ιδια με της Αλεξιαδου.
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 21-1-11  
    Πολυ ωραια η συνταγη!!μονο που στο σιροπι εβαλα ασπρο ρουμι,τα ατομικα τα εβαλα σε αλουμινένιες θήκες sanitas αφου τις βουτύρωσα πρωτα και βγηκαν μια χαρα! Ευχαριστουμε για την συνταγη!!

    3 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από markella, 13-3-09  
    Ωραία φενεται η συνταγη σου αλλα πως θα μπορω να εχω και το σχημα του κανονικου μπαμπα? ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από kouzinitsa, 24-3-09  
    markella ego tous ekana sta atomika formakia apo keik k mou bgikan opos i fotografia sas leo ,,,teleia,,,,
    #
    Σχόλιο από july88, 12-10-13  
    Το σιροπιάζουμε αφού κρυώσει?

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    γλυκα
    Ένα βιβλίο 218 αγαπημένων συνταγών, του/της happy mama
    Σιροπιαστά
    Ένα βιβλίο 28 αγαπημένων συνταγών, του/της kikibebe2
    glika tapsiou
    Ένα βιβλίο 157 αγαπημένων συνταγών, του/της voula 64
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 129 αγαπημένων συνταγών, του/της aggelina
    ΓΛΥΚΑ
    Ένα βιβλίο 63 αγαπημένων συνταγών, του/της giotak1