Jenny_Rou
Jenny_Rou @cook_8513824
Αθήνα,

Συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα. Είναι εκπληκτική και εύκολη! Μόνο για τους φανατικούς της σοκολάτας!

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι συνταγή από γνωστό αμερικανικό σάιτ ζαχαροπλαστικής λίγο παραλλαγμένη. Είναι δοκιμασμένη πολλές φορές και λατρεμένη από φίλους και συγγενείς.Ο φούρνος να είναι προθερμασμένος.  Να είναι κάπως υγρή στο κέντρο της όταν την βγάζετε από τον φούρνο αλλά μην την αφήσετε και άψητη!!-)

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8-10 άτομα
  1. 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. 100 γρ. κακάο σκόνη
  3. 1,5 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  4. 1,5 κουταλάκι σόδα
  5. 1/2 κουταλάκι αλάτι
  6. 3 μπανάνες μέτριες γινωμένες
  7. 250 ml νερό
  8. 150 ml φρέσκο γάλα
  9. 120 γρ. λιωμένο βούτυρο φυτικό
  10. Για το γλάσο
  11. 1 κουταλιά σούπας βούτυρο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε όλες τις σκόνες σε ένα μπολ.

  2. 2

    Χτυπάμε στο μπλέντερ ή μούλτι τις μπανάνες με το γάλα να πολτοποιηθούν τα ρίχνουμε και αυτά στο μπόλ.

  3. 3

    Ρίχνουμε και το νεράκι και τα αυγά και το βούτυρο το λιωμένο και ανακατεύουμε με το μίξερ στην χαμηλή ταχύτητα να ανακατευτούν καλά.

  4. 4

    Κόβουμε σε μικρά κομματάκια την κουβερτούρα και την προσθέτουμε και αυτή στο τέλος και ανακατεύουμε απαλά.

  5. 5

    Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι μας διαστάσεων περίπου 25 x 35 εκ. ή ότι έχετε (το οποίο να είναι αντικολλητικό ή βουτυρώστε το και αλευρώστε το αν δεν είναι).

  6. 6

    Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 180 βαθμούς στην αντίσταση στην μεσαία σκάλα για 30-40 λεπτά.

  7. 7

    Για το γλάσοΛιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο.  Περιχύνουμε την σοκολατόπιτα μας αφού κρυώσει λίγο.   Εγώ κόβω σε κομμάτια και περιχύνω ένα-ένα αλλά όπως θέλει ο καθένας σας!

  8. 8

    Καλή επιτυχία!!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (3)

helenaki
helenaki @rockartemisaki22
Αυτή θα φτιάξω το σαββατοκύριακο!! Έχω δύο ερωτήσεις: Πρώτον πώς είναι η υφή του αφού ψηθεί??Σαν κέικ στεγνό ή υγρό σαν σφουγγαράκι?Και δεύτερον, την κουβερτούρα γιατί την κόβουμε κομματάκια και δεν τη λιώνουμε ή τρίβουμε στο μπλέντερ?Παίζει κάποιο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα?

Από

Jenny_Rou
Jenny_Rou @cook_8513824
στις
Αθήνα,