Μπανανοτρουφάκια
Τώρα τελευταία έχω πάθει κάτι με τα γλυκά και ειδικά ότι έχει να κάνει με τρουφάκια και με σοκολατάκια. Γι' αυτό μετά από τα μπανανοσοκολατάκια έκανα πείραμα σε μπανανοτρουφάκια. Το ένα πιο τέλειο από το άλλο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε αν θέλετε αντί να τα κάνετε με κουβερτούρα να τα βάλετε σε τρούφα ή ακόμα σε ξηρούς καρπούς ή σε ότι άλλο σας αρέσει, ακόμα μπορείτε να βάλετε στο μείγμα μέσα λικέρ που σας αρέσειΑν θελήσετε να τα περάσετε από την τρούφα να ξέρετε για να μείνει η τρούφα πάνω στο μπαλάκι θα βρέξετε τα χέρια σας με λίγο γάλα, θα πλάσετε ξανά λίγο το μπαλάκι και μετά περάστε το στην τρούφα έτσι το αποτέλεσμα της τρούφας θα είναι καλύτερο.
Υλικά
-
2 μπανάνες
-
3 σφηνάκια γεμάτα φρέσκο γάλα
-
1 πακέτο γεμιστά μπισκότα
-
1 χούφτα καρύδια
-
2 κουβερτούρες
-
1 σφηνάκι κρέμα γάλακτος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζετε τις μπανάνες σας, τις κόβετε, τις ρίχνετε μέσα στο μούλτι με το γάλα μαζί και τις κάνετε πουρέ
-
2
Ρίχνετε τον πουρέ μπανάνας σε ένα μπολ. Στη συνέχεια ρίχνετε μέσα στο μούλτι τα μπισκότα και τα κόβετε και αυτά ούτε σε σκόνη άλλα ούτε να έχει και χοντρά κομμάτια
-
3
Πάλι στο μούλτι ρίχνετε τα καρύδια σας. Και αυτά τα κόβετε ούτε σε σκόνη άλλα ούτε και να έχει χοντρά κομμάτια. Τα ρίχνετε και αυτά μέσα στο μπολ.
-
4
Ανακατεύετε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Αν δείτε ότι το μείγμα σας είναι πολύ σφιχτό ρίχνετε λίγο γάλα αν πάλι δείτε ότι το μείγμα σας είναι πολύ νερουλο τότε θα προσθέσετε λίγα τριμμένα μπισκότα
-
5
Βάζετε το μείγμα σας στο ψυγείο μέχρι να λιώσετε την κουβερτούρα σας
-
6
Σε μπεν μαρί λιώνετε την κουβερτούρα σας. Μόλις λιώσει προσθέστε ένα σφηνάκι κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά
-
7
Βγάζετε από το ψυγείο το μείγμα σας και πλάθετε μικρά μπαλάκια και τα βουτάτε στην κουβερτούρα σας. Τα βγάζετε να στεγνώσουν
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (12)