Μπανόφι με σοκολάτα
Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη. Είναι τέλεια και πολύ εύκολη!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μην αφήσετε το ζαχαρούχο παραπάνω ώρα στο τηγάνι γιατί θα σφίξει η καραμέλα. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
Υλικά για το μπισκότο
-
300 γρ. μουστοκούλουρα (σκληρά)
-
100 γρ. βούτυρο
-
Υλικά για τη γέμιση (Toffee)
-
115 γρ. βούτυρο
-
150 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
-
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
-
4 μπανάνες
-
Υλικά για το γλάσο
-
200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
-
200 γρ. κρέμα γάλακτος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τα υλικά για τη βάση στο μίξερ και στρώνουμε σε ένα ταψάκι.
-
2
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο για τη γέμιση, προσθέτουμε τη ζάχαρη. ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα.
-
3
Ανακατεύουμε μέχρι που να γίνει καραμέλα για 3 - 4 λεπτά.
-
4
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τη βάση.
-
5
Στρώνουμε πάνω από τη γέμιση 4 μπανάνες κομμένες σε φέτες.
-
6
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, λιώνουμε την κουβερτούρα...
-
7
Τη ρίχνουμε πάνω από τις μπανάνες...
-
8
Και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι που να πήξει για περίπου 2 ώρες.
-
9
Μετά διατηρήστε το εκτός ψυγείου για να είναι μαλακή η καραμέλα. Καλή επιτυχία..
Σχόλια (41)