Μπάρες καρύδας με μαρμελάδα και μαρέγκα

9 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΜΑΥΡΟΦΡΥΔΗΣ
ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΜΑΥΡΟΦΡΥΔΗΣ @cook_8510406
,

Ένα λαχταριστό γλυκό με διάφορες στρώσεις από κέικ καρύδα, αφράτη μαρέγκα και μαρμελάδα φράουλα!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το ρυζάλευρο δίνει μια ιδιαίτερη υφή στο γλυκό αλλά μπορείτε να το αντικαταστήσετε και με αλεύρι για όλες τις χρήσεις. 

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 ταψί 24 εκ.
  1. 100 γρ. βούτυρο
  2. 200 γρ. μαρμελάδα φράουλα (ή οποιαδήποτε της αρεσκείας σας)
  3. 3 αυγά (χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια)
  4. 100 γρ. ρυζάλευρο
  5. 180 γρ. καρύδα ινδική (φακελάκι)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξεχωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.

  2. 2

    Χτυπάμε στο mixer το βούτυρο με τα 100 γρ. άχνη καλά.

  3. 3

    Προσθέτουμε 1-1 τους κρόκους.

  4. 4

    Αφαιρούμε απο το mixer και προσθέτουμε το αλεύρι και τα 150 γρ. καρύδα ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα.

  5. 5

    Ρίχνουμε το μίγμα σε μια ταρτιέρα η ένα ταψί 21-24 εκ. διαμετρο και απλώνουμε να καλύψει τον πάτο.

  6. 6

    Απλώνουμε απο πάνω τα 150 γρ. μαρμελάδα.

  7. 7

    Στο mixer χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια αφράτη μαρέγκα.

  8. 8

    Μόλις αφρατέψει αφαιρούμε τον κάδο και προσθέτουμε τα υπόποιπα 30 γρ. καρύδας

  9. 9

    Ανακατεύουμε και ρίχνουμε πάνω από τη μαρμελάδα απλώνοντας.

  10. 10

    Ψήνουμε για 25'-30' στους 180οc σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα.

  11. 11

    Θα είναι έτοιμο μόλις παρει χρώμα λίγο η επιφάνεια.

  12. 12

    Απλώνουμε απο πάνω 50 γρ μαρμελάδα.

  13. 13

    Αφήνουμε να κρυώσει 10' και σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΜΑΥΡΟΦΡΥΔΗΣ
στις
,
Aκολουθησε με στο facebook https//www.facebook.com/pages/Sweet-Taste-Diogenis-Mavrofridis/1464041240545089?ref=hl
Δες περισσότερα