Μπάρμπεκιου Καρπούζι
Μία πολύ όμορφη και πρωτότυπη ιδέα αν βαρεθήκατε το συνηθισμένο ψήσιμο. Τέρμα πια η κλασσική ψησταριά!
Λίγα μυστικά ακόμα
Ψάχνοντας για φωτογραφίες που αφορούν διακόσμηση με καρπούζι στο google βρήκα μια φωτογραφία που με οδήγησε στην συγκεκριμένη σελίδα. Το μόνο που έκανα είναι ότι την έφερα λίγο στα δικά μου μέτρα. Χρησιμοποίησα αγαπημένα μου φρούτα, έβαλα σταφίδες και λίγα κεράσια για να μοιάζουν σαν κάρβουνα περισσότερο και τέλος για ποδαράκια έβαλα και καρότα για περισσότερη στήριξη.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε το καρπούζι σχεδόν στη μέση. Το κάτω μέρος θα πρέπει να είναι πιο μεγάλο από το πάνω κομμάτι.
-
2
Αφαιρούμε το εσωτερικό του καρπουζιού με ένα σκουπ παγωτού και κρατάμε τις μπαλίτσες σε ένα μπόλ για να τις χρησιμοποιήσουμε στα σουβλάκια.
-
3
Κάνουμε 3 στρογγυλές τρύπες στο κάτω μέρος του καρπουζιού, με την βοήθεια του σκουπ ή ενός μαχαιριού που να είναι μικρότερες από την διάμετρο του σέλινου και του καρότου.
-
4
Βάζουμε ξύλινα ξυλάκια σαν σχάρα στο κάτω μέρος του καρπουζιού από την μία άκρη ως την άλλη.
-
5
Κόβουμε τις άκρες από τα ξυλάκια που προεξέχουν με ένα ψαλίδι ή πένσα.
-
6
Βάζουμε σέλινο και καρότα για πόδια στο κάτω μέρος του καρπουζιού.
-
7
Κάνουμε σουβλάκια φρούτων με καρπούζι, ακτινίδια, κεράσια, ροδάκινα, και νεκταρίνια.
-
8
Γεμίζουμε το εσωτερικό σταφίδες που θα είναι τα κάρβουνα του μπάρμπεκιου.
-
9
Τοποθετούμε τα σουβλάκια πάνω στην σχάρα και γύρω από το γκριλ που έχουμε φτιάξει.
-
10
Το πάνω μέρος του καρπουζιού αφού αφαιρέσουμε το εσωτερικό του μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σαν καπάκι με την βοήθεια 2 οδοντογλυφίδων.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)