Μπαρμπούνι αρωματισμένο με μπαχαρικά
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν θέλουμε το ψάρι μας να παραμαγειρευτεί.
Υλικά
-
8 μπαρμπούνια
-
3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
-
1 πρέζα σαφράν
-
1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι καγιέν
-
μερικά κλωναράκια θυμάρι
-
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
-
2 κουτ. του γλυκού κύμινο
-
50 ml χυμό πορτοκάλι
-
1 μερίδα ζωμός "Σπιτικός" Κότας
-
200 ml χυμό τομάτας Pummaro
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πρώτα μαρινάρουμε τα μπαρμπούνια.
-
2
Τα βάζουμε σε ένα ρηχό πιάτο και προσθέτουμε 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο.
-
3
Στη συνέχεια, τα πασπαλίζουμε με σαφράν και πιπέρι καγιέν απλώνοντας τα ομοιόμορφα πάνω στα μπαρμπούνια.
-
4
Ρίχνουμε και τα κλωναράκια από θυμάρι και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 30 λεπτά.
-
5
Προθερμαίνουμε το τηγάνι.
-
6
Ρίχνουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο και το κύμινο.
-
7
Τα αφήνουμε να σωταριστούν ανακατεύοντας τα συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν αλλά χωρίς να αφήσουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο να ροδίσουν.
-
8
Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και τα αφήνουμε να βράσουν, μειώνοντας περίπου στο μισό τη φωτιά.
-
9
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο χυμό πορτοκαλιού ή συσκευασμένο χυμό πορτοκαλιού, όποιο από τα δύο προτιμάτε.
-
10
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το χυμό τομάτας και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 1-2 λεπτά.
-
11
Προσθέστε τα μαριναρισμένα μπαρμπούνια στο τηγάνι, τοποθετώντας τα προσεκτικά στη σάλτσα και μειώνοντας λίγο ακόμα τη φωτιά ώστε να τα αφήσουμε να σιγοβράσουν απαλά.
-
12
Σε αυτό το σημείο, προσθέτουμε και μια μερίδα Σπιτικό Ζωμό Κότας της Knorr. Η γεύση του Σπιτικού Ζωμού Κότας δένει πολύ καλά με το μπαρμπούνι.
-
13
Σιγοβράζουμε μέχρι το μπαρμπούνι να ψηθεί καλά, περίπου δηλαδή 3-5 λεπτά.
Σχόλια