Μπαρμπούνι αρωματισμένο με μπαχαρικά

knorr
knorr @cook_8501103
,

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν θέλουμε το ψάρι μας να παραμαγειρευτεί.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  2. 1 πρέζα σαφράν
  3. 1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι καγιέν
  4. μερικά κλωναράκια θυμάρι
  5. 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  6. 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  7. 2 κουτ. του γλυκού κύμινο
  8. 50 ml χυμό πορτοκάλι
  9. 1 μερίδα ζωμός "Σπιτικός" Κότας
  10. 200 ml χυμό τομάτας Pummaro

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πρώτα μαρινάρουμε τα μπαρμπούνια.

  2. 2

    Τα βάζουμε σε ένα ρηχό πιάτο και προσθέτουμε 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο.

  3. 3

    Στη συνέχεια, τα πασπαλίζουμε με σαφράν και πιπέρι καγιέν απλώνοντας τα ομοιόμορφα πάνω στα μπαρμπούνια.

  4. 4

    Ρίχνουμε και τα κλωναράκια από θυμάρι και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 30 λεπτά.

  5. 5

    Προθερμαίνουμε το τηγάνι.

  6. 6

    Ρίχνουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο και το κύμινο.

  7. 7

    Τα αφήνουμε να σωταριστούν ανακατεύοντας τα συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν αλλά χωρίς να αφήσουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο να ροδίσουν.

  8. 8

    Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και τα αφήνουμε να βράσουν, μειώνοντας περίπου στο μισό τη φωτιά.

  9. 9

    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο χυμό πορτοκαλιού ή συσκευασμένο χυμό πορτοκαλιού, όποιο από τα δύο προτιμάτε.

  10. 10

    Στη συνέχεια, προσθέτουμε το χυμό τομάτας και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 1-2 λεπτά.

  11. 11

    Προσθέστε τα μαριναρισμένα μπαρμπούνια στο τηγάνι, τοποθετώντας τα προσεκτικά στη σάλτσα και μειώνοντας λίγο ακόμα τη φωτιά ώστε να τα αφήσουμε να σιγοβράσουν απαλά.

  12. 12

    Σε αυτό το σημείο, προσθέτουμε και μια μερίδα Σπιτικό Ζωμό Κότας της Knorr. Η γεύση του Σπιτικού Ζωμού Κότας δένει πολύ καλά με το μπαρμπούνι.

  13. 13

    Σιγοβράζουμε μέχρι το μπαρμπούνι να ψηθεί καλά, περίπου δηλαδή 3-5 λεπτά.

Αντιδράσεις

Από

knorr
knorr @cook_8501103
στις
,
Πάθος για γεύση!
Δες περισσότερα